?>

Özgür Özel: Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne de DEM Genel Başkanı Bakırhan'ın işaret ettiği istikametteyiz

Son dakika haberi... CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Siyaset - 2 saat önce

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açılamalarda bulunuyor. 

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP lideri Özel, ekonomi ve iç politikadaki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. MHP ve DEM Parti arasındaki temasa değinen Özel, "Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne de DEM Genel Başkanı Bakırhan'ın işaret ettiği istikametteyiz" ifadelerini kullandı. Özel, ülke sorunlarının çözümü için partisinin üzerine düşeni cesaretle yapacağını söyledi. Konuşmasına Amasra maden faciası ve direnen Fernas işçilerine değinerek başlayan Özel, iktidar politikalarını eleştirdi. AKP iktidarı döneminde artan iş cinayetlerine dikkat çeken Özel, "AKP iktidarı işçiye yoksulluk, sefalet, perişanlık ama daha da acısı ölüm getirdi" dedi.

Direnen Fernas işçilerinin patronu olan  AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun işçilerin emeğini sömürdüğünü kaydeden Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Özel, "Fernas'ın patronu hak yiyor ve bunu Erdoğan'a dayandırıyor. O işçilerin başına bir şey gelirse sorumlusu bizzat Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

GEBZE'DEKİ HAYVAN KATLİAMI Devamla Gebze'de AKP'li belediyeye ait hayvan barınağında yaşanan katliama değinen Özel, "Gebze'de, Ümraniye'de canlarımızı öldürdüler hepimizi mahvettiler. Biz bu katliam yasasını uygulamadık, uygulamayacağız, asla da uygulatmayacağız" dedi.  Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) çağrı yapan Özel, bu yasanın bir an önce iptal edilmesini talep etti.

Ekonomi yönetimine yönelik eleştirilerde bulunan Özel, limiti 100 bin liranın üzerinde oaln kredi kartlarından alınacağı iddia edilen 750 liralık savuna sanayii payına tepki gösterdi. "Vergi kazanandan alınır" diyen Özel, "Kredi kartını veren banka mı kazanıyor alan vatandaş mı kazanıyor?" diye sordu.  Özel, iktidarın kredi kartından kendini döndürmeye muhtaç vatandaşın gırtlağına çöktüğünü söyledi.

NUMAN KURTULMUŞ'A TEPKİ Konuşmasının son bölümünde Anayasa'nın ilk 4 maddesine yönelik tartışmalara değinen Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un, "Kendimizden ve ne yapmak istediğimizden eminiz" sözlerine tepki gösterdi. Özel, "Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışmaya açmak tarafsız Meclis Başkanının işi değilse bu çoğul laf kimin?" diye sordu.

Özel, partisinin "Anayasa'nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılamaz" olduğuna yönelik görüşünü de tekrarladı.

BAHÇELİ'NİN DEM PARTİ'YE ÇAĞRISI Devamla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmaya değinen Özel, "Devlet bey demiş ki; 'Uzattığım el hesapsız, kitapsızdır' demiş. Ben ona diyorum ki; Devlet bey doğrusunu yapıyorsun, bu yaptığın için seni eleştirmiyorum. Milletin temsilcisine ulaşan el milletin kendisinedir. Yıllardır bunu yapmadın o yüzden size, AK Parti'ye karşı çıktık" dedi.

Doğu ve güneydoğu illerine yapacağı ziyareti anımsatan Özel, "Çağrıya ihtiyaç yok. Bu parti artık daha fazla şehit gelmesin diye, anaların gözyaşı akmasın diye üstüne düşen ne varsa cesaretle yapacak. "Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne DEM Parti Genel Başkanı'nın işaret ettiği istikametteyiz" ifadelerini kullandı.

  Siyase :  Merkez Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Bugün Amasra maden kazasının ikinci yıl dönümü. AKP iktidarı işçiye yoksulluk, sefalet, perişanlık ama daha da acısı ölüm getirdi.

Amasra maden faciası bir katliam. Denetimsizlik ve liyakatsizliğin bir sonucu. Sayın Erdoğan o gün beklenen açıklamayı yaptı. Dedi ki;  'Biz kader planına inanan insanlarız.' Patlama öncesindeki tutanaklara göre 13 Ekim saat 23.43’te, yani patlamanın olacağı ana 17 dakika kala ilk uyarı başlıyor. 18.49’a kadar havalandırma vantilatörünün 53 kez ikaz 355 kez alarm verdiği yazıyor.

"KADER PLANINA İNANMAK DEĞİL BİLİME İNANMAK LAZIM" Orada kader planına kader planına inanmak değil bilime inanmak lazım. İlk ikazla birlikte orayı boşaltmak o canları kurtarmak lazım. Bunları yapmayıp da 'kader planında bu varmış' derseniz kader planında o zaman ülkeyi yöneten kişinin vurdumduymazlığı o işletmeyi yönetenleri atarkenki liyakatsiz atamaları, devletin eksikliklerini görüp bu kader planında Erdoğan’ın bir rolü olduğunu kabul etmek gerekir.

Bu iktidarın gitmesi de bu ülkenin kader planında vardır. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Meclis'te yaptığı sunuşta neredeyse sorumluluğu ölen madencilerin üzerine attı. Suçluları aklayan bir süreç hiçbirimize yabancı bir süreç değildir. Suçlular, cezalarını alana kadar Amasra davasını takip etmeye devam edeceğiz. Soma'da yakınlarını kaybedenler de bilsin çok geçmeden o davalar bir daha açılacak ve anaların yüreğine su serpilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

İsmi anılıyordu: Sedat Peker’den ‘Köfteci Yusuf’ açıklaması

2024-10-11 03:38 - Gündem

Erdoğan'ın memleketinde 'Burger King' krizi

2024-10-12 23:09 - Gündem

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

'Bu pazar seçim olsa...': Son seçim anketinde ilk sırada 'kararsızlar' var!

2024-10-10 00:38 - Siyaset

Sıla bebeğe acı veda... Gözyaşları sel oldu: Tabut küçük, acı büyük

2024-10-08 14:38 - Gündem

Portekiz, Polonya'ya deplasmanda acımadı

2024-10-13 00:08 - Gündem

AKP'li vekilin ailesi kamudan 144 milyon TL ihale almış!

2024-10-12 11:20 - Gündem

YARIN günlerden Cumhuriyet Kitap! 10 Ekim 2024 / Sayı 1808!

2024-10-09 00:08 - Gündem

Yunanistan doludizgin: 4'te 4 yaptı!

2024-10-14 00:38 - Spor

İlgili Haberler

Vali Gül ile Şişli Belediye Başkanı Şahan arasında 'hijyen' krizi: Fotoğraf ile yanıt verdi

08:39 - Siyaset

Özgür Çelik'ten Davut Gül'e tepki: İstanbul Valisi siyasi tartışmalara girmemeli

03:39 - Siyaset

CHP'li Şahan, Vali'nin sözlerine fotoğrafla yanıt verdi

03:38 - Siyaset

Ümit Özdağ, Fatma Şahin'e söylediklerini anlattı: 'Yüzü bembeyaz oldu'

23:09 - Siyaset

Tanju Özcan'dan Mustafa Destici'ye: Vergisinden maaş aldığın rakı fiyatından haberin yok

22:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ordu’da uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

16:08 - Gündem

40 günlük bebeği 7. katın penceresinden attı!

15:38 - Gündem

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi!

15:38 - Ekonomi

3 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı: 'Jahrein' lakaplı Ahmet Sonuç'tan ilk aç

15:08 - Gündem

Sahadan çekilmişlerdi: PFDK'den Osmaniyespor - Diyarbekirspor maçı kararı!

14:39 - Gündem