?>

Topçuoğlu: Her zorluğa rağmen önümüze bakmalıyız

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Vedat Topçuoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Vedat Topçuoğlu Başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis üyeleri, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında, kent ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler, iç piyasa ve dış ticarette öne çıkan konu başlıkları, sektörlerden gelen sorunlar değerlendirilerek iş dünyasının talepleri, görüş ve önerileri istişare edildi.

GSO MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI İBRAHİM VEDAT TOPÇUOĞLU

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Vedat Topçuoğlu, küresel ekonomide yaşanan sorunlara işaret ederek, ‘’Bu süreçte atacağımız adımları iki kere düşünmemiz gerekiyor. Her zorluğa rağmen işimize odaklanarak önümüze bakmalıyız. Çok çalışarak, üreterek ve yenilikler yaparak hedeflerimize ulaşabiliriz’’ diye konuştu.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) işletmelere yönelik uluslararası standartlarda karbon ayak izi hesaplama hizmetine başladıklarını belirterek, “2026 yılında ihracatta karşımıza çıkacak olan sınırda karbon düzenlemesine şimdiden hazır olmak için, firmalarımızı karbon ayak izi hesaplama, raporlama ve yol haritalarını belirlemek üzere GSO-MEM’e bekliyoruz’’ dedi.

Meclis üyelerine yürütülen çalışmalar ve ihracat rakamları hakkında bilgiler veren Ünverdi, ‘’Gaziantep 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde 8 milyar 223 milyon 79 bin dolar ihracat ile ilk 10 il içerisinde ihracatta 6. sırada yer almıştır. İhracatın İthalatı karşılama oranı yüzde 144 olarak gerçekleşmiştir. Bu döneminde yapılan ihracatın sektörlere göre dağılımında 1. sırada yüzde 34,9 ile tekstil ürünleri, 2. sırada yüzde 34,7 ile tarımsal sanayi ve hububat ürünleri, 3. sırada ise yüzde 11,0 ile kimya ve plastik ürünleri yer almaktadır’’ diye konuştu.

Üretim ve ihracatının önemine özellikle vurgu yapan Ünverdi, ‘’ İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 araştırmasına göre; Gazi şehrimizden 35 firmamız listede yer aldı. İSO 500’deki 28 firma ile birlikte İSO 1000 listesindeki Gaziantepli firma sayımız 63 oldu. Bu başarıda emeği olan, ihracatımızı artırarak hem şehir hem de ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm firmalarımızı yürekten kutluyorum. Bu anlamda sizleri 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştireceğimiz Gaziantep’in Yıldızları Ödül Törenimize davet ediyorum’’ şeklinde konuştu.

GSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ünlülerin bestekarı Ömer Önder Güney vefat etti!

2023-11-20 07:49 - Kültür & Sanat

Üsteğmen Abdullah Köse şehit oldu!

2023-11-20 19:15 - Gündem

Ümit Dikbayır: Bazı parti yetkililerimiz rezil kepaze olacaklar!

2023-11-22 09:45 - Siyaset

Bizim çocuklar Almanya'yı Berlin'de devirdi: 2-3

2023-11-19 00:50 - Spor

Ömer Önder Güney, son yolculuğuna uğurlandı...

2023-11-22 16:30 - Yerel

Metin Uca'nın cenazesinde provokasyon!

2023-11-19 14:02 - Gündem

Bozgeyik Holding'ten dev satın alma...

2023-11-17 17:12 - Yerel

Bahar ve Nihal Candan tutuklandı

2023-11-16 19:42 - Asayiş

Hrant Dink'in faili Ogün Samast tahliye edildi

2023-11-15 22:00 - Gündem

Metin Uca hayatını kaybetti!

2023-11-17 07:47 - Gündem

İlgili Haberler

Tahmazoğlu'ndan bir müjde de emeklilere: 400 milyonluk destek

00:06 - Yerel

Şehitkamil'de Ramazan renkli geçecek...

00:00 - Yerel

Gıda İhracatçıları Dubai Gulfood 2025 sınavından başarıyla geçti

00:00 - Yerel

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na Turgut Konukoğlu seçildi

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan, Hak-İş ve Hizmet-İş’e ziyaret

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

İftar için horoz kesmek istedi: Kendini yaraladı, kan kaybından öldü

22:08 - Gündem

AKP Türkiye'sinden manzaralar: İlk iftarda uzun kuyruklar oluştu

21:38 - Gündem

Mansur Yavaş tarih vererek duyurdu: Uygun fiyatlı et satışı başlıyor

20:39 - Gündem

CHP'li başkandan 'çöp' paylaşımı: Büyükşehir neden bizim konteynerlere bırakıyor

20:09 - Siyaset

Teğmenlere sahip çıkan bir general daha istifa etti!

19:09 - Gündem