?>

Şahinbey, 200 bin öğrenciyi ecdadıyla buluşturdu

Şahinbey Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında başlattığı Gaziler Diyarı’ndan Şehitler Diyarı’na projesi çerçevesinde bu güne kadar 200.000 öğrenciyi ecdadıyla buluşturdu.

Yerel - 8 ay önce

Şahinbey Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında başlattığı Gaziler Diyarı’ndan Şehitler Diyarı’na projesi çerçevesinde bu güne kadar 200.000 öğrenciyi ecdadıyla buluşturdu.

Milli ve manevi duyguları üst seviyede olan şuurlu ve bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla, Şahinbey Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında her gün 189 öğrenci özel uçak seferleriyle Çanakkale’ye götürülüyor. Bu güne kadar 200.000 öğrenci ve vatandaşı ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediyesi bu yıl 218.327 öğrenci ve vatandaşı şehitler diyarında ecdatla bir araya getirecek. Türkiye’de bir ilk olan proje, sayesinde öğrenciler Çanakkale Deniz Zaferleri’nde ortaya konan destansı mücadeleyi yerinde görme imkânı buluyorlar.

ÇANAKKALE KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilere Çanakkale’de verilen destansı mücadelenin tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferi; vatanı ve mukaddesatı uğruna her türlü zorluğa göğüs geren şanlı ecdadımızın kahramanlık ve direniş destanıdır. Aziz ecdadımız imanlı göğsünü siper ederek kazandığı bu toprakları bize miras bıraktı ve bu mirası korumak hepimizin görevi. Bu vesile ile ecdadımız ile genç nesillerimiz arasındaki gönül bağını güçlendirmek ve vatan evlatlarına Çanakkale ruhunu yerinde yaşatmak için Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına projemizi başlattık. Tıpkı Japonların tarihten ders çıkarması için çocuklarına Hiroşima ve Nagazaki’ye ziyaret düzenlemesi gibi biz de milli şuurumuzu ve tarihi yerinde yaşatmak adına bu ziyaretleri düzenliyoruz.Projemizin en önemli özelliği olan uçakla sağladığımız bu ziyaretimiz ile bir gün içerisinde dolu dolu 15 saat geçiren hemşehrilerimize yemek ikramı da dâhil olmak üzere ziyaret süresince ihtiyaç duyulan her şeyi belediyemizce karşılıyoruz. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılında 2015’te  başlattığımız projemizle 200.000 öğrenci ve vatandaşımızı uçakla Gaziantep’ten Çanakkale’ye gönderdik. Hedefimiz 218.327 öğrencimizi ecdat toprakları ile buluşturmak.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Manchester City - Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2024-08-10 11:39 - Spor

Sokak röportajında Instagram yasağına tepki gösteren kadın tutuklandı!

2024-08-12 18:39 - Gündem

Sosyal medyanın gündeminde: AKP trolü Furkan Bölükbaşı’nın arama geçmişi ortaya çıktı

2024-08-13 19:38 - Gündem

İmamoğlu'ndan 'kredi' tepkisi: Partizanlığın dibi...

2024-08-10 21:19 - Siyaset

İyi parti'den istifa ederek Akp'ye geçen Ahmet Ersagun Yücel kimdir?

2024-08-14 17:08 - Siyaset

İmamoğlu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı

2024-08-16 23:20 - Gündem

Erdoğan'ın o sözleri yargıya taşınıyor: 'Cibiliyeti bozuk', 'Ev zencileri'...

2024-08-11 13:09 - Siyaset

Son dakika... Hamza Dağ açıkladı: 15 belediye başkanı ve 2 milletvekili AKP'ye geçiyor

2024-08-13 13:38 - Siyaset

Murat Kurum'a konuşması sırasında şok protesto!

2024-08-10 18:56 - Gündem

Armağan Çağlayan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'a: CHP Kurultayı'nda yeniden aday olacak mısınız ?

2024-08-11 23:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Şahinbey'de 672 çift daha sertifikalarını aldı

00:31 - Yerel

Büyükşehir'de hafta yine dolu dolu geçti

00:00 - Yerel

Şehitkamil’de Halk Günü başladı!

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, 1’inci yılında planlanan vizyon projeleri anlattı

00:08 - Yerel

Gaziantep Barosu Başkanı Bülent Duran’dan CHP’ye ziyaret

00:06 - Yerel

Günün Manşetleri

Öğretmenlerden '15 bin atama' kararına tepki: 'Bu mağduriyetin en büyü sebebi Yusuf T

16:38 - Gündem

DEM Parti'den açıklama geldi... İmralı heyetinde yeni bir isim mi yer alacak?

15:07 - Gündem

Bloomberg: ABD, Kırım'ı Rus toprağı olarak tanıyabilir

14:09 - Gündem

Arınç'tan Erdoğan'ı çok kızdıracak İmamoğlu yorumu

13:45 - Siyaset

Eski TBMM Başkanvekili Fehmi Işıklar'ın eşi katledildi: Oğlu gözaltına alındı!

13:39 - Asayiş