?>

Sırbistan 'evet' demişti: Sırp lider halkından özür diledi!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesinin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda tüm Rus birliklerinin Ukrayna'dan derhal çekilmesini talep eden karar tasarısına evet oyu vermesi nedeniyle halkından özür dilediğini söyledi.

Dünya - 1 ay önce

Vucic, ülkesinde televizyon programında yaptığı açıklamada, BM Genel Kurulu'nda Rus birliklerinin Ukrayna'dan çekilmesini talep eden karar tasarısına destek verdiklerini ve bunun hata olduğunu düşündüğünü belirtti.

Sırbistan'ın "evet" oyu verdiği karar tasarısı konusunda "çekimser" kalması gerektiğini aktaran Vucic, şunları kaydetti:

"BELKİ YORGUNUM, HER ŞEYE YETİŞEMİYORUM"

"Bu konuda tarafsız bir tutum sergilememiz gerekirdi. Sırbistan'ın bir hata yaptığını düşünüyorum, bu yüzden Sırbistan vatandaşlarından özür diliyorum ve bunun sorumluluğunu üstleniyorum. Belki yorgunum, belki fazla meşgulüm ve her şeye yetişemiyorum. Avrupa tarafından sunulan karar tasarısına 'evet' oyu verdik. ABD'nin sunduğu karar tasarısı konusunda ise tam da olması gerektiği gibi hareket ettik ve çekimser kaldık. Ancak benim düşünceme göre, Avrupa karar tasarısında da çekimser kalmalıydık. Bu yüzden Avrupa'da siyasi desteğimi veya puanlarımı kaybedeceğim kesin ama yine de Sırbistan'ın çekimser kalması gerektiğine inanıyorum."

Cumhurbaşkanı olarak kendi görüşünü ve tutumunu dile getirme hakkı bulunduğunu belirten Vucic, ülkesinin çıkarları doğrultusunda çekimser kalmaları gerektiğini ifade etti.

BM GENEL KURULU'NDAKİ OYLAMA

BM Genel Kurulu'ndaki oturumda, Ukrayna'nın hazırladığı, "Rus güçlerinin derhal geri çekilerek savaşın sonlandırılmasını" talep eden ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tarafından da desteklenen karar tasarısı oylamaya sunuldu.

Genel Kurul'daki oylamada 18 "hayır" oyuna karşılık 93 "evet" oyuyla Ukrayna'nın tasarısı kabul edildi. Oylamada 65 ülke çekimser kaldı.

Oylamada, ABD ve Rusya tasarıya "hayır" oyu verirken, Türkiye "evet" oyu veren ülkeler arasında yer aldı.

Öte yandan Ukrayna'nın tasarısının yanı sıra ABD tarafından sunulan tasarıda "Rusya-Ukrayna çatışması" ifadesi için "Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'yı tam kapsamlı işgali" şeklinde yapılan değişikliklerin salonda kabul edilmesi sonucu, ABD kendi tasarısının oylamasında çekimser oy kullanmıştı. ABD'nin tasarısı 8'e karşı 93 oyla kabul edilirken, 73 ülke de çekimser kalmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

2025-02-20 12:38 - Yerel

“Harem-Selamlık” gezi

2025-02-21 12:09 - Gündem

Maydonoz Döner'e kayyum atandı!

2025-02-21 16:08 - Gündem

Altay Kar Fırtınası giriş yaptı: İşte İstanbul'da anbean yaşananlar...

2025-02-21 02:08 - Gündem

Survivor'da kim elendi? Survivor'da 21 Şubat'ta elenen isim...

2025-02-21 02:09 - Magazin

İstanbul'da trafiğinde 'kar tatili' etkisi: Yoğunluk yüzde 20'ye düştü

2025-02-21 10:09 - Gündem

Tartıştığı eşi tarafından başından vurularak katledildi!

2025-02-21 10:38 - Asayiş

İngiltere'de yoksul bölgelerde yaşayanlara yönelik çarpıcı araştırma

2025-02-21 22:08 - Dünya

Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi' iddiası

2025-02-23 11:09 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan MKYK çıkışı: 'Riski üstlenen kararı verir...'

2025-02-24 16:10 - Siyaset

İlgili Haberler

Kokain imparatorluğunun kurye kaptanı: Escobar'ın sağ kolu tutuklandı

00:08 - Dünya

Kremlin’e yakın savaş muhabiri hayatını kaybetti

00:38 - Dünya

ABD'li rapçi, polis kovalamacasında hayatını kaybetti

00:00 - Dünya

NY Times bu manşetle duyurdu: 'Ateş çoktan yakıldı...'

19:09 - Dünya

Myanmar'da yıkım: Can kaybı yükseliyor

00:09 - Dünya

Günün Manşetleri

Son dakika depremi... Antalya'da deprem!

08:09 - Gündem

Volkan Konak sahnede hayatını kaybetti: Ayrıntılar ortaya çıktı...

08:08 - Gündem

CHP’li Bakan, eylemlere müdahale eden polislere ödeme yapılacağını söyledi: Şiddete ödül iddiası

04:38 - Gündem

Son Dakika... Sahnede fenalaşmıştı: Volkan Konak hayatını kaybetti

04:08 - Gündem

CHP lideri Özel'in, Silivri Cezaevi'ndeki ziyareti tamamlandı

02:09 - Siyaset