?>

Sınırda hareketli anlar: Yunanistan uyruklu sürücü vuruldu

Edirne İpsala Sınır Kapısı ile Yunanistan Gümrük Kapısı’nın bulunduğu ara bölgede, Yunanistan uyruklu bir otomobil sürücüsü, Türk vatandaşı olan motosikletliye çarptıktan sonra son sürat gümrük sahasındaki bariyerlere de çarparak Türkiye’ye geçiş yapmak istedi. Daha

Dünya - 7 ay önce

Yunanistan’dan ülkeye Edirne İpsala Sınır Kapısı’ndan giriş yapmak isteyen Yunanistan uyruklu otomobil sürücüsü dehşet saçtı. Son sürat ilerleyerek Türkiye sınır kapısına doğru giriş yapmak üzereyken önce yol kenarında duran Türk vatandaşı olan bir motosiklet sürücüsüne, ardından da bariyerlere çarparak ters istikametten gümrüğe giriş yaptı.

Yunan sürücü, ters istikametten sınır kapısına giriş yaparak TIR tescil peronunun önündeki X-ray giriş sırasında bulunan yabancı plakalı bir TIR aracının yan tarafından geçmek isterken, TIR'a ve bariyerlere çarparak durabildi.

Şüpheli sürücü olay sonrası elindeki bıçakla polis memurlarına saldırmak istedi. Olay anında havaya ateş açan polislerin üzerine yürümeye devam eden şüpheli sağ ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Polis, yaralanan Yunanistan uyruklu sürücüyü gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

EDİRNE VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Yaşanan olay sonrası Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bahse konu araç sürücüsü, aracından inerek elinde bir adet kesici alet ile polis memurlarımızın üzerine yürümüş devamında ise polis memurlarımızca ikaz amaçlı 2 el havaya ateş edilmiş, şahsın dur ihtarına uymaması üzerine sağ ayağına ateş etmek suretiyle şahıs etkisiz hale getirilmiştir. Gözaltına alınan Yunanistan uyruklu şahıs, sağlık kontrolleri için hastaneye sevk edilmiş olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yaralanan vatandaşımızın sağlık durumunda ise herhangi bir olumsuzluk bulunmamakla birlikte tedbir amaçlı hastaneye sevk edilmiştir. Vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Konu, karşı ülke Yunanistan’daki muhataplara Ortak Temas Merkezi üzerinden resmi olarak bildirilmiş olup, aynı zamanda Edirne Yunanistan Konsolosu Valiliğimize davet edilmiş ve detaylı olarak bilgilendirilmiştir. Olayla ilgili gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tunceli'de askeri araç devrildi! 4 asker şehit oldu!

2024-09-08 21:21 - Gündem

AKP'li Ensarioğlu'ndan Narin'in ailesiyle İlgili açıklama

2024-09-08 19:35 - Gündem

İmamoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Cezayı kesecekseniz hodri meydan

2024-09-03 22:09 - Siyaset

‘Böyle mi susturuldu 19 gündür?’ ‘Gidin yalan konuşun’ diyen Narin’in yakınına yumruklu saldırı!

2024-09-08 20:09 - Gündem

Gaziantep siyaset ve iş dünyası bu düğünde buluştu

2024-09-09 09:59 - Yerel

Levent Kırca’nın dolandırıcı skeci gündem oldu

2024-09-07 11:56 - Gündem

Narin Güran cinayeti ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı

2024-09-09 17:38 - Gündem

Golbol Milli Takımı, altın Madalya'nın sahibi odu

2024-09-05 20:08 - Spor

Baro Başkanı, Narin Güran otopsisi hakkında bilgi verdi

2024-09-08 21:09 - Gündem

CHP'li Bankoğlu: 'Ders zili yerine çocukların karnı zil çalıyor'

2024-09-09 18:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Pentagon açıkladı: ABD askerleri Suriye'den çekiliyor

00:38 - Dünya

Tayland, yapay zeka destekli ilk robot polisini tanıttı

00:38 - Dünya

Wall Street Journal: ABD, Suriye ile normalleşmek için koşullar iletti

00:00 - Dünya

Aruni halkına ışık tutan keşif: 1000 yıllık toplu mezar bulundu

00:39 - Dünya

ABD Yemeni, Husiler İsrail'i vurdu... Katliam gibi operasyon

00:39 - Dünya

Günün Manşetleri

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt

02:38 - Siyaset

Mario Lemina'dan şampiyonluk mesajı: 'Yarış falan yok...'

02:08 - Gündem

Gönül Dağı dizisinin 'Taner'i' Berk Atan trafik kazası geçirdi

01:39 - Gündem

İstanbul Valiliği, CHP'nin Filistin eylemi için seçtiği yeri uygun bulmadı

22:38 - Gündem

CHP'li eski belediye başkanı Çetin Bozkurt gözaltına alındı

21:38 - Gündem