?>

Şahinbey'den Londra'ya uzanan yolculuk...

Şahinbey Belediyesine bağlı Binevler Sosyal Tesisinde Moda tasarım bölümünde eğitim gören Rana Cingisiz Dünya’nın sayılı moda tasarım okullarından olan London College of Fashion’ı kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yerel - 10 ay önce

Şahinbey Belediyesine bağlı Binevler Sosyal Tesisinde Moda tasarım bölümünde eğitim gören Rana Cingisiz Dünya’nın sayılı moda tasarım okullarından olan London College of Fashion’ı kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Her yaştan vatandaşın eğitim aldığı Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde ve Gençlik Merkezleri’nde birbirinden yetenekli öğrenciler ve kursiyerler hayatlarına yön vererek meslek sahibi oluyorlar. Binevler Sosyal Tesis ‘inde Moda tasarım kursuna giden 18 yaşındaki Rana Cingisiz aldığı eğitim sonrasında moda ve tasarım alanında Dünya’nın en iyi ikinci üniversitesi olan London College of Fashion’ı kazandı.

İĞNE TUTMASINI DAHİ BİLMİYORDUM

Liseye başladığında moda tasarımı okumaya karar verdiğini belirten Rana Cingisiz, “Liseye başladığımda hayalimin moda ve tasarım olduğunu annemle paylaştım, annem de dikiş bile bilmediğimi söyleyerek kursa gitmemi istedi. Ben de Şahinbey Belediyesi’nin Binevler Sosyal Tesis’ine gelerek derslere katıldım. Dikiş ve kalıp dersleri aldım. Fen Lisesi’nden moda tasarımına gitmek biraz tuhaf geliyor insanlara ama ben küçüklükten beri çizim yapıyordum. Burada aldığım eğitimler bana çok faydalı oldu. Hocalarım beni çok iyi yönlendirdiler. Gideceğim okulun kabul şartları çok zor. Dünyanın en önemli ikinci okulu. Oraya başvurmak için iyi bir portfolyo hazırlamam, konular belirlemem ve bu konulardan koleksiyon hazırlamam gerekiyordu. Ayrıca dikiş de bilmem gerekiyordu. Burada farklı makineler kullanarak elimi dikişe alıştırdım. Londra’daki üniversitede 6 bölüm var, ben London College of Fashion’da karar kıldım. Koleksiyonumu hazırlayıp başvurdum" dedi.

AİLEM ÇOK DESTEK OLDU

Başarmanın yarısının inanmak olduğunu ifade eden Rana, "Eğer inançlı olup hayallerinizin peşinden giderseniz başarılı olmanız mümkün. Aile desteği de çok önemli. Babam hangi mesleği düşündümse kabul etti. Ben de onların desteğini alarak yapabileceğimi gösterdim. Annem beni buraya getirip götürdü. 1 yıl boyunca hazırlığı süren portfolyoyla başvurdum. Portfolyonun içerisinde yaptığım araştırmalar, çizimler, denemeler ve bazı dikiş işlerim vardı. Bunlar beğenilince beni kabul ettiler. Orada 4 yıl iyi bir eğitim alıp ileride iyi bir moda tasarımcısı olmak istiyorum. Böylesi bir okulu kazanmamda bana yardımcı olan Binevler Sosyal Tesisi yöneticisinden eğitimcisine ve daha önemlisi Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye-Suriye sınır hattında korkutan gerilim!

2024-07-01 19:31 - Asayiş

Sigaraya dev zam, en düşük sigara fiyatı 67 TL oldu!

2024-07-03 21:02 - Ekonomi

Kayseri’de tehlikeli gerginlik, halk sokağa döküldü!

2024-06-30 23:11 - Asayiş

Ece Güner ve Serkan Özcan, İmamoğlu’nun danışmanı oldu!

2024-07-05 19:58 - Gündem

Ayşe Ateş: Sessiz sessiz çöken savunmalar...

2024-07-02 20:21 - Gündem

Önce gazetecileri 'kurşunla' tehdit etti, sonra sildi!

2024-07-06 15:20 - Gündem

Türkiye, EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi

2024-07-02 23:50 - Spor

Tuvalet tadilatı için 24 milyon lira harcanacak!

2024-07-05 20:51 - Gündem

Sinan Ateş davasında polis şefinden suç duyurusu!

2024-07-04 22:46 - Gündem

Erdoğan'ın gol sevinci kameralara böyle yansıdı

2024-07-06 23:13 - Gündem

İlgili Haberler

Tahmazoğlu'ndan, yeni evlenecek çiftlere sürpriz!

00:31 - Yerel

GAİB'den “Green Day” etkinliği

00:00 - Yerel

Yılmaz, Sarılar Mahallesi’ni ziyaret etti

00:00 - Yerel

Konukoğlu, 64 yıl önce mezun olduğu ilkokulda...

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, Dülük Antik Kenti açıklaması

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Trabzonspor U19 Teknik Direktörü Eyüp Saka: 'Seneye de burada olmak istiyoruz'

23:39 - Gündem

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Trabzonspor U19 takımı açıklaması: 'Tarih yaşattılar bize'

23:09 - Gündem

Son Dakika... Elektrik kesintisi ülkeyi felç etti: İspanya'da OHAL ilan edildi

22:09 - Dünya

Emniyet'ten 'jammer' açıklaması: Belediye başkanları kullanamaz!

16:30 - Gündem

İmamoğlu ile ilgili dikkat çeken anket: Tutuklanmasını haklı buluyor musunuz?

15:08 - Gündem