Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ŞANLIDER Gençlik Toplantısına katılarak gençlerin görüş ve önerilerini dinledi.
ŞANLIDER Gençliğiyle buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Fatma Şahin, “Buraya gelirken gençlikle ilgili bir projemizin incelemesinden çıkıp geldik. Gençlere yönelik projelere ağırlık veriyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz ama yapmamız gereken işlerimiz var. Pandemi sonrasındaki dünyaya şimdiden hazırlıklı olmak için neler yapılması gerektiğini gençlerin gözüyle istişare etmek istiyoruz” diye konuştu.
ŞANLIDER’ın kentin gelişmesinde yönelik çalışmalarda önemli katkılar sağladığını kaydeden Başkan Şahin, “Şehrimizin sorunlarını çözmek, gelecekte daha iyi bir yaşam sunmak için yeni projeler geliştiriyoruz. Maalesef şehirlerde hala büyük bir şehir milliyetçiliği var. Bizim mutlaka şehir milliyetçiliğinden çıkıp bölgesel kalkınmaya ağırlık vermemiz gerekiyor. Komşu illerin kısır çekişmesinden bölge ve ülke kaybeder. Şehirlerin ve komşu şehirlerin kalkınmasını birlikte görmek gerekiyor” dedi.
Salgınla mücadele hakkında bilgiler veren Şahin, “Merkezi anlamda alınan güçlü kararlar ve politikalar var ama uygulama yerelde başlıyor. Biz Gaziantep’te sayın Valimizle birlikte alınan kararları hızla uygulamaya çalışıyoruz. Salgının başında Avrupa ülkelerinin belediye başkanlarıyla görüştü. Orada 100 yıl önce görülen gribin etkilerini araştırdık. İyi yönetilmezse sürecin şehir ekonomilerine büyük zarar verebileceğini gördük. Buna yönelik hızlı ve isabetli adımlar attık. Toprağı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Yenilenebilir enerji de tarım için çok önemli. Yeni dönemin başlığı yeşil ekonomi. Bunu da bölgemizde daha iyi uygulayabiliriz” diye konuştu.
Şahin konuşmasının sonunda, “Nisan ayında aşıların tamamen yapılmasıyla salgının seyri değişir, biz de böyle camdan cama değil, candan cana bir buluşma gerçekleştiririz. Biz Fırat’ın çocuklarına hep önem veriyoruz, İki yanı da bizim. İki yanında da bizim insanımız var. Birlikte bir şeyler yapmalıyız çünkü birlikte kuvvet doğuyor. Birlikte başarılı olacağız. Önümüzdeki süreçte turizm, gastronomi, tarım gibi alanlarda bölgesel kalkınma için çalışmalıyız” dedi.
ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ise, Gaziantep’in Milli Mücadeleye ilham kaynağı olmuş mücadelesinin ardından gelen kurtuluş gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, “Gaziantep’te yaşayan Gazianteplileriz. Bünyemizde 200 gencimiz var. Eskiden bu kentte sadece fiziki gücümüzle ekmeğimizi kazanıyorduk ama şimdi nitelik sahibi insanlarımızın sayısı arttı. Kentin her tarafında daha yaşanabilir bir kent yaratma için çalışıyoruz. Bu noktada çok iyi şeyler yapılabileceği kanaatine vardık. Bunun için projeler hazırladık. Bunu da kapısı ve gönlü bize açık olanlara sunduk. Önümüzdeki süreçte gençlerimize daha iyi imkan sunmak ve yollarını açmak için çalışacağız. Salonlarda da yer sorunu yaşıyorduk ama online toplantımıza sadece 100 kişi katılabildi. Zoom’ın kapasitesini arttırmak gerekiyor” diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu ile Ömer Faruk Yüzgeç’in belediye,gençlik ve kültürel çalışmalar hakkında ilgili birimlerin yaptığı sunumların ardından ŞANLIDER üyesi gençler, kentin genel sorunları ve gençlerin yaşadığı sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerini sundu.
Editör: Turgut Bozgeyik