?>

Türkiye Azerbaycan İş Forumu Bakü’de başladı

Azerbaycan (Bakü) Fiziki Ticaret Heyeti temaslarına başladı.

Ekonomi - 3 yıl önce

 

Çeşitli temaslarda bulunmak ve Türkiye Azerbaycan arasındaki karşılıklı ticareti artırmak için TİM Yönetim Kurulu üyesi ve Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan başkanlığında Azerbaycan'ın başkenti Bakü’ye giden Azerbaycan (Bakü) Fiziki Ticaret Heyeti temaslarına başladı. Kardeşin öncelikle kardeşle ticaret yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Kaplan Türkiye Azerbaycan İş Formunun açılış konuşmasında iki ülke arasındaki ticari hacmi gözler önüne serdi.

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, TİM organizasyonunda Azerbaycan (Bakü) Fiziki Ticaret Heyeti Azerbaycan’da ki temaslarına başladı. Türkiye Azerbaycan İş Formunda bir araya gelen iki ülke temsilcileri Türkiye Azerbaycan arasında gerçekleştirilen karşılıklı ticareti masaya yatırdı. Heyet TİM Yönetim Kurulu üyesi ve Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan formun açılış konuşmasında Türkiye ve Azerbaycan arasındaki karşılıklı ticarete değinerek Azerbaycan tarafından Türk mallarına yönelik uygulanan yüksek vergiye dikkat çekti. Başkan Kaplan yaptığı konuşmasında “Azerbaycan Türkü kardeşlerimizle; tıpkı geçmişimiz gibi, geleceğimiz de, kaderimiz de birdir. İşte bu yüzden ilk fiziki heyetimizi dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’a gerçekleştirmek bizler için ayrı bir önem taşıyor. İki devlet, tek millet düsturuyla, neredeyse 100 yıldır; her geçen gün daha da büyüyen bir kardeşlik bilinciyle; bugünlere geldik. Birlik ve beraberlik ruhumuzu, her alanda geliştirmeli ve iş birliğimizi daha da artırmalıyız” dedi.

BİRÇOK SEKTÖRDEN KARMA BİR HEYETLE AZERBAYCAN’DAYIZ

TİM Yönetim Kurulu üyesi ve Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili yaptığı değerlendirmede “Azerbaycan (Bakü) Fiziki Ticaret Heyeti olarak Türkiye’den 19 firma ve 22 katılımcıdan oluşan birçok sektörü kapsayan karma bir heyetle birlikte geldiğimiz Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de temaslarımıza başladık. Burada Türkiye Azerbaycan İş Formunu gerçekleştirdik.

Her iki ülkenin yüksek ticari potansiyeli olduğunu, dost ve kardeş iki ülkenin arasındaki karşılıklı ticaret hacminin geliştirilmesi gerektiğini, Azerbaycan’ın Türkiye’den ihraç edilen ürünlere yönelik uyguladığı yüksek verginin kaldırılmasıyla iki ülke arasındaki iş hacminin de artacağını ilgili muhataplarımıza aktardık. Umuyorum ki önümüzdeki süreçte Azerbaycan’la kardeşliğimiz gibi ticaretimiz de istenilen noktaya gelecektir” dedi.  Azerbaycan'ın ulusal basın kuruluşlarına da ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kaplan ziyaretin verimli geçtiğini sözlerine ekledi. Azerbaycan (Bakü) Fiziki Ticaret Heyeti Azerbaycan’da ki temaslarını 14 Ekim 2021 tarihine kadar sürecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Son anket AKP'de panik yaratacak!

2021-10-09 16:59 - Siyaset

Sedat Peker: Alfa timlerindeki kişilerle anlaşıp...

2021-10-12 20:32 - Gündem

O IŞİD'linin Türkiye'de üç şirketi varmış!

2021-10-10 12:18 - Gündem

AKP'li Metiner'den Erdoğan'a 'kibir' eleştirisi...

2021-10-08 08:45 - Gündem

Kredileri ödemeyen Demirören Pandora'dan çıktı!

2021-10-07 22:42 - Gündem

Suriye'de iki özel harekat polisimiz şehit oldu!

2021-10-10 19:55 - Gündem

Demirören, şahsi borçları için de kredi istemiş!

2021-10-11 17:52 - Gündem

Başarır'dan Soylu'ya Afgan baronu sorusu!

2021-10-08 13:21 - Gündem

İmamoğlu aday olursa fark yüzde 20’yi geçecek!

2021-10-09 15:28 - Siyaset

Sedat Peker: Görüşeceğiz, vallahi görüşeceğiz...

2021-10-11 20:49 - Gündem

İlgili Haberler

Rekabet Kurulu'ndan BİM'e rekor ceza! 'Veri silme eylemi tespit edildi' açıklama

16:30 - Ekonomi

Tüpraş Rus ham petrolü alımını durdurdu: 'Son sevkiyatlarımızı şubat ayında alacağız'

12:09 - Ekonomi

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına kritik uyarı: Enflasyon riski sürüyor!

00:39 - Ekonomi

Konut krizine sert müdahale: Yabancı yatırımcılara kapıyı kapattı

00:09 - Ekonomi

Borsa güne düşüşle başladı: 18 Şubat 2025 Salı Borsa İstanbul'da son durum

00:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bursaspor - Kahramanmaraşspor maçı ertelendi

22:39 - Gündem

İstanbul’da kar alarmı… Ekrem İmamoğlu AKOM’dan bildirdi: İstanbul’da hangi önlemler alındı?

19:08 - Gündem

Erdoğan neden TÜSİAD'ı hedef aldı? TÜSİAD Başkanları hangi açıklamaları yaptı?

16:39 - Gündem

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

16:37 - Yerel

Galatasaray'dan çok sert yabancı hakem tepkisi!

16:35 - Spor