?>

Terör listesindeki cihatçı lider, 5 yıldır Türkiye'de yaşıyormuş!

Kuveyt’te halkı isyana teşvik etmek ve ajanlık suçlamasıyla 2017’de müebbet hapis cezasına çarptırılan Hakem Al Mutairi’nin 2018’den beri Türkiye’de yaşadığı öğrenildi.

Gündem - 1 yıl önce

Kuveyt’te halkı isyana teşvik etmek ve ajanlık suçlamasıyla 2017’de müebbet hapis cezasına çarptırılan Hakem Al Mutairi’nin 2018’den beri Türkiye’de yaşadığı öğrenildi.

10 Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre, Hakem Al Mutairi 2011 yılında Usame bin Ladin’in ölümünün ardından El Kaide liderini Batı’ya karşı cihadından dolayı tebrik eden bir bildiri yayınlamıştı.

Mutairi’nin Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptırımlar listesinde yer alan El Kaide finansörleri arasında bulunan Abdul Rahman bin Omair Al-Nuaimi ile de ilişkisi bulunuyor. Mutairi, 2006 yılından bu yana, Al-Nuaimi’nin başkanlığını yaptığı Küresel Saldırganlığa Direnme Kampanyası’nın Mütevelli Heyeti üyesi olarak görev yapıyor.

SURİYE'DEKİ CİHATÇI TERÖR ÖRGÜTLERİNE FİNANSMAN DESTEĞİ

Hakem Al Mutairi’nin Suriye’deki cihatçı gruplardan El Nusra’ya finansal destek sağlayan Kuveyt asıllı Hajjaj bin Fahd al Ajmi ile de yakın ilişkisi var. Hajjaj bin Fahd al Ajmi bir açıklamasında Mutairi’nin Suriye’deki cihatçı gruplara yardım için kendisine 300 bin dolar verdiğini söylemişti. Ajmi ABD ve BM Güvenlik Konseyi ile Mısır, BAE ve Suudi Arabistan tarafından terörist kabul ediliyor ve Interpol’ün arananlar listesinde.

AKP'Lİ İSİMLE DİYANET ZİYARETİ

Hakem Al Mutairi’nin Yasin Aktay’la birlikte Diyanet İşleri Başkanı olduğu dönemde Mehmet Görmez’i ziyaret ettiği ortaya çıktı. Mutairi’nin başta Necmettin Erbakan Üniversitesi olmak üzere birçok üniversitede konferanslar verdiği öğrenildi. Ortadoğudaki selefi hareketlerin liderleri arasında kabul edilen Mutairi’nin sınırdışı edip edilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

TÜRKİYE'DE YAYINLADIĞI KİTAPLARDA CİHAT VURGUSU

Hakem Al Mutairi’nin Türkiye’de yayınladığı “Ehl-i Sünnet ve Ümmet Projesi” ve “Hürriye ve Tufan” adlı kitapları var. Mutairi kitaplarında cihat vurgusu yapıp doğabilecek siyasi boşlukta yapılması gerekenleri anlatıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu, Erdoğan’ın taklidini yaptı...

2023-12-28 23:56 - Gündem

TGRT, Starbucks bardağı bulunan sunucuyu işten kovdu!

2023-12-24 22:10 - Gündem

Kuzey Irak'tan acı haber: 6 şehidimiz var!

2023-12-22 22:21 - Asayiş

AVM'de bir vatandaş ‘çocuklarım aç’ diyerek intihar etti!

2023-12-28 22:59 - Asayiş

8 ilde “Fergio House” operasyonu: 19 gözaltı

2023-12-28 13:44 - Asayiş

Yeşilay şube başkanı uyuşturucudan tutuklandı!

2023-12-22 19:00 - Asayiş

CHP’nin çelengini parçalayan provakatör AKP'li çıktı!

2023-12-25 10:10 - Gündem

Kurye Yunus Emre Göçer’in eşi şikayetinden vazgeçti!

2023-12-26 19:12 - Gündem

Halil Konakçı, Atatürk’ü hedef aldı!

2023-12-22 15:22 - Gündem

Şehit ateşi Gaziantep'e düştü!

2023-12-24 10:44 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul Valisi Davut Gül ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik arasında 'Taksim' tartışması

00:08 - Gündem

Mahir Polat'tan oğluna duygusal doğum günü mesajı

00:39 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül, CHP'nin Filistin eylemine 'provokasyon' dedi

23:08 - Gündem

Son Dakika... Menajer Ayşe Barım hastaneye kaldırıldı!

21:09 - Gündem

Cemil Tugay Bakan Kurum’a yanıt verdi: 'Türkiye’de sadece bir tane İzmir var'

11:39 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul Valisi Davut Gül ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik arasında 'Taksim' tartışması

00:08 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül, CHP'nin Filistin eylemine 'provokasyon' dedi

23:08 - Gündem

Son Dakika... Menajer Ayşe Barım hastaneye kaldırıldı!

21:09 - Gündem

CHP'nin, Filistin için Taksim'e yürüyüşüne polis müdahalesi

19:38 - Gündem

Beyazıt'tan Saraçhane'ye yürümek isteyen öğrencilere büyük abluka

17:38 - Gündem