?>

Ukrayna lideri Zelenski: 'Müzakereye değil, silaha ihtiyacımız var!'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakere etmenin sonuç vermeyeceğini belirterek, Bu nedenle müzakerelerde desteğe değil, yeterli sayıda silaha ihtiyacımız var. dedi.

Dünya - 5 ay önce

Zelenskiy, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi açılış oturumunda konuştu.

ABD'nin 47. Başkanı seçilen Donald Trump ile telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Zelenskiy, "Güzel ve verimli bir sohbetti. Elbette onun (Trump) atacağı net adımların ne olacağını henüz bilemeyiz" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda gerilimin daha da arttığına dikkati çekerek, "Bu gerilimin artmasına neden olan da Rusya'ydı. Kuzey Kore şu anda esasen Avrupa'da savaş yürütüyor. Kuzey Kore askerleri Avrupa topraklarındaki insanlarımızı öldürmeye çalışıyor" diye konuştu.

Rusya'nın küresel bir güç haline gelmesi için Ukrayna savaşını başlattığını savunan Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin ile müzakere etmenin sonuç vermeyeceğini söyledi.

Zelenskiy, "Bu nedenle müzakerelerde desteğe değil, yeterli sayıda silaha ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Savaşın adil şekilde sona ermesi için ülkesinin hazırladığı Barış Formülü'ne de değinen Zelenskiy, Rusya'yı adil bir barışa doğru itebilecek açık bir diplomatik sistem kurduklarını vurguladı.

Zelenskiy, nükleer ve gıda güvenliği, enerji, savaş esirleri ve sınır dışı edilenlerin Ukrayna'ya dönüşü gibi konuları içeren söz konusu formülün önemini anlattı.

Adil bir barışın sağlanmasına yönelik her türlü yapıcı fikre açık olduklarını dile getiren Zelenskiy, "Ancak bu savaşın sona ermesi için neyin gündemde olup neyin olmaması gerektiğine karar vermesi gereken Ukrayna'dır" ifadesini kullandı.

Zelenskiy, "Barış yalnızca güçlülerin ödülüdür. Bu nedenle güçlü bir Avrupa'nın alternatifi yok" dedi.

Dondurulan Rus varlıklarının Ukrayna'ya bir an evvel gönderilmesi gerektiğini kaydeden Zelenskiy, Rusya'ya yönelik yaptırımların artırılması çağrısında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 92 kilo metamfetamin yakalandı!

2024-11-07 08:38 - Asayiş

Beşiktaş'tan çok özel forma! Atatürk'ün anısını sınırlı sayıda üretildi...

2024-11-01 18:38 - Spor

Gaziantep’te silahlı kavga: 2 ölü 2 ağır yaralı!

2024-11-05 17:13 - Asayiş

Mert Hakan Yandaş'tan Trabzonspor paylaşımı: 'Uy aha'

2024-11-04 00:09 - Spor

Beşiktaş'ta Ciro Immobile şoku! Maçı tamamlayamadı...

2024-11-02 20:39 - Spor

Sosyal medyaya not bırakan 20 yaşındaki genç intihar etti

2024-11-02 00:39 - Asayiş

Sofyan Amrabat: 'Attığım gol tesadüf değil'

2024-11-03 23:09 - Gündem

Ruud van Nistelrooy'dan Manchester United açıklamaları

2024-11-01 00:08 - Spor

Osman Kavala'dan 7. yıl açıklaması: Eşimle, annemle, sevdiklerimle birlikte yaşayamadım

2024-11-01 11:38 - Gündem

Kerem, Benfica'yı asistleriyle taşıdı!

2024-11-03 00:08 - Spor

İlgili Haberler

Avrupa Yeşilleri'nden İmamoğlu tepkisi: Türkiye'deki durum daha da kötüleşti

01:09 - Dünya

Myanmar'da 7.7 ve 6.4 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralı sayısı belli oldu!

00:09 - Dünya

Trump'ın bir kararnamesi daha engellendi

00:08 - Dünya

Gazze'de felaket derinleşiyor: 'Vahşet suçlarının işaretleri var'

00:38 - Dünya

Rusya'dan Kursk açıklaması: Bölge geri alındı! Ukrayna 70 binden fazla asker kaybetti

00:09 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir’de kimyasal fabrikasında patlama! Ölü ve yaralılar var

12:38 - Gündem

Ali Mahir Başarır haciz konulan Porsche marka aracını paylaştı: 'Ne kadar lüks değil mi?'

06:08 - Siyaset

Ümit Özdağ Silivri'den paylaştı: '66 gündür ilk kez...'

05:39 - Gündem

Erkan Baş: Adalet için birleşmeliyiz

04:38 - Siyaset

Daron Acemoğlu'ndan 'Ekrem İmamoğlu' açıklaması

03:38 - Gündem