?>

Perinçek Arabistan'ı savundu kulüpleri hedef aldı!

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Suudi Arabistan'da yaşanan skandal Süper Kupa gelişmelerinde, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı hedef aldı.

Gündem - 1 yıl önce

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Suudi Arabistan'da yaşanan skandal Süper Kupa gelişmelerinde, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı hedef aldı.

Suudi Arabistan’da dün akşam Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanması planlanan ancak takımların sahaya Atatürk baskılı tişörtle ve sözlerinin yazılı olduğu pankart ile çıkma talebinin Suudi yetkililer tarafından reddedilmesinin ardından maç iptal edildi.

Kamuoyunda yurttaşlar, aydınlar ve siyasiler Suudi Arabistan’a ve Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) büyük tepki gösterirken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fenerbahçe ve Galatasaray’a tepki gösterdi.

Açıklamasında, “Her ülkenin egemenliği var” diyen Perinçek, açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

"Türk takımlarına Suudi Arabistan'da yakışan Filistin dayanışmasıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı. O zaman Arap halkıyla yürek yüreğe birleşirlerdi.

Galatasaray ve Fenerbahçe neden Almanya'ya veya Fransa'ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan Çin ve İran'la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler?

Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini Türkiye'de Atatürkçü mevziilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan'da birden Atatürkçü kesildiler. Onları yönlendiren var.

Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet oldular. Olayı iyi anlayalım.

Her ülkenin egemenliği var. Her ülkenin hukuku var. Suudi Arabistan'da maç yapmayı kabul ettiğinize göre, o ülkenin egemenliğine ve hukukuna saygı göstereceksiniz. ABD ve İsrail'in dolduruşuna gelmeyeceksiniz.

ABD emperyalizmine, Avrupa emperyalizmine, İsrail siyonizmine karşı Atatürkçü mevziide olmayanlar, Araplara karşı birden Atatürkçü kesildiler. Mustafa Kemal, Batı emperyalizmine karşı savaşın kahramanıdır ve Arap ülkelerinin ve halklarının dostudur."

Haftanın Öne Çıkanları

Fadıloğlu'ndan yeni yıl mesajı

2023-12-30 19:07 - Yerel

İmamoğlu, Erdoğan’ın taklidini yaptı...

2023-12-28 23:56 - Gündem

TGRT, Starbucks bardağı bulunan sunucuyu işten kovdu!

2023-12-24 22:10 - Gündem

Fenerbahçe ve Galatasaray maça çıkmama kararı aldı

2023-12-29 15:19 - Spor

AVM'de bir vatandaş ‘çocuklarım aç’ diyerek intihar etti!

2023-12-28 22:59 - Asayiş

Sinan Ateş cinayetinde Demirbaş'ın sildiği mesajlar kurtarıldı

2023-12-29 10:55 - Gündem

8 ilde “Fergio House” operasyonu: 19 gözaltı

2023-12-28 13:44 - Asayiş

CHP’nin çelengini parçalayan provakatör AKP'li çıktı!

2023-12-25 10:10 - Gündem

Kurye Yunus Emre Göçer’in eşi şikayetinden vazgeçti!

2023-12-26 19:12 - Gündem

Suudi şirket Hande Erçel'in sözleşmesini feshetti!

2023-12-30 12:58 - Gündem

İlgili Haberler

Hozat’ta öğrencilerin barınma ve yaşam sorunu: 'Aç kalan öğrenciler var'

05:09 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül canlı yayında açıkladı: Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?

04:08 - Gündem

İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı

00:00 - Gündem

CHP Büyükşehir Grubu'ndan zehir tesisinin büyümesine veto

01:38 - Gündem

Özgür Özel Senfoni Orkestrası dinletisine katıldı

01:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Vatandaşlar ‘Baba Ocağı’ CHP’ye akın etti!

14:52 - Siyaset

Hozat’ta öğrencilerin barınma ve yaşam sorunu: 'Aç kalan öğrenciler var'

05:09 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül canlı yayında açıkladı: Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?

04:08 - Gündem

CHP Büyükşehir Grubu'ndan zehir tesisinin büyümesine veto

01:38 - Gündem

Tahkim Kurulu'ndan Galatasaray'ın itirazına ret

00:00 - Spor