?>

Tuzla Piyade Okulu'ndaki kavgayla ilgili karar

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Piyade Okul Komutanlığı'nda 10 Kasım'da meydana gelen olaya karışan personel hakkında, Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı verildiği açıklandı.

Gündem - 1 yıl önce

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Piyade Okul Komutanlığı'nda 10 Kasım'da meydana gelen olaya karışan personel hakkında, Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı verildiği açıklandı.

Piyade Okul Komutanlığı'nda 10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde Atatürk'ün fotoğrafını yakasına takmayan personel ile buna tepki gösteren diğer personeller hakkında soruşturma başlatıldı.

"GÖREVDEN AYIRMA" CEZASI VERİLDİ

Bakanlık tarafından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhuriyet'imizin kurucusu ve Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete irtihalinin 85'inci yıl dönümünde Piyade Okul Komutanlığı'nda meydana gelen hadiseye ilişkin başlatılan idari soruşturma kapsamında, olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen personel hakkında Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından; Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği amir hükümleri ile diğer mezkur mevzuat gereğince 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı verilmiştir" denildi.

Olaya ilişkin adli süreçten elde edilecek belge ve bilgilere göre diğer süreçlerin işletileceği belirtilerek, "Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetleri'mizde; temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askeri hiyerarşiyi bozan, bozabilecek hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır" ifadeleri kullanıldı. 

Haftanın Öne Çıkanları

Kaymakam evinde ölü bulundu!

2024-02-05 11:51 - Asayiş

Çağlayan Adliyesi'nde terör saldırısı: 3 ölü, 3 polis yaralı

2024-02-06 13:12 - Asayiş

Merve Mermer, Türkiye'nin Paris Hilton'u olacak!

2024-02-09 09:42 - Magazin

Ahmet Bozgeyik, seçim startını köylerden verdi

2024-02-08 11:53 - Siyaset

AKP medyasından ikinci 'Osman Öcalan' skandalı

2024-02-07 15:43 - Gündem

Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil şehit oldu!

2024-02-03 17:27 - Asayiş

Selahattin Demirtaş'tan Başak Demirtaş açıklaması

2024-02-07 18:22 - Gündem

Hafize Gaye Erkan 2 yıl daha maaş alabilecek

2024-02-03 12:29 - Gündem

Oğuz Erge'yi öldüren katil, hem cani hem yalancı çıktı!

2024-02-05 09:58 - Asayiş

Kız çocuğuna sapkın yanıt: Geçene geçirmek lazım!

2024-02-03 10:57 - Gündem

İlgili Haberler

Tutuklu Mahir Polat'tan 'Volkan Konak' paylaşımı

09:08 - Gündem

Hizbullahçı Çöklü’nün AYM başvurusu ortaya çıktı: Dayanaktan yoksun ‘işkence’ iddiası

04:08 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabına erişim engeli talebi

23:31 - Gündem

Faruk Bildirici: Beni de benden habersiz AKP üyesi yapmışlar!

21:22 - Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı boykot çağrılarına soruşturma başlattı

23:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Tutuklu Mahir Polat'tan 'Volkan Konak' paylaşımı

09:08 - Gündem

Dünyaca ünlü şarkıcılardan boykota destek geldi: Organizasyon şirketi geri çekildi

00:09 - Magazin

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı boykot çağrılarına soruşturma başlattı

23:13 - Gündem

Berkay Gezgin'den Silivri'den mesaj: Her şey çok güzel olacak!

22:59 - Gündem

Bakan Yerlikaya duyurdu: Ramazan Bayramı tatilinde 17 bin 427 sürücüye işlem uygulandı!

21:39 - Gündem