?>

Ümit Özdağ'dan Kars ve Iğdır açıklaması

Katıldığı bir programda, Kars’ta Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayını destekleyeceklerini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sözlerine açıklık getirdi.

Siyaset - 1 yıl önce

Katıldığı bir programda, Kars’ta Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayını destekleyeceklerini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sözlerine açıklık getirdi. Özdağ, “MHP adayını Kars’ta destekliyoruz, Iğdır’da CHP adayı güçlü olursa CHP adayını destekleriz” dedi. Özdağ, sosyal medya paylaşımında ise, “Kars’ta eğer güçlü aday CHP adayı olursa CHP adayını destekleriz” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında Kars’ta Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayını destekleyeceklerini açıkladı. Özdağ, ”Benzer tavrı Iğdır’da da alacağımızı duyurmuştuk. Şaşırtıcı bazı adımları önümüzdeki günlerde tekrar açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Sözleri tepki toplayan Özdağ, bir kez daha açıklama yaptı. Adana’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

KARS’TA MHP IĞDIR’DA GÜÇLÜ OLURSA CHP

“Iğdır’da ve Kars’ta HDP karşısında güçlü adayı destekleyeceğimizi açıkladık. Cumhur İttifakı’nı açıklayacağız demedik. MHP adayını Kars’ta destekliyoruz. Iğdır’da, CHP adayı güçlü olursa; CHP adayını destekleriz. Yeter ki burada HDP seçilmesin. Bazı CHP yandaşı televizyon kanalları, bunu Cumhur İttifakı’nı desteklemek olarak ifade etmeye çalışıyorlar. Bu, büyük bir yalandır. Ben İYİ Parti milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı iken de Kars’ta ve Iğdır’da, İYİ Parti’nin aday çıkartmaması gerektiğini savundum. Iğdır’da aday çıkarmadı, İYİ Parti. Ve seçmenini serbest bıraktı. Kars’ta ise aday çıkarttı. Kars’ta aday çıkarttığı için, Kars’ı HDP aldı. İYİ Parti, Kars’ta; 2019’da aday çıkartmasaydı, Kars’ı HDP alamayacaktı. Biz; partimizin menfaatlerinin üstünde ülkemizin menfaatlerini tutan bir partiyiz. 2023 seçimlerinde de biz parti olarak Kars’ta ve Iğdır’da aday çıkartmadık. Ve burada birisinde MHP’yi, birisinde CHP’yi destekledi arkadaşlarımız. Bu politikamızı sürdürüyoruz.”

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Basın toplantısındaki açıklamasının ardından sosyal medyada paylaşım yapan Özdağ, hem Kars hem Iğdır’da güçlü olduğu takdirde CHP adayını destekleyeceklerini açıkladı. Özdağ’ın paylaşımı şöyle:

“Zafer Partisi HDP’nin kazanmaması için Kars ve Iğdır’da HDP karşısında en güçlü adayı destekleme kararını Mayıs 2023 seçimlerinde olduğu gibi Mart 2024’de de sürdürüyor. Bu çerçevede Kars’ta MHP’yi destekleyeceğiz.Kars’ta eğer güçü aday CHP adayı olursa CHP adayını destekleriz, MHP adayı olursa MHP’yi. PKK ve DEMseverleri üzdüğümüzün farkındayız. Üzmeye devam edeceğiz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Selvi'den Ali Koç'a: Siz FETÖ'nün ananasların yerken...

2024-01-09 10:04 - Gündem

Gaffar Okkan cinayetinden yargılanan isim aday oldu!

2024-01-11 20:27 - Gündem

Şehit olan 9 askerimizin isimleri belli oldu!

2024-01-13 09:17 - Gündem

Berna Laçin, AKP’li Turgut Altınok’un diplomasını tartışmaya açtı

2024-01-08 19:09 - Gündem

Astsubay Bahadır Canbulat şehit oldu!

2024-01-11 19:56 - Asayiş

Fulya Öztürk, canlı yayında askerlerimizin konumu söyledi!

2024-01-14 16:22 - Gündem

Zeydan Karalar'dan miting gibi seçim startı...

2024-01-12 10:06 - Siyaset

Kuzey Irak'ta 9 askerimiz şehit oldu!

2024-01-12 22:10 - Asayiş

RTÜK Başkanı Şahin 'sansürü' savundu

2024-01-12 18:31 - Gündem

1994 seçimlerinde İstanbul nasıl bölündü?

2024-01-11 11:22 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan skandal pankartı savundu: Bizim için beka meselesidir!

19:22 - Siyaset

Yozgat'ta tarihi miting! Meydan doldu taştı...

14:46 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan imza kampanyası çağrısı

12:50 - Siyaset

Besim Tibuk'tan İmamoğlu tepkisi: Ya İstanbul Belediye Reisi kaçar mı?

12:04 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt

02:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

İstanbul Barosu'ndan 'hak ihlalleri' raporu

19:39 - Gündem

CHP, Filistin için Tünel'den Taksim'e yürüyor

19:38 - Gündem

Beyazıt'tan Saraçhane'ye yürümek isteyen öğrencilere büyük abluka

17:38 - Gündem

Özgür Özel, Yozgat mitingine traktör konvoyuyla geldi!

14:31 - Gündem

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

13:06 - Gündem