?>

Şeker hastalığının neden olduğu hasarlardan korunun!

Özel Hatem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Esra Ülker, diyabet hastalığı yani şeker hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Sağlık - 2 yıl önce

Yanlış beslenme ve hareketsizliğin yaygınlaşmasıyla birlikte halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin görülme sıklığı hızlı bir şekilde artış göstermektedir.

Özel Hatem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Esra Ülker, diyabet hastalığı yani şeker hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Şeker hastalığı,  pankreasın yeterince insülin üretemediğinde veya vücut onu doğru kullanamadığında kan dolaşımında glikozun birikmesi ile birlikte kan şekerinin yükselmesiyle sonuçlanan, kronik bir hastalık olarak tanımlanır.

Tıp literatüründe diabetes mellitus olarak adlandırılan şeker hastalığının alt tipleri vardır.

Tip 1 diyabet durumu her yaşta görülebilir ancak genellikle çocukluk ve ergenlikte başlar. Bu dönemde görülen diyabet durumu da tipik olarak yüksek şeker belirtileri verir. Tip 2 diyabet ise çoğunlukla 40 yaşından sonra ortaya çıkar.

Şeker Hastalığı Risk Faktörleri Nelerdir?

Aile öyküsü: Ailenizden birinde Tip 1 veya 2 diyabet varsa, bu durumu geliştirme olasılığınız daha yüksektir.

Fazla kilolu olmak Tip 2 diyabet için önemli bir risk faktörüdür.

Yaş: Ortalama diyabet başlangıç ​​yaşı 45'tir.

Hareketsiz bir yaşam tarzına öncülük etmek.

Yüksek tansiyon teşhisi

Yüksek kolesterol ve/veya yüksek trigliserit seviyeniz varsa, bu da Tip 2 diyabet riskini artırır.

Diyet: Basit şekerler açısından zengin bir diyet yiyorsanız, kendinizi diyabet için daha yüksek risk altına sokarsınız.

Şeker hastalığının belirtilerini dikkate alın

Tüm hücrelerin ve dokuların etkilendiği diyabet hastalığında, düzenli tıbbi bakım gerekmektedir. Şeker hastalığının belirtilerini; sık sık susama ve ağız kuruluğu, sık idrara çıkma ihtiyacı, kilo kaybı, el ve ayaklarda uyuşma ve karıncalanma, halsizlik, yorgunluk, ruh halinde değişiklikler, yaraların geç iyileşmesi şeklinde sıralayabiliriz.

Düzenli Diyet, Spor ve Medikal Tedavi ile Şeker Hastalığının Hasarlarından Korunun

Özel Hatem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Ülker şeker hastalığının birçok hastalığı da beraberinde getirdiğini vurgulayarak ‘Şeker hastalığının vücutta yarattığı hasarlardan korunmak için kan şekerini kontrol altında tutmak büyük önem taşıyor. Düzenli hekim kontrolü ve tedavi oldukça önemli. Hareketli yaşam tarzı yani egzersiz yapmak, spor yapmak ve doğru beslenme alışkanlığı kazanmak çok önemlidir ‘dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Altaylı'dan İsmail Saymaz'a tepki

2023-06-15 13:53 - Gündem

Gaziantep’te 22 yaşındaki gencin arazide cesedi bulundu!

2023-06-18 09:50 - Asayiş

Şahinbey, spor ayakkabısı geleneğini sürdürüyor

2023-06-18 22:41 - Yerel

Emre Ulaş'tan düşenin dostu olmaz karikatürü

2023-06-13 11:56 - Gündem

Melek Mosso konseri görevden aldırdı!

2023-06-15 22:56 - Gündem

İki tur arasında sandıklarda ‘izahı olmayan’ değişim!

2023-06-17 12:16 - Siyaset

Suriyeli bir şahıs Türkleri böyle tehdit etti!

2023-06-17 12:55 - Gündem

Tanju Özcan tekrar CHP'de...

2023-06-13 12:54 - Siyaset

12 yaşındaki Abdulbaki Dakak'ın ön otopsi raporu ortaya çıktı

2023-06-18 13:40 - Gündem

AKP'li vekilin küfür ettiği 2 polis memuru meslekten ihraç edildi

2023-06-14 18:43 - Gündem

İlgili Haberler

Metabolizma yapısına ve sağlık durumuna göre beslenme

00:08 - Sağlık

Diyabet hastalarına ramazan uyarısı: Oruç kararı hekim onayıyla alınmalı!

00:00 - Sağlık

Uzmanlardan influenza uyarısı: 'Bazı çocuklarda ciddi seyredebilir'

02:38 - Sağlık

Bazı insanlar neden daha az uykuya ihtiyaç duyar?

04:09 - Sağlık

Soğuk hava kalp sağlığını tehdit ediyor: Uzmanlardan kalın giyinin uyarısı!

00:09 - Sağlık

Günün Manşetleri

AKP'li Mehmet Metiner, Bahçeli'yle konuşmuş: 'Sesinden belliydi'

01:09 - Siyaset

Adana'da panik dolu anlar... Polis memuru balkondan ateş açtı: 'Polis çağırın' diye b

21:39 - Gündem

İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurula gidecek

19:09 - Gündem

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset