?>

Şahinbey'den, İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışması

Şahinbey Belediyesi tarafından, geleneksel olarak düzenlenen İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışması öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Yerel - 2 gün önce

Şahinbey Belediyesi tarafından, geleneksel olarak düzenlenen İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışması öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

İstiklal Marşının kabul edilişinin 104’üncü yıl dönümü nedeniyle Şahinbey Belediyesi tarafından İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, büyük bir öz güvenle sahneye çıkarak okuma ve hitabet hünerlerini sergiledi. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen yarışmayı kurum müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler izledi. Yarışmanın jüri üyeliğini, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ersin Yıldırım Er, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sakine Hakkoymaz, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri yaptı.

HER KELİMESİ VE MISRASI MUHTEŞEM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İstiklal Marşı’nın her hecesinin muhteşem olduğunu belirterek, “Yarışmamız anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam dört kategoride yapıldı. İstiklal Marşımız milletimizin bağımsızlık yolunda vermiş olduğu o kahramansı ve destansı mücadelenin şiire, mısralara dökülmüş hali. Rabbim bizlere bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı kalbinden gelen imanla ve vatan aşkıyla yazmış. Her kelimesi ve mısrası muhteşem. Allah Mehmet Akif Ersoy’dan da razı olsun. Tüm şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlar olmasaydı biz bu vatan topraklarında rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayamayacaktık” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Ekrem İmamoğlu’na Erzincan’da da salon verilmedi!

2025-03-12 18:30 - Gündem

Mansur Yavaş: Ekrem başkana siyasi kumpas kurulursa en başta yanında ben olacağım

2025-03-12 21:12 - Siyaset

Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu hakkında 4 yıla kadar hapis istemi

2025-03-12 13:58 - Gündem

Erdoğan, 92 yaşındaki vatandaşa elini öptürdü!

2025-03-13 19:56 - Gündem

Seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar... İmamoğlu ile Erdoğan arasında dev fark!

2025-03-10 22:09 - Siyaset

Serhan Asker hakkında yakalama kararı

2025-03-12 13:31 - Gündem

Acı haber: Oyuncu Şinasi Yurtsever yaşamını yitirdi!

2025-03-13 19:13 - Magazin

Halk TV, tartışma yaratan Rasim Ozan Kütahyalı yayınını kaldırdı

2025-03-12 13:50 - Gündem

İlgili Haberler

Çanakkale Şehitleri Şahinbey'de anıldı

00:00 - Yerel

GAÜN Hastanesi’nde Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma programı

00:04 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Gazze’deki katliama sert tepki: Tüm insanlığa ve kutsal değerlere karşı işlenmiş bir suçtur

00:01 - Yerel

Şehitkamil'de temizlik seferberliği

00:07 - Yerel

Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi dolup taşıyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

İmamoğlu'nun avukatından açıklama: AİHM'e kadar taşırız!

18:32 - Gündem

Özgür Özel'den 'Ece Üner' paylaşımı: 'Artık gazetecilerle uğraşmayı bırakın'

18:29 - Gündem

Gözaltına alınan Ece Üner adli kontrolle serbest bırakıldı!

17:28 - Gündem

Zayıflaması dikkat çekmişti: Ümit Özdağ'dan açıklama geldi!

15:38 - Siyaset

Tuncer Bakırkan'dan Yılmaz Tunç'a tepki

13:44 - Siyaset