?>

Seçil Erzan: Arda Turan evini satıp bana para getirdi!

Aralarında tanınmış kişilerin de olduğu birçok ismi dolandıran bankacı Seçil Erzan, “Arda Turan bana çok yardımcı oldu. Yurt dışından para getirdi. Evini satıp bana para getirdi” dedi.

Magazin - 1 yıl önce

Aralarında tanınmış kişilerin de olduğu birçok ismi dolandıran bankacı Seçil Erzan, “Arda Turan bana çok yardımcı oldu. Yurt dışından para getirdi. Evini satıp bana para getirdi” dedi. Turan’ın ise, “Yıllardır çalışıp kazandığım bütün paramı emeğimi Seçil Erzan beni kandırarak yok etmiştir. Bütün birikimim bir anda gitti’’ ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen ‘Fatih Terim Fonu’ olayında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Seçil Erzan, 11 Nisan’da Savcılığa verdiği ilk ifadesinde, ‘’Bütün futbolcuları da müşterimiz olsun ya da olmasın hepsini tanırdım. Arda Turan’ı Florya Şube müdürü olduğum dönemde Galatasaray Spor Kulübü ile birlikte çalışıyorduk. Bir gün Arda Turan’ı aradım ve şubeye davet ettim. Kendisine ’bir fon var, 5 koyup 10 alıyorsun ancak acil para gerekli’ şeklinde sözler sarf ettim. Arda Turan bana çok yardımcı oldu. Yurt dışından para getirdi. Evini satıp bana para getirdi. Hatırladığım kadarıyla 6 milyon TL para almıştım ancak bu zamana kadar ödeme yaptım. Anaparayı kesinlikle Arda Turan’a geri ödedim. Sadece vaat ettiğim fazladan parayı ödeyemedim’’ dedi.

“ARDA TURAN EN İNSANCA DAVRANAN KİŞİLERDEN”

3 Mayıs’ta alınan ikinci ifadesinde ise Arda Turan’ın son dönemde ‘fon alacağım’ şeklinde ikna ettiği kişilerden olduğunu belirten Erzan, ‘’Kendisi bana bu süreçte en insanca davranan kişilerdendir. Arda Turan toplamda bana 13 milyon 900 bin dolar parayı parça parça olacak şekilde teslim etmiştir. Ben kendisine 6 milyon 400 bin dolar parayı geri ödedim ancak geri kalan parayı ödemedim. Arda Turan’dan aldığım bu paraların bir kısmını dışarıda bir kısmını da bankada elden teslim aldım. Odamın içerisinde kamera bulunmamaktadır fakat merdivenlerden çıkınca benim odamı gören kamera mevcuttur. Bana para teslim etmeye gelen kişiler elinde çanta ile gelirler, parayı teslim ettikten sonra boş çanta ile giderler. Benim bu zamana kadar 3 tane Rolex saatim olmuştu. Birini Merve ve Tanın hediye etmişti. Çünkü onlara o kadar çok para kazandırmıştım ki onlar da bana Rolex saat hediye etmişti. İkincisini Arda Turan nişan hediyesi olarak vermişti. Üçüncüsünü de ben de 20 yıllık birikimim ile kendim almıştım. Fon vaat ettiğim kişilerden aldığım paralara ilişkin el yazımla oluşturulmuş bir kağıt verdim’’ şeklinde konuştu.

ARDA TURAN’IN İFADESİ: BÜTÜN BİRİKİMİM GİTTİ

Arda Turan ise 14 Nisan 2023’de verdiği ifadesinde, 3 milyon dolar parayı elden bankanın Levent Şube’sinin yan tarafından bulunan bir pastanede teslim ettiğini söyleyerek, ‘’Yaklaşık 1 ay sonra Seçil Erzan bana 1 milyon dolar nakit parayı elden verdi. Bunu verirken de fon çalıştı ve payına bu düştü. Eyüp Sultan Sütlüce’de bulunan arazimi satıp 4 milyon dolar daha nakit parayı elden verdim. Zaman zaman bana ödeme yaptı. Toplamda bu zamana kadar 13 milyon 900 bin dolar nakit elden para verdim. Seçil Erzan bana verdiğim paraya ilişkin yazılı bir belge sundu hatta bu belgede bankanın kaşesi ve kendisine ait ıslak imzası bulunmaktadır. Yıllardır çalışıp kazandığım bütün paramı emeğimi Seçil Erzan beni kandırarak yok etmiştir. Her şeyden öte para için yalan söylediğimi söyleyerek beni zor duruma sokmuştur. Çok üzgünüm, bu olay beni çok yıprattı. Bütün birikimim bir anda gitti’’ ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin bankanın teftiş kurulu başkanlığı inceleme raporunda ise müşteki Arda Turan’ın parasını bankacılık sistemi dışında değerlendirmesi için Seçil Erzan’a verdiğini, verdiği parayı geri alabilmek için uzun bir süre Seçil Erzan ile şahsi iletişim kurup bankayı hiç bir şekilde bilgilendirmediğini, söz konusu yapının bir saadet zinciri olduğu belirtildi.21 Kasım’da görülen davanın ilk duruşmasında ise mahkeme, 2 sanığın tahliyesine hükmederken, sanık Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Ümit Dikbayır: Bazı parti yetkililerimiz rezil kepaze olacaklar!

2023-11-22 09:45 - Siyaset

Ömer Önder Güney, son yolculuğuna uğurlandı...

2023-11-22 16:30 - Yerel

Seçil Erzan'ın ikna görüşmeleri ortaya çıktı!

2023-11-23 11:16 - Magazin

Oğuzeli Belediyesi'nden Öğretmenler Günü kutlaması

2023-11-24 19:21 - Yerel

Ahmet Bozgeyik'ten miting gibi adaylık açıklaması...

2023-11-25 17:06 - Siyaset

Polat çiftinin yeni avukatı Adnan Oktar dosyasından çıktı!

2023-11-21 19:33 - Gündem

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı!

2023-11-27 14:40 - Asayiş

Akşener'in Özel kalemi Esma Bekar'dan Ümit Dikbayır'a yanıt

2023-11-24 10:08 - Siyaset

İmamoğlu ve Akşener arasında aylar sonra gelen görüşme

2023-11-24 13:26 - Siyaset

Ahmet Bozgeyik'ten parti üyeleri ve muhtarlara mektup

2023-11-27 20:01 - Siyaset

İlgili Haberler

Görevimiz Tehlike 2 filminin konusu ne? Görevimiz Tehlike 2 filminin oyuncuları kim?

00:00 - Magazin

Koray Avcı şehri bıraktı, tekne hayatına geçti: 'Güne kaptan gibi başlıyorum'

00:08 - Magazin

'Rambo'nun yönetmeni Ted Kotcheff, hayatını kaybetti

00:39 - Magazin

Danla Bilic'i darbeden eski sevgilisi Berk Çetin gözaltına alındı: İlk ifadesi ortaya çıktı!

00:00 - Magazin

Danla Bilic eski sevgilisi tarafından darp edildiğini açıkladı

01:39 - Magazin

Günün Manşetleri

Müdürden velilere eylem tehdidi: 'Katılanlara işlem yapılacak'

19:09 - Gündem

Beyaz Saray'dan Trump'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

18:39 - Gündem

Sayıları iki kat, maaşları 10 kat arttı!

17:50 - Gündem

Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Etnospor 1,5 milyon TL’ye kıl çadır kiraladı

17:18 - Gündem

Hüseyin Baş’tan Erdoğan’a ‘Dostum Trump’ cevabı

14:50 - Siyaset