?>

Şehitkamil Belediyesi'nden polislere 621 konut

Şehitkâmil Belediyesi tarafından Göktürk Mahallesi’nde yapılan 621 adet konutun polislerin kullanabilmesi için İçişleri Bakanlığı’na devri Başkan Umut Yılmaz’ın katıldığı törenle gerçekleşti.

Yerel - 6 saat önce

Şehitkâmil Belediyesi tarafından Göktürk Mahallesi’nde yapılan 621 adet konutun polislerin kullanabilmesi için İçişleri Bakanlığı’na devri Başkan Umut Yılmaz’ın katıldığı törenle gerçekleşti.

Törende huzurlu bir kent için güvenliğin önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Huzurlu bir şehirde yaşamak hepimizin hakkı. Biz bu kentin huzurlu yaşaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Huzurumuzun sağlanmasıyla ilgili canını feda eden emniyet mensuplarının, polisin her zaman yanında olacağız” dedi.

Şehitkâmil Belediyesi tarafından Göktürk Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 621 adet konut, İçişleri Bakanlığı’na devredildi. Gaziantep Valiliği’nde devir için protokol imza töreni gerçekleşti. Törende; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Celal Özcan protokolü imzaladı.

VALİ ÇEBER’DEN BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, protokolden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek sözlerine başladı. Başkan Umut Yılmaz’a teşekkür eden Çeber, “Umut Başkan göreve geldiği günden bu yana bu protokolün imzalanması için çok çaba sarf etti. Bu protokolün içerisinde bu şehre verilen çok fazla mesaj var aslında. Birazdan imzaladığımızda biz o mesajların, mutluluğun her birini, şehre sahip çıkma, huzur şehri, birlikte bir şeyleri başarma gibi tüm kavramları kullanabildiğimiz bir protokolü imzalamış olacağız. Önemli bir eksiğimizin giderilmesi için adım atacağız. ‘Huzur Şehri Gaziantep’ için mücadele ediyoruz. 621 adet sadece konut değil, anaokulu, dükkân gibi birleşenleri olan çok kıymetli bir alanı bugün itibariyle emniyet teşkilatına kazandırıyoruz” dedi.

HUZURLU KENT İÇİN, GÜVENLİK SORUNUNU ÇÖZMEMİZ LAZIM

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz da konuşmasında huzurlu bir kent için güvenliğin önemine vurgu yaptı. Göreve geldiği günden itibaren 621 konutun polislerin kullanması için İçişleri Bakanlığı’na devri konusunda çok çaba sarf ettiklerini anlatan Yılmaz, devir işlemlerinin gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

GAZİANTEP’İ HUZURLU BİR KENT YAPMAK İSTİYORUZ

Gaziantep’i huzurlu bir kent yapabilmek için tüm imkânları seferber edeceklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: “Huzurlu bir şehirde yaşamak hepimizin hakkı. Biz bu kentin huzurlu yaşaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Huzurumuzun sağlanmasıyla ilgili canını feda eden emniyet mensuplarının, polisin her zaman yanında olacağız. Sayın Valim, göreve geldiğimiz günden bu yana tam 6 aydır her gün bu protokolün bir an önce imzalanmasıyla ilgili çabalarıma şahitsiniz. Valimizin önderliğinde Büyükşehir Belediye Başkanımızın eşliğinde bu protokolü imzalayacağız. Kentimize, emniyet mensuplarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

KONUTLARIN TESLİMİ NEDEN GECİKTİ?

Göreve geldiği günden beri 621 konutun devri için Ankara’dan randevu talep ettiklerini ancak bir türlü geri dönüş yapılmadığını anlatan Yılmaz, “Biliyorum bu süreç çok gecikti. Ancak bunun bizden kaynaklı olmadığını ifade etmek isterim. Biz imzalamak için her gün Ankara’dan haber bekledik. Bize bir türlü randevu vermediler. Nihayetinde bugün imzalarımızı atıyoruz. Bundan dolayı da çok mutluyum” diye konuştu.

UMUT BAŞKAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise huzurlu ve mutlu bir şehir için her şeyden önce emniyet ve güvenliğin sağlanması gerektiğini belirterek, “Bir taraftan Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlıklarımızın temsilcisi olarak valimiz çok büyük gayret gösteriyor. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve belediye başkanları olarak lojistikçiyiz, işi kolaylaştırıcıyız. Tesisleşmede ön açıcıyız. Bu bir süreçti. Daha öncesinde İçişleri Bakanımız yerinde alanı görmüştü, Rıdvan Başkanımızla başlayan süreçti. Umut Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sürdürülebilirliği sağladı, ihtiyacı gördü. Şu anda mevcut lojmandan daha fazla lojmanı sağlayan bir protokol oldu” ifadelerini kullandı. Gaziantep İl Emniyet Müdürü Celal Özcan da desteklerinden dolayı ilgililere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

Erdoğan'ın memleketinde 'Burger King' krizi

2024-10-12 23:09 - Gündem

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

AKP'den jet karar: Latif Aydemir ihraç talebiyle disipline sevk edildi

2024-10-15 00:09 - Gündem

Portekiz, Polonya'ya deplasmanda acımadı

2024-10-13 00:08 - Gündem

Beşiktaş'tan öğrencilere indirimli bilet!

2024-10-16 00:09 - Spor

'Kolon kesildi' iddiası! Torun Center'de neler oluyor? Cumhuriyet ayrıntılara ulaştı.

2024-10-18 07:08 - Gündem

AKP'li vekilin ailesi kamudan 144 milyon TL ihale almış!

2024-10-12 11:20 - Gündem

Yunanistan doludizgin: 4'te 4 yaptı!

2024-10-14 00:38 - Spor

İBB’nin Taksim’deki 100. yıl takına şikayet

2024-10-15 06:09 - Gündem

İlgili Haberler

Yıldırım: Dönüşüm, kurum kültürümüz olmalı

08:23 - Yerel

Sağlık-Sen Şube Başkanı Arayıcı Bakan Memişoğlu ile görüştü

09:27 - Yerel

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Fatma Şahin’i ziyaret etti

19:27 - Yerel

Yılmaz'dan 'Şek-Kart' sözü

09:24 - Yerel

İsmail Güler’den 8. Olağan Kongre açıklaması

07:19 - Yerel

Günün Manşetleri

Yeniden Refah Partili belediye başkanı istifa etti

00:08 - Siyaset

Fenerbahçe Beko-Panathinaikos Aktor maçı biletleri tükendi

23:39 - Gündem

İskoç taraftar Ricky Marshall, Eskişehirspor için 4 bin kilometre yol geldi

23:09 - Gündem

Ankaragücü, Yeni Malatyaspor'u 3 golle geçti

22:38 - Gündem

Milli Beraberlik Partisi genel merkezine uyuşturucu baskını yapılmıştı: Parti liderinden açıklama

22:08 - Siyaset