?>

Terapi’de doğru adres: RADİKA

Kişisel gelişim uzmanı ve nefes terapisti Tuba Dokumacıgil, Radika Kişisel Gelişim ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde seans ve eğitimlerine devam ediyor.

Sağlık - 4 yıl önce

 

Profesyonel olarak İstanbul’dan sonra Gaziantep’te de branşında başarısıyla adından söz ettiren Kişisel gelişim uzmanı ve nefes terapisti Tuba Dokumacıgil, yeni kurduğu Radika Kişisel Gelişim ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde seans ve eğitimlerine devam ediyor.

Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde önce yaşam koçluğu arkasından NLP, eğitim, Öğrenci koçluğu, eğitim danışmanı, ilişki koçluğu, EFT, Meditasyon, nefes koçluğu ve son olarak ta yaratıcı drama eğitimlerini tamamlayan Kişisel gelişim uzmanı ve nefes terapisti Tuba Dokumacıgil, Gaziantep’in ilk nefes koçu olma özelliğini de taşıyor.

Günlük hayatın getirmiş olduğu sıkıntı ve stres’ten insanlarımızın oldukça kötü etkilendiğine ve maalesef bunun neredeyse herkesin ortak sorunu haline geldiğine dikkat çeken, Tuba Dokumacıgil, bu durumdan arınıp kurtulmanın isterse kişinin kendi elinde olduğunu, sadece doğru Nefes Terapileriyle bile bu sorunun aşılacağını ifade ederek, “Tek amacım insanların ilaçlarla değil, gerçek değişimin kişilerin kendi elinde olduğunu onlara göstermektir. Nefesle başlayan hayatımız nefesle son bulduğu gibi, arada geçen sürede sadece nefesle kaliteli bir yaşam sağlayabiliriz.” dedi.

Radika Kişisel Gelişim & Aile Danışmanlık Merkezi’nde sizin için neler var?

Son zamanlarda Gaziantep’te de Kişisel Gelişim, Koçluk ve Nefes Terapisi gibi konularda halkın bilincinin arttığını ve bunun önemine dikkat çeken Dokumacıgil, Radika Kişisel Gelişim ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde seans ve eğitimlerin devam ettiğini belirterek, “ şu anda EFT yani Duygusal Özgürleşme, NLP Bilinçaltı Temizleme, Kişisel gelişim, Terapi, Meditasyon, Nefes Terapisi, Access Bars, Öğrenci Koçluğu, İlişki Koçluğu, Yaşam Koçluğu, Business ( İş Dünyası) na yönelik eğitimler veriyoruz. Gaziantep’te yaptığımız işin önemi artık biliniyor. Bazen önyargılı yaklaşan kişiler bile, seanslarda verilen eğitimlerin onlara neler kazandıracağını öğrendiğinde çok şaşırıyor. Talep her geçen gün artıyor.” Şeklinde konuştu.  

Gaziantep’in ilk nefes koçu Tuba Dokumacıgil

Kişisel gelişim alanlarıyla aldığı eğitimler ve koçluk eğitimleri dışında Nefes terapileri eğitimini de branşına ekleyen bu alanda Gaziantep’te ilk olması dolayısıyla büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Kişisel gelişim uzmanı ve nefes terapisti Tuba Dokumacıgil, tüm aldığı eğitimler arasında Nefesin çok başka bir yerde olduğunu vurguladı. Dokumacıgil, şöyle konuştu: “Sadece nefesle nasıl mucizeler yaratıldığını bilseydik, doğru nefesi öğrenmek için geç kalmazdık. Doğuştan verilen bu özelliğimizi yaşadığımız travmalar, kayıplar, ergenlik dönemi gibi faktörlerden dolayı unutuyor, stres nefesi dediğimiz göğüs nefesine geçiyoruz ve fiziksel ve ruhsal tüm rahatsızlıklarımız böyle başlıyor. Nefes terapileriyle depresyonun derecesi ne olursa olsun % 63 ile - % 78 oranında iyileşme sağlandığı bilimsel olarak açıklanmıştır. Bilinçaltı çalışmalarıyla insanlar bağımlılıklardan kurtulabiliyor.” Doğru bir nefesin bizlere neler kazandırdığını ise şöyle açıklıyor.

"Depresyon, anksiyete, panik atak, kekemelik- Stres yönetimi - Kontrolsüz hareketler ve ya kendine hakim olamama - Nefes ve ciğer kapasitelerini artırmak - Her türlü nefes sorunları- Endişe ve kaygı- Dikkat dağınıklığı- Fizik bedeninde oluşan tıkanıklıklar- Duygusal denge, yoğun boşluklar, duygu ve düşünce yönetimi- Diyafram kası güçlendirmek- Migren, soğuk algınlığı, uykusuzluk- Kilo verme- Birikmiş duygular- Hafıza geliştirme - Serotonin, endorfin, melotonin hormonlarını salgılama- Nefes kontrolü ile ekstra güç kazanmak ( sporcular için )  - Damarların genişlemesi ve oksijenin en derin noktalara ulaştırmak - Çoklu zeka, odaklanma ve motivasyonu artırmak" gibi problemlerde olumlu gelişmeler gözlemlenmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

'Ben onun malı olmaktan memnunum'

2021-04-03 20:58 - Magazin

16 yaşındaki genç kız intihar etti!..

2021-03-30 19:19 - Asayiş

Harp Okulları’ndan Atatürk çıkarıldı!

2021-03-30 10:00 - Gündem

Cübbeli Ahmet’in kızına ‘limitsiz’ düğün...

2021-04-04 00:24 - Gündem

Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nı geçti!..

2021-04-03 12:22 - Gündem

Atatürk büstüne çirkin saldırı!..

2021-03-28 21:15 - Gündem

Babacan: Açıklamazsanız, o kayıtları göstereceğiz

2021-04-03 17:23 - Siyaset

Aldıkları maaşlar dudak uçuklatıyor...

2021-03-29 18:42 - Gündem

5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde öldürüldü!

2021-03-28 11:25 - Asayiş

İYİ Partililer siyah önlük giydi...

2021-03-28 18:47 - Gündem

İlgili Haberler

Çocuklarda geçmeyen öksürük neden olur?

00:00 - Sağlık

Gaziantep’te Diyabet Ayak Kış Okulu sempozyumu

00:00 - Sağlık

Hamilelikte ‘Bitki çayı’ uyarısı: 'Bir şey olmaz’ demeyin, gebeliğinizi riske atmayın!

00:00 - Sağlık

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nden grip uyarısı!

00:00 - Sağlık

GAÜN Hastanesi’nden miyom tedavisinde ameliyatsız çözüm

00:14 - Sağlık

Günün Manşetleri

Fenerbahçe Opet, İtalya'da avantajı kaptı!

23:38 - Gündem

AKP’nin Meclis’e soktuğu HÜDA PAR’lı ‘zehir saçtı’: CHP’li vekilden sert tepki!

23:09 - Siyaset

İstanbul’da kar alarmı… Ekrem İmamoğlu AKOM’dan bildirdi: İstanbul’da hangi önlemler alındı?

19:08 - Gündem

Erdoğan neden TÜSİAD'ı hedef aldı? TÜSİAD Başkanları hangi açıklamaları yaptı?

16:39 - Gündem

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

16:37 - Yerel