?>

Reisoğlu: Gaziantep, Gazi'dir Gazi kalacaktır!

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu; İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında şehrin kalesine Filistin bayrağı çekilmesinin yankıları bitmeden, AKP İl Başkanı Murat Çetin’in, Gaziantep’i, ‘Gazzeantep’ olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu; İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında şehrin kalesine Filistin bayrağı çekilmesinin yankıları bitmeden, AKP İl Başkanı Murat Çetin’in, Gaziantep’i, ‘Gazzeantep’ olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi.

“BU İFADELERİ KABUL EDEMEYİZ”

AKP Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin’in, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını, sosyal medya hesabında “Suskun dünyanın hür sesidir o Bir Gazzeantepli gibi dinledim. Allah senden razı olsun Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde paylaşmasını Gaziantep’in şehir kutsallarını yok sayması olarak değerlendiren CHP İl Başkanı Reisoğlu, “Kuvay-ı Milliye saflarında yer almış ve Gaziantep’in düşman işgalinden kurtarılması için 6 bin 317 şehidimiz ile canını hiçe sayan bir kentin evladı, Karayılan’ın torunu olarak bu ifadeleri kabul etmiyorum” dedi.

“AMAÇ, LİDERE ŞİRİN GÖRÜNMEK”

Siyasi söylemlerin toplumsal birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Reisoğlu, “Gaziantep, zengin kültürel geçmişi ve hoşgörüsüyle tanınan bir şehir olarak, birlikte yaşama kültürüne sahiptir. Bu nedenle, yapılan benzetmelerin daha kapsayıcı ve birleştirici bir dilde ifade edilmesi, hassasiyet gösterilmesi kaçınılmazdır. Siyasetin, toplumsal değerleri koruyan ve güçlendiren bir araç olması gerekir. Böyle popülist bir dil kurarak Filistin’de sivillerin katledilmesini önleyemez ancak liderinize şirin görünürsünüz. Siyaset gerçeklik ve ciddiyet gerektirir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

MASAK’ın 49 sayfalık raporunda dikkat çeken detaylar...

2023-11-13 07:43 - Gündem

Bir yanda boykot, bir yanda teşvik!

2023-11-13 10:11 - Gündem

Atatürk’e hakaretler yağdıran o dönerci tutuklandı!

2023-11-11 17:37 - Asayiş

Rabia Toprak'ın lüks hayatı gündem oldu!

2023-11-14 09:56 - Magazin

Sıla Doğu'nun telefonunda sahte fatura yazışmaları çıktı!

2023-11-09 09:30 - Gündem

Ersan Şen, depremde yıkılan apartman davasında avukat oldu

2023-11-11 17:20 - Gündem

HÜDA-PAR mitinginde skandal görüntüler!

2023-11-13 09:45 - Gündem

Bir sigara grubuna daha zam geldi!

2023-11-09 11:04 - Ekonomi

Hrant Dink'in faili Ogün Samast tahliye edildi

2023-11-15 22:00 - Gündem

Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Nevra Bilem ifadeye çağırıldı!

2023-11-12 10:22 - Magazin

İlgili Haberler

AKP’li isimler, Dilek İmamoğlu ve CHP’li kadın siyasetçilere hakaret etti: Yapılanlar tesadüf değil

05:38 - Siyaset

Anket sonucunu canlı yayında açıkladı: CHP birinci, fark açık!

02:38 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan yeni mesaj: Unutmayın... Millet büyüktür!

02:08 - Siyaset

Cemal Enginyurt ve 5 vekilin dokunulmazlığının kaldırılması istendi

19:57 - Siyaset

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin adı değiştirildi: AKP'liler salonu terk etti

00:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP’li isimler, Dilek İmamoğlu ve CHP’li kadın siyasetçilere hakaret etti: Yapılanlar tesadüf değil

05:38 - Siyaset

Minguzzi’nin adı yaşayacak

05:09 - Gündem

Donun vurduğu üretici kara kara düşünüyor: Tek çözüm ‘afet bölgesi ilanı’

04:39 - Ekonomi

Özel projeler yok keyfi atama var

04:09 - Eğitim

Murat Sancak'tan transfer iddialarına yanıt: 'Berke Özer'i değil...'

03:38 - Gündem