?>

Sanko'da “Gaziantep Spinal Günleri” toplantısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu iş birliğiyle “Gaziantep Spinal Günleri” toplantısının beşincisi düzenlendi.  

Sağlık - 1 yıl önce

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu iş birliğiyle “Gaziantep Spinal Günleri” toplantısının beşincisi düzenlendi.  

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çınar ile SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Ulutaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Zileli, “Dejeneratif Spondilolisteziste (Bel Kayması) Tedavi” konulu bir sunum yaptı.

Toplantılarda bölgedeki spinal cerrahi konusundaki gelişmeleri paylaşma fırsatı bulduklarını belirten Prof. Dr. Zileli, yaşlılığa bağlı bel omurlarında bozulma ve sonrasında gelişen kanal darlığı ile seyreden bel kaymasında tedavi yaklaşımları konusunda bilgi paylaştı.

Hastalığın daha çok ileri yaşlarda kendini gösterdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Zileli, “Bu hastalık özellikle bel ağrısı, kalçalardan bacaklara vuran ağrı ve yürüme mesafesinde azalmayla karakterizedir. Hastalıkta daha çok kanalı genişletmek, sinirleri rahatlatmak, mevcut olan bel kaymasını enstrümanlarla sabitleme işlemi yapılmaktadır” dedi.

Hastalığın teşhisinde hastanın dinlenmesi, muayene ve sonrasında MR başta olmak üzere, doğru görüntüleme teknikleri yapılmasının önemine değinen Prof. Dr. Zileli, “Bu hastalıkta ameliyat kararı verildiğinde, hangi hastaya nasıl ameliyat yapılacağı önemlidir. Özellikle enstrüman kullanılan hastalarda, halk arasındaki deyimiyle platin / vida yerleştirildiğinde- doğru hastaya doğru işlemin yapılması önemlidir” diye konuştu.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen toplantıda ayrıca bölgedeki hastanelerden katılan beyin ve sinir cerrahlarının vaka sunumları gerçekleşti.

Sunumların sonunda dünyada omurga cerrahisi konusunda uzman isimlerin yazarlığını yaptığı ve Prof. Dr. Zileli’nin de editör olduğu “Correction Techniques for Spinal Deformity” (Omurga Düzeltme Teknikleri) isimli kitapla ilgili bilgi verildi.

Omurga deformitelerinin (bozukluklarının) düzeltilmesi ile ilgili teknikler konularında bilgiler içeren kitap spinal cerrahlar açısından bir rehber niteliği taşımaktadır.

Haftanın Öne Çıkanları

Selvi'den Ali Koç'a: Siz FETÖ'nün ananasların yerken...

2024-01-09 10:04 - Gündem

Gaffar Okkan cinayetinden yargılanan isim aday oldu!

2024-01-11 20:27 - Gündem

Şehit olan 9 askerimizin isimleri belli oldu!

2024-01-13 09:17 - Gündem

Berna Laçin, AKP’li Turgut Altınok’un diplomasını tartışmaya açtı

2024-01-08 19:09 - Gündem

Astsubay Bahadır Canbulat şehit oldu!

2024-01-11 19:56 - Asayiş

Fulya Öztürk, canlı yayında askerlerimizin konumu söyledi!

2024-01-14 16:22 - Gündem

Zeydan Karalar'dan miting gibi seçim startı...

2024-01-12 10:06 - Siyaset

Kuzey Irak'ta 9 askerimiz şehit oldu!

2024-01-12 22:10 - Asayiş

RTÜK Başkanı Şahin 'sansürü' savundu

2024-01-12 18:31 - Gündem

1994 seçimlerinde İstanbul nasıl bölündü?

2024-01-11 11:22 - Gündem

İlgili Haberler

GAÜN Ortopedik Onkoloji Kliniği’nden randevusuz hasta kabulü

00:00 - Sağlık

Çocuklarda Epilepsi, tedavisi ve belirtileri...

00:00 - Sağlık

3 günde 5 organ nakli

00:08 - Sağlık

Yaşlılıkta beyin ve vücut sağlığını korumak için en iyi alışkanlıklar

00:00 - Sağlık

Dr. Erkayıran gebelikte cilt çatlakları hakkında bilgilendirdi

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

CHP'nin olağanüstü kurultay adresi belli oldu

15:38 - Siyaset

Şişli'de kayyum Kent lokantalarını kapattı mı?

13:49 - Gündem

Başsavcılıktan, İmamoğlu afişlerinin indirilmesi talimatı

13:39 - Gündem

İmamoğlu protestolarında gözaltına alınan 206 kişiye tutuklama talebi

13:23 - Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma

11:55 - Gündem