?>

Şahan Gökbakar'ın 10 yıl hapsi istendi

Oyuncu Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villasına ilişkin davada başsavcılık, Şahan Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi için 2 ayrı suçtan 10'ar yıla kadar hapis cezası istedi.

Gündem - 6 ay önce

Komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villasına ilişkin tartışmalar sürüyor. Mahkeme koridorlarına taşınan süreçle ilgili kendi evinin 85 metrekare olduğunu söyleyen Şahan Gökbakar, görüntülerdeki villaların komşularına ait parsellerde olduğunu açıkladı.

Öte yandan eviyle ilgili yıkım kararının, çıkan yangınlardan sonra bölgenin sit alanı ilan edilmesi sonrasında yapı kayıt belgesinin iptal edilmesi nedeniyle verildiğini ifade etti. Evi satın aldığında da o iskele ve evin orada bulunduğunu ve aldıktan 2 yıl sonra belgenin iptal edildiğini vurgulayan Gökbakar, "Toplumsal bilinç oluşacaksa, sosyal sorumluluk projesi görüp ilk balyozu da biz vuralım ya eve. Elimizle yıkalım ya. Ama tabii kanunlar bir kişiye uygulanmayacak" dedi.

SUÇ DUYURUSU

Habertürk'ten Halil Sadri Yılmaz'ın haberine göre, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre soruşturma, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başlatıldı.

Müdürlük, yaptığı suç duyurusunda şüphelilerin Turgut Mahallesi’nde yer alan yapıya izinsiz fiziki ve inşai müdahalede bulunduğunu öne sürdü. Söz konusu taşınmazda kaçak olarak beton dolgu üzerine ahşap iskele, taş duvar, bir adet konut yapısı, bir adet depo yapısı, çardak, güneş paneli ve su deposu inşa edildiği kaydedildi.

İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise söz konusu yerin yapı ruhsatına tabi yapılardan olduğunu belirterek, şüphelilerin ilgili kurumlara herhangi bir ruhsat başvurusunda bulunmadığı ve bu konu hakkında yıkım kararı alındığını belirtti.

GÜNEŞ PANELLERİ, SU DEPOSU VE AHŞAP KAPLAMA YAPILMIŞ

Bilirkişi raporuna da yer verilen iddianameye göre izinsiz olarak yapılan konut amaçlı bina, depo, çardak, pergole ve iskele 2010-2018 arasında yapıldı. Güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskelenin ahşap kaplamaların ise 2023 yılında yapıldığı belirtildi.

10’AR YIL HAPİS TALEBİ

İddianamede Şahan Gökbakar, Togan Gökbakar, Çağrı Özeren ve Osman Bayındır’ın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nu ihlal ve imar kirliliğine neden olma suçlarından 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar: Müdür yardımcısı tutuklandı!

2024-10-02 18:39 - Gündem

Güvenli Ödeme Sistemi ikinci eldeki tüm alım satım işlemlerinde zorunlu hale geldi

2024-09-30 04:39 - Gündem

Korku dolu anlar... Etrafa ateş açan şahıs polisi vurdu!

2024-10-01 01:08 - Asayiş

Özgür Özel, Hüseyin Can Güner’in düğün törenine katıldı

2024-09-29 01:08 - Siyaset

Sinan Ateş'in ailesine saldırı!

2024-10-02 16:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Çatalca Müftüsü'nden Volkan Konak için insanlık dışı sözler: Sahnede gebermiş!

20:04 - Gündem

Yusuf'un yemek borusuna takılan madeni para operasyonla çıkartıldı

18:09 - Gündem

Galatasaray'dan Fenerbahçe açıklaması: Hakem atamasına tepki!

17:39 - Gündem

Mahir Polat yeniden cezaevine gönderildi: 'Bir haftada yaşananlar bile tahliye için yeterli

16:09 - Gündem

Avrupa borsalarında son durum: Tarifeler başlıyor...

15:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Çatalca Müftüsü'nden Volkan Konak için insanlık dışı sözler: Sahnede gebermiş!

20:04 - Gündem

Mahir Polat yeniden cezaevine gönderildi: 'Bir haftada yaşananlar bile tahliye için yeterli

16:09 - Gündem

Ekonomi yönetiminin yoğun takvimi başlıyor: Enflasyon, faiz kararı...

14:38 - Ekonomi

Volkan Konak'ın yıllar önceki sözleri ortaya çıktı: 'Bayramda ölenlere çok üzülüyorum'

13:38 - Gündem

Ticaret Bakanlığı duyurdu: İnternet alışverişlerinde yeni dönem yarın başlıyor

13:09 - Gündem