?>

TIW Anadolu Buluşmalarının 3.sü Gaziantep’te hayata geçirildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 10-12 Ekim tarihlerinde 11.kez düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası'na (TIW) hazırlık kapsamında gerçekleştirilen TIW Anadolu Buluşmalarının 3.sü TİM, GAİB ve İstasyon Gaziantep iş birliği ile Gaziantep’te hayata geçirildi.

Yerel - 5 saat önce

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 10-12 Ekim tarihlerinde 11.kez düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası'na (TIW) hazırlık kapsamında gerçekleştirilen TIW Anadolu Buluşmalarının 3.sü TİM, GAİB ve İstasyon Gaziantep iş birliği ile Gaziantep’te hayata geçirildi.

TİM Başkan Vekili ve GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, GAİB Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Halit Uzanır, TİM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kübra Ulutaş Tapo ve İstasyon Gaziantep Direktörü Didem Özden ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte üniversite öğrencilerine inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması hakkında bilgiler verildi. İnovasyon alanında projesi olan 50’ye yakın üniversite öğrencisinin katıldığı etkinlik yaratıcı fikirlere ev sahipliği yaptı.

“Gençler Bizim Geleceğimiz”

İstasyon Gaziantep’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte söz alan TİM Başkan Vekili ve GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci “Hem TİM olarak hem GAİB olarak gençlerimizi çok önemsiyoruz. Çünkü gençler bizim geleceğimiz. Türk ihracatı gençlerimizin katkılarıyla ileriye taşınacak. Bizler de bu gibi etkinliklerde hem gençlerimizle bir araya geliyoruz hem onlar için eğitim programları düzenliyoruz hem de genç arkadaşlarımıza burslar vererek onlarla birlikte bu yolu yürüyoruz. Her bir gencimiz bizim için altın değerinde.” dedi.

TIW hakkında da konuşan Kileci “Her yıl düzenlediğimiz Türkiye İnovasyon Haftasını bu yıl 11. kez gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizde her yıl inovasyon şöleni yaşıyoruz. Birbirinden kıymetli projelerin, ürünlerin, fikirlerin, hizmetlerin yer aldığı etkinliğimize herkesi bekliyoruz. Burada bulunan genç kardeşlerimizin de güzel projelerle bizlere katkı sunacağını, yüksek katma değerli ürünlerle ihracatımızı besleyeceğini biliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi üretimimizi, emeğimizi, ihracatımızı artık daha inovatif işlere bir şekilde kaydırmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Global İnovasyon Endeksi’nde Yükselişteyiz”

Başkan Kileci’den sonra söz alan TİM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kübra Ulutaş Tapo ise “TIW'e hazırlık için gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin üçüncüsünü ve sonuncusunu Gaziantep'te gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. İnovasyon için yaptığımız faaliyetler artarak devam ediyor ve bu etkinlikleri Anadolu'ya yaymaya gayret edeceğiz. Devletimizin ve tüm paydaşlarımızın gayretleri ile atılan adımların neticesinde Global İnovasyon Endeksi'nde ülkemiz iki sıra yükselmiş oldu. Bugün aramızda bulunan genç İnovatim öğrencileri ile birlikte geleceği nasıl inşa edeceğimizi istişare edeceğiz.” dedi.

“Şehrimize ve Ülkemize Katkıda Bulunacağız”

İstasyon Gaziantep Direktörü Didem Özden ise Bu etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. İstasyon Gaziantep olarak bizler de KOBİ ve girişimcilere mentörlük, danışmanlık ve eğitimler veriyoruz. Burası inovasyon, proje ve bilişimle desteklediğimiz üç ayaklı bir yapı. Buradan ortaya çıkacak fikirler, projeler şehrimize ve ülkemize katkıda bulunacak.” dedi.

Etkinlik, soru-cevap seansının sonrasında gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Yılmaz'dan, polislere konut müjdesi

2024-09-22 15:17 - Yerel

Mehmet Dinç, adaylığını açıkladı, çağrı yaptı!

2024-09-23 07:43 - Yerel

BDDK müdürünün düğününde bankalardan takı yağdı: Süleyman Soylu ve MHP'den gövde gösterisi!

2024-09-25 09:09 - Gündem

Naci Görür'den Murat Kurum'a: 'Beni affedin sayın bakanım ama...'

2024-09-22 00:09 - Gündem

"Vicdan azabı çekiyorum, her şeyi anlatacağım" dedi ve konuştu

2024-09-21 11:02 - Gündem

TRT istedi MEB tek seferde ödedi: Dikkat çeken protokol Sayıştay raporunda ortaya çıktı!

2024-09-21 19:09 - Gündem

26 suç kaydı vardı, polisi şehit etti... Şeyda Yılmaz'ın katili tutuklandı

2024-09-23 19:39 - Gündem

Başkan Yılmaz: Para isteyen okul müdürü olursa kapısına dikilirim!

2024-09-22 09:19 - Yerel

Merhum Ahmet Yılmaz, mezarı başında anıldı...

2024-09-20 20:38 - Yerel

Pes dedirten gıda skandalı... Halkın sağlığıyla böyle oynadılar: Tüm Antalya diken üstünde!

2024-09-25 08:38 - Sağlık

İlgili Haberler

Haydi Ekmek Fabrikası, Bakan Yumaklı’nın katılımıyla açıldı

20:02 - Yerel

Başkan Yılmaz: Çocuklarımız artık beslenme sorunu yaşamayacak

19:59 - Yerel

Şahinbey'den çiftçilere arpa, buğday ve gübre desteği

19:56 - Yerel

Bakan Yumaklı'dan Fatma Şahin’e atom karınca benzetmesi

19:47 - Yerel

Bakan Yumaklı Lidersan Çiftliği'ne hayran kaldı

19:43 - Yerel

Günün Manşetleri

Almanya Nuri Şahin'i konuşuyor! Borussia Dortmund^dan müthiş geri dönüş!

00:08 - Gündem

Samsunspor'dan TFF yönetimi ve Tahkim Kuruluna teşekkür

23:39 - Gündem

CHP'li Öztürkmen: Güvenlik, temizlik yok. Devlet kaçak işçi çalıştırıyor!

20:17 - Siyaset

CHP’li Meriç: 44 milyon silahın 40 milyonu ruhsatsız!

20:13 - Siyaset

Başkan Yılmaz: Çocuklarımız artık beslenme sorunu yaşamayacak

19:59 - Yerel