?>

Son dakika: Suriye'nin kuzeyine hava harekatı...

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatlarında 30 terör hedefinin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Dünya - 1 yıl önce

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatlarında 30 terör hedefinin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatlarında 30 terör hedefinin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu değerlendirmede bulunuldu:

Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatlarıyla ilgili açıklama

PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Suriye Kuzeyi'ndeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 5 Ekim 2023 saat 23.00'de hava harekatları icra edilmiş, icra edilen hava harekatlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekât sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Haftanın Öne Çıkanları

Taşkesenlioğlu hakkında 'soruşturmaya yer yok' kararı!

2023-09-30 18:13 - Gündem

Barış Pehlivan hakkında yeni soruşturma!

2023-09-29 16:48 - Gündem

Erdoğan'ın bir günlük koruma gideri 245 asgari ücret!

2023-10-05 10:12 - Gündem

Ayşenur Arslan: Mücella Yapıcı’nın yatağı boş, bol bol kitap okurum

2023-10-03 10:37 - Gündem

Merdan Yanardağ hakkında tahliye kararı

2023-10-04 18:19 - Gündem

Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu gözaltına alındı!

2023-09-30 23:36 - Gündem

Meclis açılacağı gün İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı!

2023-10-01 09:57 - Asayiş

'Kedicik' belgeseli gündem oldu!

2023-10-03 08:05 - Gündem

Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu savcılığa götürüldü!

2023-10-01 13:03 - Asayiş

İmam: Biri mis gibi kokuyormuş. Sorduk Suriyeliymiş!

2023-10-01 11:32 - Gündem

İlgili Haberler

Avrupa Parlamentosu'nda yolsuzluk soruşturması: 10 milletvekili hedefte

00:39 - Dünya

ABD'li bakandan Ukrayna'ya ültimatom: Barış yoksa para da yok

01:09 - Dünya

Suriye'de anayasa hazırlığı: Komisyonda Türkiye'den öğretim üyesi de var

00:39 - Dünya

İran Maliye Bakanı Hemmati görevden alındı!

00:09 - Dünya

ABD'de 'yeşil kart' bekleyen Türk aileye baskın: Gözaltına alındılar!

01:39 - Dünya

Günün Manşetleri

CHP'li milletvekili Nail Çiler kaza geçirdi

19:39 - Gündem

CHP'li Öztürkmen: İktidar, Laiklik karşıtı eylemler yapıyor!

18:04 - Siyaset

CHP’li Meriç: Uzaya sert iniş yapmak isteyen iktidar kaç KYK yurdunda internet var bilmiyor

18:02 - Siyaset

Edip Akbayram'ı kaybettik... Ünlü isimlerden yas paylaşımları

11:39 - Gündem

Memur ve emeklinin zam farkı belli oldu: İşte 2 aylık enflasyon hesabı...

11:08 - Ekonomi