?>

Ressam Aysel Kul ve Senem Çınarbaş sergi açacak

Ressam Aysel Kul’un “Zamansız Anlar” ve Senem Çınarbaş’ın “Bir Avuç Ses” temalı sergileri SANKO Sanat Galerisi’nde 13 Eylül 2024 Cuma günü sanatseverlerle buluşacak

Kültür & Sanat - 7 ay önce

Ressam Aysel Kul’un “Zamansız Anlar” ve Senem Çınarbaş’ın “Bir Avuç Ses” temalı sergileri SANKO Sanat Galerisi’nde 13 Eylül 2024 Cuma günü sanatseverlerle buluşacak.

Aysel Kul, tual üzerine yağı boya tekniğiyle yaptığı 16 eserinin sergide yer alacağını belirterek, “Bu sergi farklı ruh halleri ve yaşanmışlıkları yansıtan portrelerden oluşuyor. Yaptığım portreler, geçmiş, an ve gelecekteki varoluşlarını aynı anda hissettiriyor ve bize deneyimlerin evrenselliğini anlatıyor” dedi.

Senem Çınarbaş ise atık kauçuk malzemelerle çalıştığını ifade ederek hayata, topluma ve kadına dair söylemek istediklerini "Bir avuç ses" adlı sergide yer alan 13 eseriyle dile getirdiğini söyledi. 

Aysel Kul’un “Zamansız Anlar” ve Senem Çınarbaş’ın “Bir Avuç Ses” temalı sergileri, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 13 Eylül 2024 Cuma günü saat 18.00’de açılacak.

AYSEL KUL

Trabzon doğumlu sanatçı, Marmara Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra uzun süre kendi alanında çalıştı. İlkokul yıllarında başlayan sanata olan ilgi ve sevgisi ağır basarak başarılı yöneticilik kariyerinden vazgeçti.

Başta Doç. Dr. Letafet Mehmedova olmak üzere, Prof. Fuat Acaroğlu ve Ebulfeyz Ferecoğlu gibi farklı sanat görüşlerine sahip eğitimcilerle birlikte çalışarak resim çalışmalarına yön verdi. Avrupa ve Amerika’da sanat müzelerinde araştırma ve incelemelerde bulundu. Aysel Kul, 2012-2024 döneminde üç kişisel sergi açtı, 21 karma sergi ve sanat fuarı ile bir whorkshopa katıldı.

Sanat tarihi araştırmacısı, sanat yazarı ve eleştirmeni Serkan Azeri’nin, “Aysel Kul, insan merkezli ve mistik içerikli resimlerindeki farklı arayışlarından sonra odaklandığı portreler serisinde geçmiş tecrübelerinden getirdiği insan psikolojisine dair yaklaşımını, farklı zaman süreçleri ve bakış açılarını iç içe geçirerek sentezlediği yeni üretimiyle daha modern bir ifade biçimine ulaştırmaktadır” diye tanımladığı sanatçı, çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

SENEM ÇINARBAŞ

Aydın Söke doğumlu sanatçı, 1997 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldu. 2018 yılında emekli olana kadar Emniyet Teşkilatında yönetici olarak birçok farklı pozisyonda görev aldı.

Çalışma hayatı boyunca sanatsal çalışmalarını ötelemek zorunda kalan sanatçı 2018 yılından itibaren kauçuk sanayiden elde ettiği dönüşüm malzemelerini kullanarak tasarım çalışmalarına başladı.

Sanatçı, katı atıkların oluşturduğu çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Karadağ Grup Kauçuk Plastik San. Tic. Ltd. Şti ile iş birliği içinde çalışmalarına Ankara’da devam etmektedir.

GESAM üyeliğinin yanı sıra Bir Grup İnsan Sanat Platformu (BGİ) ve BRHD üyesi olup ulusal ve uluslararası karma sergilerde yer almıştır.

Çocukluk ve gençlik yılları Ankara, Elazığ ve Tekirdağ’da geçen sanatçı, daha sonra Erzurum ve İzmir'de yaşadı.

“Yaşadığım şehirlerde, insan ve doğaya ait farklılığın ve çeşitliliğinin güzelliklerini gördüm. Bir şehrin kokusu varsa sende ıhlamur, hanımeli, kekik ya da manolya ya da deniz koktuysa ruhuna, kokusuyla birlikte bir renk olduysa zihninde, mesela mavi rüzgarı dokunduysa tenine, sevdan ile birlikte yazıldıysa düşüncelerine, vay haline. Sadece olayların yaşandığı mekan değildir artık orası, hikayenin ana karakteri olmuştur sinsice. Fark ettiğimizde çok geçtir artık memleket yer etmiştir içimize” diyor.

Sanatçı, kişisel yolculuğunda söylemek istediklerini, toplumsal cinsiyet eşitliği başta olmak üzere, yaşadığı coğrafyayla ilgili dert edindiklerini eserleriyle dile getirmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

Hulusi Akar: Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır!

2024-09-10 20:29 - Gündem

Tunceli'de askeri araç devrildi! 4 asker şehit oldu!

2024-09-08 21:21 - Gündem

AKP'li Ensarioğlu'ndan Narin'in ailesiyle İlgili açıklama

2024-09-08 19:35 - Gündem

Anne dahil 3 kişi tutuklandı... 2 yaşındaki bebek cinsel istismara maruz kalmış!

2024-09-12 01:39 - Asayiş

‘Böyle mi susturuldu 19 gündür?’ ‘Gidin yalan konuşun’ diyen Narin’in yakınına yumruklu saldırı!

2024-09-08 20:09 - Gündem

Gaziantep siyaset ve iş dünyası bu düğünde buluştu

2024-09-09 09:59 - Yerel

Levent Kırca’nın dolandırıcı skeci gündem oldu

2024-09-07 11:56 - Gündem

Narin Güran cinayeti ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı

2024-09-09 17:38 - Gündem

Golbol Milli Takımı, altın Madalya'nın sahibi odu

2024-09-05 20:08 - Spor

CHP'li Bankoğlu: 'Ders zili yerine çocukların karnı zil çalıyor'

2024-09-09 18:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Türker Süer’in yönetmenliğini yaptığı ‘Gecenin Kıyısı’ vizyonda - Kaostaki kardeşler

00:00 - Kültür & Sanat

Sanatta bu hafta (2 Nisan 2025)

00:00 - Kültür & Sanat

Antik dönemin sanatçılar kenti Teos'ta tarihi miras ayağa kaldırılıyor

00:00 - Kültür & Sanat

Okuma aşkıyla biriktirdiği 70 bini aşkın kitapla evini kütüphaneye dönüştürdü

00:00 - Kültür & Sanat

Behiç Ak’ın karikatür sergisi Başkent’te açıldı: ‘Asıl sansür, görmemek’

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Tutuklu Mahir Polat'tan 'Volkan Konak' paylaşımı

09:08 - Gündem

Dünyaca ünlü şarkıcılardan boykota destek geldi: Organizasyon şirketi geri çekildi

00:09 - Magazin

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı boykot çağrılarına soruşturma başlattı

23:13 - Gündem

Berkay Gezgin'den Silivri'den mesaj: Her şey çok güzel olacak!

22:59 - Gündem

Bakan Yerlikaya duyurdu: Ramazan Bayramı tatilinde 17 bin 427 sürücüye işlem uygulandı!

21:39 - Gündem