?>

Şahinbey Kitap Fuarı kapılarını açtı

Şahinbey Belediyesi tarafından 8’incisi düzenlenen “Şahinbey Kitap Günleri” temalı kitap fuarı kapılarını açtı. 

Yerel - 21 saat önce

Şahinbey Belediyesi tarafından 8’incisi düzenlenen “Şahinbey Kitap Günleri” temalı kitap fuarı kapılarını açtı. 

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi,  Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 8. Şahinbey Kitap Günleri fuarı açılışı vatandaşların ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. 12-20 Ekim tarihlerinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde ‘“Şahinbey Kitap Günleri”  temasıyla düzenlenen 8. Kitap Günleri Fuarı’nda 170 yayınevi ve 131 seçkin yazar kitap dostları ile buluşacak.

ŞAHİNBEY’DE İNANILMAZ İŞLER YAPILIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun önemli hizmetler yaptığına dikkati çekerek “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Türkiye’nin birçok ilini dolaşan birisi olarak, bir İlçe Belediyesi’nin ve Belediye Başkanının böylesi yüksek kalibreli ve önemli eserleri ortaya koymuş olması beni şaşırtıyor ve gururlandırıyor. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi başlı başına bir değer. Türkiye’nin birçok yerinde böyle kültür merkezleri bulamıyoruz. Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan kütüphane Türkiye’nin en önemli kütüphanelerinden. Hem teknik hem de kitap açısından kolay yapılacak eserler değil bunlar. Yine Şahinbey Belediyemiz tarafından Türkiye’nin en büyük ikinci camisi olan Şahinbey Millet Camisi yapılmış ve bana göre Cumhuriyet tarihinde yapılmış en güzel cami. Yapanlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Daha öne geldiğimde bir tünel yapımını görmüştüm ve Ulaştırma Bakanlığımızın yaptığını sandım ama değerli Belediye Başkanımız bunu kendimiz yaptırıyoruz dedi. O zaman şok geçirmiştim. Sayın Cumhurbaşkanımızda değişik vesilelerle çeşitli ortamlarda Şahinbey Belediye Başkanımızdan övgüyle bahsediyor. Çünkü burada yaptığınız işler inanılmaz. Bundan dolayı size teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KİTAP OKUMAYI ÇOK SEVERİM

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, kendisinin de kitap okumayı çok sevdiğini belirterek,  “Benim kitap konusundaki hassasiyeti mi herkes bilir. Ben de kitap okumayı çok severim. Şahinbey Belediyesine böyle bir fuar yaptıkları için teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin devam etmesi için biz de elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” diye konuştu.

16 MİLYONUN ÜZERİNDE KİTAP DAĞITTIK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu gençleri ve çocukları kitap okumaya teşvik etmek istediklerini belirterek, “Sekizincisini düzenlediğimiz kitap fuarımız 12-20 Ekim tarihleri arasında 9 gün boyunca devam edecek. Dinimizin ilk emri oku. Bizim de Şahinbey Belediyesi olarak Gaziantep Valiliği, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İslam Bilim Teknoloji Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğinde 8’incisini düzenlediğimiz kitap fuarımıza 170 yayın evi ve 131 yazarımız katılıyor. Yazarlarla okurlarımızı buluşturacağız. Böylelikle kitap okumayı çocuklarımıza daha çok sevdireceğiz. Şahinbey Belediyesi olarak 16 milyonun üzerinde kitap dağıttık ve dağıtmaya devam edeceğiz. Kitap okuma yarışmaları düzenliyoruz ve her okulun 1’nci, 2’nci ve 3’üncülerini Umre’ye gönderiyoruz. Amacımız gençlerimizi daha çok kitap okumaya teşvik etmek” dedi.

BİNLERCE ÖĞRENCİ KİTAPLA BULUŞUYOR

Kitap fuarlarıyla öğrencilerin kitap okumayı daha çok sevdiğini belirten Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç “Okumanın ilk emir olduğu, küçük Buhara olarak bilinen şehrimizin yeniden kitaplarla buluştuğu çok güzel bir fuarda bir araya gelmekten eğitim camiası adına çok mutluyuz. 8. Düzenlenen kitap fuarımızda binlerce öğrencimiz kitapla ve yazarlarıyla buluşuyor. Öğrencilerimiz bu tür fuarlarla okumanın sevdirilmesi noktasında çok önemli yol kat ediyorlar. Bu güzel çalışmalarından dolayı Şahinbey Belediyemize ve Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na 750 bin öğrencimiz ve yaklaşık 35 bin öğretmenimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON 

Kitap okumanın önemine vurgu yapan Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Selçuk İnan ise “Çok önemli bir organizasyon. Gençlerimizi ve çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmek çok önemli. Onları okumaya teşvik etmek beni gururlandırdı ve çok mutlu oldum. Bu ülkenin okuyan insanlara ihtiyacı var” dedi.

8. Kitap Günleri Fuarı açılış programına AK Parti Grup Başkanvekili ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey ilçesi Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, AK Parti İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu  Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç protokol üyeleri, Gaziantep Futbol Kulübü Kulüp Başkanı Memik Yılmaz, Teknik Direktör Selçuk İnan, futbolcular ve öğrenciler katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Üniversitesi KYK Erkek Yurdunda intihar!

2024-10-06 11:35 - Asayiş

MasterChef'te 6 Ekim'de kim elendi? MasterChef Türkiye'de kim elendi?

2024-10-06 23:38 - Magazin

Babası, Semih Çelik'i ve olay günü yaşananları anlattı: Ayşenur burada, sakın eve gelme

2024-10-07 10:09 - Gündem

Katil Semih Çelik'in annesi ilk kez konuştu

2024-10-08 09:38 - Gündem

İsmi anılıyordu: Sedat Peker’den ‘Köfteci Yusuf’ açıklaması

2024-10-11 03:38 - Gündem

İntihar eden öğrencinin son görüntüleri ortaya çıktı!

2024-10-06 12:03 - Gündem

Taksi sürücüsü kamelyada kendini astı

2024-10-08 00:39 - Asayiş

Erdoğan'ın memleketinde 'Burger King' krizi

2024-10-12 23:09 - Gündem

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

'Bu pazar seçim olsa...': Son seçim anketinde ilk sırada 'kararsızlar' var!

2024-10-10 00:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Şehitkâmil'in Gezi Sinema Aracı da yola çıktı

09:10 - Yerel

Şehitkamil'de diyabetle mücadelede farkındalık etkinliği

08:59 - Yerel

12 Ekim SAKARYA elektrik kesintisi: SAKARYA ilçelerinde elektrikler ne zaman ve saat kaçta gelecek?

00:08 - Yerel

Gaziantep’in 27’nci kardeş şehri Belgrad oldu!

07:52 - Yerel

Yetim anneleri Karkamış Antik Kenti’ni gezdi

07:11 - Yerel

Günün Manşetleri

Meclis’te RTÜK’e samimiyet eleştirisi

05:08 - Gündem

ÖMK’nin Meclis’ten geçmesine tepkiler artıyor, sorunlar çözülmüyor

04:38 - Gündem

Topluma yayılan ve önlenemeyen öfke nedeniyle 24 saatte en az 11 silahlı olay yaşandı

04:08 - Gündem

Bursaspor'dan müthiş seri: Tüm liglerde zirvede!

03:09 - Gündem

Kontrolden çıkan otomobil şarampole uçtu

02:38 - Gündem