Selma Ateş şikayetçi oldu, Bursa Valiliği'nden açıklama geldi

Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş, Bursa'da avukatıyla birlikte oturduğu kafede iki ayrı araçla takip eden kişilerden karakola giderek şikayetçi oldu.

Gündem - 2 hafta önce

Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş, Bursa'da avukatıyla birlikte oturduğu kafede iki ayrı araçla takip eden kişilerden karakola giderek şikayetçi oldu. Ateş, şikayeti sonrası gözaltına alınan kişilerin hiçbirinin kendisini takip edenler olmadığını düşündüğünü söyledi. Bursa Valiliği, kişilerin Ülkü Ocakları'ndan olmadığını açıkladı.

Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş, Bursa'da avukatıyla bir kafede otururken iki ayrı araçla takip edildi. Ateş, şahıslar hakkında Teleferik Polis Karakolu'nda giderek şikayetçi olurken, şüphelileri teşhis için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gitti.

Teşhis sonrası karakol önünde açıklama yapan Ateş, şöyle konuştu:

"Bugün Başaran Mahallesi'nde, baba evinden sabah arkadaşlarımızla buluşmak için dışarı çıktım. Orada beni beyaz bir aracın takip ettiğini fark ettim ama önemsemedim çünkü normal bir şey diye düşündüm. Sonra Hünkar Köşkü'ne kahvaltıya geçtik. Kahvaltı ederken tam oturduğumuz esnada karşı tarafta üç şahsın bize doğru sürekli baktığını fark ettik. Daha sonrasında bu şahıslardan rahatsız olduğumuz için biz kalktık. Biz kalkınca bunların da kalktığını fark ettik. Şahıslara baktığımızda tanıdığımız şahıslar değil ama hani sima olarak tanıdığımız şahıslar gibi geldi bizlere. Daha sonrasında biz araçlarımıza bindik. Yanımdaki arkadaşım önce gitti. Ben sonra arkasından gittim. Bunlardan rahatsızlık duyduğumuz için şikayetlerimizi belirttik. Altı tane şüpheli getirdiler. Fakat şüphelilerin hiçbirinin bizlerin orada gördüğümüz şahıslar olduğunu düşünmüyorum. Bununla ilgili zaten emniyet gerekli çalışmayı yapacağını söyledi. Emniyet mensuplarına da teşekkür ediyoruz. Onların yapacak olduğu çalışmaların sonucunda bu insanların kimler olduklarını inşallah öğreneceğiz."

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'i takip edenler Ülkü Ocakları il başkan yardımcıları çıktı" başlıklı habere ilişkin açıklama yapılması zorunluluğu oluştuğu belirtildi.

Selma Ateş Kazanç'ın dün annesinin ikametinden çıkarak Yıldırım ilçesindeki belediyeye ait Hünkar Köşkü isimli sosyal tesise arkadaşlarıyla gittiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Selma Ateş Kazanç'ın, burada takip edildiği yönünde Teleferik Polis Merkezi Amirliğine giderek müracaatta bulunması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarda belediyeye ait olan sosyal tesiste bulunan 4 şahıs tespit edilmiş, şahısların ifadesine başvurulmuştur. Bahse konu 3 şahsın belediye çalışanı olduğu, yemek yeme amacıyla sosyal tesise gittiği, diğer şahsın ise sosyal tesisin yanında bulunan Hünkar Köşkü Müzesi'nde görevli rehber olduğu, Ülkü Ocakları ile bağlantılarının olmadığı, müşteki Selma Ateş Kazanç’ı takip etmedikleri yapılan kamera çalışmalarından ve tahkikattan anlaşılmıştır."

Açıklamada, tahkikatın Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hassasiyetle takip edildiği kaydedildi.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Öztürkmen’in açıkladığı vurgun dosyası AKP’lileri kızdırdı

2024-06-07 16:59 - Siyaset

Aziz Yıldırım, Ali Koç'un canlı yayın teklifini kabul etti

2024-06-08 20:45 - Spor

Öğrenciler, 'uygunsuz kıyafet' gerekçesiyle törene alınmadı

2024-06-13 09:28 - Gündem

Tebliğciler, bu kez turistleri hedef aldı!

2024-06-09 11:31 - Gündem

Fenerbahçe'de kongre gergin başladı, Aziz Yıldırım stadı terk etti!

2024-06-08 11:23 - Spor

Kılıçdaroğlu: Akşener, Erdoğan’ın talebi üzerine görüştüyse...

2024-06-08 10:29 - Siyaset

Ali Koç ve Aziz Yıldırım canlı yayında kozlarını paylaştı

2024-06-08 23:34 - Gündem

Ayşe Ateş: Bahçeli, Cumhurbaşkanına mesaj gönderdi!

2024-06-10 14:30 - Gündem

Çin'den ithal edilen araçlara yüzde 40 ek vergi!

2024-06-08 10:32 - Ekonomi

Dervişoğlu: Bu ucube nizama başkaldırıyorum!

2024-06-12 12:42 - Siyaset

İlgili Haberler

HSK üyesine büyü yaptıran hakimin suç ortağı savcı da ihraç edildi!

11:40 - Gündem

İmamoğlu'ndan, Ali Yerlikaya'ya sığınmacı çıkışı

10:25 - Gündem

Sedat Peker'e lazerli doğum günü kutlaması

07:25 - Gündem

AKP'nin kurucularından Yaşar Yakış hayatını kaybetti

07:23 - Gündem

Zaman gazetesini öven Gizligider RTÜK'te daire başkanı oldu!

07:25 - Gündem

Günün Manşetleri

HSK üyesine büyü yaptıran hakimin suç ortağı savcı da ihraç edildi!

11:40 - Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metroda yolculuk

08:08 - Gündem

CHP’li Akay, 20,5 metrelik baronlar listesini TBMM'de açtı

08:00 - Gündem

Ticaret Bakanlığı'ndan atamaya ilişkin açıklama!

07:58 - Gündem

İhraç edilen hakimin yazışmalarında 'Arap büyücü' detayı!

07:55 - Gündem