?>

TRT'de 300 milyonluk FETÖ vurgunu iddiası!..

Polis Akademisi Öğretim üyeleri tarafından hazırlanan "FETÖ Bağlamında Terör Amaçlı Kullanılan Kamusal Mal ve Hizmetler" raporunda TRT'de FETÖ bağlantılı yapımcı şirketler aracılığı ile 300 milyonluk vurgun yapıldığı ortaya çıktı.

Siyaset - 7 yıl önce

Polis Akademisi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ile Yrd. Doç. Dr. Deniz Turan tarafından hazırlanan "FETÖ Bağlamında Terör Amaçlı Kullanılan Kamusal Mal ve Hizmetler" raporunda TRT'de FETÖ bağlantılı yapımcı şirketler aracılığı ile 300 milyonluk vurgun yapıldığı yazıldı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT'deki FETÖ vurgununu Meclis'e taşıdı.

Raporda, "Devletin kritik kurumlarına sızarak iktidar elde etmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na sızıp ilk etapta kendilerinden olmayan yapım şirketlerini saf dışı bıraktıkları, bütün işleri örgütün güdümündeki şirketlere vererek yaklaşık 300 milyon liralık vurguna imza attıkları tespit edilmiştir" denildi.

"YAPIMCILAR VE SORUMLULAR AÇIKLANSIN"

TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Halktan kesilen paralarla ayakta duran TRT'de milyonlar FETÖ'cülere ve yandaşlara peşkeş çekildi, çekiliyor. Bu yolsuzluklar raporlara da yansımasına rağmen TRT'de hiçbir kişi yolsuzlukla yargılanmadı. Bekir Bozdağ'a soruyorum, bu yolsuzluklar hangi dönemde yapıldı? Sorumluları hakkında yasal işlem yapıldı mı? Yapılmadıysa neden yapılmadı? Kimi koruyorsunuz?" dedi.

KAŞELİ FETÖ MUHABİRLERİ

Raporda FETÖ'cü 400 kaşeli muhabirden de bahsedildiği bilgisini veren Atila Sertel, "Polis Akademisi'nde görevli iki akademisyenimizin hazırladıkları rapora göre; kurumda çalışan FETÖ bağlantılı yaklaşık 400 kaşeli muhabire gönderdikleri haber değeri olmayan metinler karşılığında telif adı altında para aktarıldığı ve bu paraların himmet olarak toplandığı ortaya çıktığı belirtiliyor. Bu muhabirlerin kim olduğu, bunlara bu ödemelerin kimlerin talimatıyla yapıldığı açıklanmalı ve sorumlular gerekli cezaları almalıdırlar" diye konuştu.

Bir tarafta emeğiyle, hakkıyla TRT'ye girmeye çalışan ve TRT ile iş yapmak isteyenler varken bu kişilerin haklarının yenilerek kanala FETÖ'cülerin doldurulduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Sertel, bunun hesabının mutlaka sorulması gerektiğini ve halkın parasını peşkeş çekenlerle mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bensu Soral istedi, Yasemin Allen kaptı!

2017-11-18 17:54 - Magazin

Kadooğlu Holding, Öğretmenler Günü'nü kutladı

2017-11-24 16:17 - Eğitim

6.5 yaşındaki kız çocuğunu fuhuş için kaçırmışlar

2017-11-25 11:05 - Asayiş

GAÜN’de güncel gelişmeler paneli

2017-11-24 15:59 - Eğitim

Herşeyi babasından öğrendi, dünya üçüncüsü oldu

2017-11-21 11:55 - Spor

Sanko Üniversitesi'nde Akademik açılış töreni

2017-11-21 20:11 - Eğitim

Bebeğinize kalça ultrasonu çektirdiniz mi?

2017-11-24 14:18 - Sağlık

Afiş yarışmasında dereceye girenler belli oldu

2017-11-19 14:53 - Kültür & Sanat

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

2017-11-23 16:26 - Sağlık

Fahriye Evcen 'makyajsızım' dedi ama...

2017-11-18 17:57 - Magazin

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'Filistin' tepkisi

21:48 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu Yozgat mitinginde gündem olan çiftçiyi paylaştı: Erdoğan'a seslendi

21:08 - Siyaset

Erdoğan skandal pankartı savundu: Bizim için beka meselesidir!

19:22 - Siyaset

Yozgat'ta tarihi miting! Meydan doldu taştı...

14:46 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan imza kampanyası çağrısı

12:50 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

13:00 - Gündem

Özgür Çelik'ten Taksim müdahalesine tepki: Suç duyurusunda bulunacağız

02:08 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik arasında 'Taksim' tartışması

00:08 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül, CHP'nin Filistin eylemine 'provokasyon' dedi

23:08 - Gündem

Son Dakika... Menajer Ayşe Barım hastaneye kaldırıldı!

21:09 - Gündem