?>

Ümit Özdağ'dan, Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısına cevap

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan çağrısına yanıt verdi. Özdağ, "Siz yanınıza Öcalan’ı alın, biz Türk Milletini alalım. Erken seçimde sandığa gidelim" dedi.

Siyaset - 3 saat önce

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan çağrısına yanıt verdi. Özdağ, "Siz yanınıza Öcalan’ı alın, biz Türk Milletini alalım. Erken seçimde sandığa gidelim" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında daha önce Öcalan'a yönelik "Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etmesi" yönündeki çağrısını bir adım daha ileriye taşıyarak, "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" dedi.

Bahçeli'nin bu açıklamasına yanıt veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Siz yanınıza Öcalan’ı alın, biz Türk Milletini alalım. Erken seçimde sandığa gidelim" dedi.

'EL ELE YÜRÜDÜKLERİNİ GÖRÜYORUZ'

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdağ, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün yaptığı açıklamada terörist başı Öcalan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşup DEM grubuna seslenmesi gerektiğini söylemiştir. Devlet Bahçeli'nin bu çağrısı Recep Tayyip Erdoğan ve Özgür Özel tarafından da desteklenmiştir.

Bu çağrıya çözülme ortakları DEM, CHP, AKP'nin açık desteğinin olduğunu görüyoruz. Artık Türkiye'de Cumhur İttifakı ve CHP'den oluşan yeni adıyla Cumhur Halk Partisi vardır. Cumhur Halk Partisi, DEM'le koalisyon içerisindedir. Artık Erdoğan, Özel, Bahçeli ve Öcalan'ın el ele yürüdüklerini görüyoruz.

ÖCALAN'IN NE DEMESİNİ BEKLİYORSUNUZ?

Devlet Bahçeli'nin ‘terörist başı Öcalan TBMM'de DEM grubuna konuşsun’ ifadesi tam bir siyasal cinnettir. Devlet Bahçeli belli ki terör örgütünü hiç tanımamış.

Terör örgütünün sözde başkanlık konseyi yapmış olduğu edepsiz açıklamada, ‘Savaşa biz karar veririz’ mealinde açıklamalar yaptı. Terör örgütünde terörist başı Öcalan'ın artık fiili bir otoritesi yok. Ancak kurucu olmasından kaynaklanan simgesel bir otoritesi var.

Öcalan'ın ne demesini bekliyorsunuz?

‘Hadi silahlarınızı gömün, barış yapalım.’ Böyle mi demesini istiyorsunuz?Siz önce Türk milletine itiraf edin. Öcalan'a bu konuşmayı yapması için ne verdiniz?

AÇIKLAMAK ZORUNDASINIZ

Özgür Özel, ‘El yükseltiyorum. Devlet Bey, Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Tam olarak kendilerine ait hissetmeyen bütün Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibi olmayı teklif ediyorum’ diyor. Erdoğan'a, Bahçeli'ye, Özel'e soruyorum; Öcalan'a Türk Milletine ait olan neyi teklif ediyorsunuz? Neyi vermeye karar verdiniz?

Türkiye'nin bir bölgesinin Kürdistan olmasına mı karar verdiniz? Devletin resmi dilini değiştirmeye mi karar verdiniz? Federal bir Türkiye kurmaya mı karar verdiniz? Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da özel bir Kürdistan kurmaya mı karar verdiniz? Öcalan size ne karşılığında ne veriyor? Bunu Türk Milletine açıklamak zorundasınız.

PAYELER SUNMAK BAHÇELİ'YE DÜŞMEZ

Bu iş öyle Meclis’te yapılacak konuşmalarla halledilecek bir iş değil. Öcalan'a hangi tavizleri verdiniz? Öcalan, Suriye PKK'sı PYD'nin 140 bin kişiden oluşan yapısını dağıtacak mı?

Yoksa Öcalan'a sadece Türkiye'de değil Suriye'de de mi devlet kurma izni veriyorsunuz?

Öcalan'ın terör örgütünü lağvetme gücü yoktur. İlginç olan çözüm süreci faciasını bu ülkeye yaşatan AKP'nin DEM ve ardılı partilerin ve terör örgütünün aklına bile gelmeyen terörist başını Meclis’te konuşturması teklifi Türk Milliyetçiliğini temsil iddiasındaki Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelmiştir. Terörist başı Öcalan'a olmayan payeler sunmak Devlet Bahçeli'ye düşmez.

HAYAL KIRIKLIĞI İÇERİSİNDELER

Devlet Bahçeli'nin bu ifadelerinden dolayı ortaya haklı bir infial çıkmıştır. Vatanseverler, Türk Milliyetçileri derin bir hayal kırıklığı içerisindedirler.

Şehitlerimiz, Gazilerimiz kendilerine hakarete uğramış hissetmektedirler. Devlet acziyet içine sokulmuştur.

Türk Devleti'nin terörü durdurmak için terörist başının desteğine ihtiyacı yoktur. Bahçeli'nin bu ifadeleri, Erdoğan'ın destek açıklamaları, Özgür Özel'in destek açıklamaları terör örgütü ile can siperane mücadele eden kahraman ordumuzu, kahraman jandarmamızı ve kahraman polisimizi demoralize etmektedir.

‘Biz ne uğruna şehit oluyoruz’ sorusunu sormalarına neden olmaktadır. Türk ordusunun ve polisinin en seçkin evlatlarından 793 tanesi, jandarma ve polis özel harekat mensupları Hendek Çatışmalarında şehit düşmüşlerdi. Binlerce yaralımız vardı. Sizin siyasette yaptığınız hataların bedelini onlar aziz kanlarıyla düzeltmeye çalıştılar.

Ülkemiz terörle mücadele bulunduğu konumdan daha geriye düşürülmeye çalışılmaktadır. Bahçeli böyle bir sürece alet olmaktadır. Bahçeli'nin terörist başını Meclis’te konuşturma fikri kendisine mi aittir? Yoksa yerli ve milliliği elden bırakmayan AKP tarafından mı kendisine söyletilmiştir?

NEREYE KADAR DEĞİŞTİRECEKSİNİZ

Bahçeli bir süre önce ‘Çok şey değişecek. İnşallah Türkiye değişmez’ demişti. Sayın Bahçeli Türkiye'yi değiştirmeye karar vermişsiniz anlaşılan. Nereye kadar değiştireceksiniz?

Öcalan'a neler vereceksiniz?

Türk halkına, Türk Milletine ait olan neleri Öcalan’a devretmeye karar verdiniz?

Bahçeli bunu kimin söylettiğini Türk Milletine açıklamak zorundadır. Kendi fikri midir yoksa Erdoğan böyle söylediği için mi söylemiştir?

Biz, Zafer Partisi olarak bu çağrıya verilen desteklere hiç şaşırmadık. Çünkü bu çağrının sahibi Bahçeli, zamanında ortağı olduğu koalisyon hükümetini bozdu ve erken seçimle AKP'yi iktidara taşıdı.

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olabilmesi için Meclis oturumuna katıldı, ön ayak oldu. Parlamenter sistemden tek adam rejimine geçişin ve sonrasındaki çöküşün mimarlarından birisi oldu.

Ne zaman sıkışsa AKP'nin stepnesi olduğu, koltuk değneği olduğu, destek olduğu ayakta kalmasını sağladı. Şimdi de görüyoruz ki Bahçeli, Öcalan'a koltuk değneği olmaya karar vermiş.

Hodri meydan! Siz yanınıza Öcalan’ı alın, biz Türk Milletini alalım. Erken seçimde sandığa gidelim."

Haftanın Öne Çıkanları

'Kolon kesildi' iddiası! Torun Center'de neler oluyor? Cumhuriyet ayrıntılara ulaştı.

2024-10-18 07:08 - Gündem

‘Yenidoğan çetesi’ndeki başhekim AKP’den 2 kez aday olmuş

2024-10-20 19:38 - Gündem

Beşiktaş'tan öğrencilere indirimli bilet!

2024-10-16 00:09 - Spor

Özgür Özel'den 'Yenidoğan' çağrısı: 'Ey Erdoğan senin de torunun var...'

2024-10-20 09:09 - Siyaset

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 yılı bütçesi 130.1 milyar TL olarak belirlendi

2024-10-19 05:08 - Ekonomi

FETÖ lideri Fethullah Gülen öldü!

2024-10-21 08:45 - Gündem

Eski hakeme canlı yayında şok: Papağanı kulüp marşını söyledi!

2024-10-22 00:08 - Spor

Alman heavy metal grubu Accept, İstanbul'da konser verdi

2024-10-17 23:39 - Gündem

İzmir’de Fernas isyanı: ‘Maden işçilerin ölmesine izin vermeyeceğiz’

2024-10-17 00:08 - Gündem

Malatya'da 5.9'luk deprem canlı yayına böyle yansıdı!

2024-10-16 11:38 - Gündem

İlgili Haberler

Hüseyin Baş: AKP, CHP ve MHP’den istifa edin!

21:36 - Siyaset

CHP’li Meriç: GAÜN’deki hurda skandalı sayıştay raporuna da girdi

20:54 - Siyaset

Öztürkmen, Gaziantep’in sorunlarını saymakla bitiremedi…

20:51 - Siyaset

Bahçeli’den ‘Öcalan Meclis’e gelsin’ çağrısı… İmamoğlu’ndan üstü kapalı yanıt!

19:38 - Siyaset

Öcalan’ın sorgu görüntüleri gündemde: ‘Benim ilk üyeliğim Ülkü Ocakları’na’

19:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

Esas Oğlan dizisinin konusu ne, oyuncuları kim? Esas Oğlan diziş ne zaman yayımlanacak?

23:39 - Gündem

Galatasaray'dan Yunus Akgün tepkisi! 'Sipariş bir sevk!'

23:08 - Gündem

Son Dakika: Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çıkışının ardından… ‘İmralı ziyaretine izin çıktı’ iddiası

22:39 - Gündem

Özel'in Doğu ve Güneydoğu ziyaretleri başladı: Kürtçe şarkılarla karşılandı

22:08 - Gündem

Hüseyin Baş: AKP, CHP ve MHP’den istifa edin!

21:36 - Siyaset