?>

Sağlık Bakanlığı atayacak hekim bulamadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'giderlerse gitsinler' sözünün yankısı sürüyor. Sağlık Bakanlığı boş olan 3 bin kişilik kadro açığını kapatamıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'giderlerse gitsinler' sözünün yankısı sürüyor. Sağlık Bakanlığı boş olan 3 bin kişilik kadro açığını kapatamıyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Giderlerse gitsinler” dediği hekimlerin yurt dışına göçü sürerken, Sağlık Bakanlığı’nın açtığı kadro ilanlarına başvuru sayıları doktor krizini ortaya koyuyor. 2023’ün ilk dokuz ayında Türk Tabipleri Birliği’ne yurt dışına gitmek için “iyi hal belgesi” başvurusu yapanların sayısı 2 bin 295’e ulaşırken kamu hastanelerine atamalarda kadrolar boş kaldı.

Sağlık Bakanlığı bu yıl iki kez hekim ilanına çıktı. Yaklaşık 3 bin boş kadrosu olan bakanlık, ilkinde 39, ikincisinde 774 atama yapabildi. Çocuk bölümlerinin çoğunlukta olduğu 22 branş ise hiç tercih edilmedi.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç imzalı habere göre, tercih sonuçlarına göre 31 branş için doluluk oranı yüzde 20- 50 arasında kalırken sadece 5 branşın doluluk oranı yüzde 50’nin üstünde. Tercih sonuçlarına göre çocuk göğüs hastalıkları bölümü için açılan beş kadroya, el cerrahisi için açılan 12 kişilik kadroya yerleşen yok. Çocuk hematolojisi ve onkolojisi bölümünde açılan 13 kadroya bir kişi yerleşirken, kulak burun boğaz hastalıklarında açılan 123 kadroya 23 kişi yerleşti.

ERDOĞAN "VARSIN GİDİYORLARSA GİTSİNLER" DEMİŞTİ

Erdoğan, az maaş aldıkları doğrultusunda şikâyet eden doktorları bu devletin yetiştirdiğini belirterek, "Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir" demişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Hamas'ın öldürdüğü kadın Alman turist çıktı!

2023-10-08 09:49 - Gündem

Hamas'ın öldürdüğü Alman kadının son görüntüleri...

2023-10-10 14:58 - Gündem

‘Hamas öldürdü’ denilen Shani Louk yaşıyor mu?

2023-10-11 10:57 - Gündem

Erdoğan'ın bir günlük koruma gideri 245 asgari ücret!

2023-10-05 10:12 - Gündem

Uzman Çavuş Recep Parlak şehit oldu!

2023-10-06 08:37 - Asayiş

Dilan Polat ve Engin Polat'ın üç şirketi naylon çıktı!

2023-10-12 09:02 - Magazin

Çocuklara şiş batırıp zikir yaptırdılar!

2023-10-09 12:29 - Asayiş

Soylu'nun gizli villası ortaya çıktı!

2023-10-11 10:04 - Gündem

Gaziantep'te Suriyeli tarikat izdihamı!

2023-10-07 13:14 - Gündem

SMA hastası Efnan bebeğin ailesi yardım bekliyor!

2023-10-10 13:20 - Yerel

İlgili Haberler

Galatasaray'dan ayrılacak mı? Okan Buruk'tan iddialara yanıt!

02:39 - Gündem

Çift Kişilik Oda'nın Nilüfer'i Devrim Özkan kimdir? Devrim Özkan kaç yaşında, nereli?

02:09 - Gündem

Mario Lemina'dan şampiyonluk mesajı: 'Yarış falan yok...'

02:08 - Gündem

Gönül Dağı dizisinin 'Taner'i' Berk Atan trafik kazası geçirdi

01:39 - Gündem

Beyaz Saray'da panik anları: Trump'ın konuştuğu sırada Mehmet Öz'ün torunu bayıldı

01:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt

02:38 - Siyaset

Mario Lemina'dan şampiyonluk mesajı: 'Yarış falan yok...'

02:08 - Gündem

Gönül Dağı dizisinin 'Taner'i' Berk Atan trafik kazası geçirdi

01:39 - Gündem

İstanbul Valiliği, CHP'nin Filistin eylemi için seçtiği yeri uygun bulmadı

22:38 - Gündem

CHP'li eski belediye başkanı Çetin Bozkurt gözaltına alındı

21:38 - Gündem