?>

Uzmanından yılbaşı için sağlıklı tüyo: Elma sirkesi

Zonguldak’ta Diyetisyen Gizem Güneş, yılbaşı öncesinde yurttaşlara tavsiyelerde bulundu. Güneş, yılbaşı yemeğinden önce sindirimin kolaylaştırılması açısından bir kaşık elma sirkesinin tüketilmesinin önemine vurgu yaptı.

Sağlık - 2 ay önce

Diyetisyen Gizem Güneş, yılbaşı günü lif ve protein ağırlıklı öğünlerle akşam yemeğinin hazırlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Çorba ve salata ile yemeğe başlamanın önemine dikkat çeken Güneş, “Kendimizi gündüzleri aç bırakmıyoruz. Akşam yüksek kalori öğünler alınacaksa akşama kadar aç beklemek gibi bir hataya düşülmemeli. Gündüz kalori açısından dengeli ve sağlıklı geçsin. Özellikle lif ve protein ağırlıklı öğünlerle akşam yemeği hazırlanmalı. Mutlaka iki saat öncesinde ara öğün yaparak akşama daha güvenli girilmesinde fayda var. Onun dışında çorba ve salatadan başlamak yine daha keyifli hale getirir günü. Çünkü mide hacmini ne kadar artırırsak o kadar kötü içerikli besinlerden uzak kalırız. Yine öğünden yaklaşık yarım saat önce bir yemek kaşığı elma sirkesi tüketirsek yine sindirimi biraz daha kolaylaştırabiliriz" diye konuştu.

PİŞİRME YÖNTEMİNE DİKKAT!

Akşam yemeğinin evde hazırlanması durumunda fırınlanmış, buğulama ve haşlama gibi pişirme yöntemlerinin kullanılması gerektiğini belirten Güneş, "Eğer daveti biz hazırlıyorsak fırınlanmış, buğulama, haşlama gibi pişirme yöntemleri kullanılabilir. Ama bir yere davetliysek yine kızartmalardan uzak kalınmalı. Ne yediğimizi bilmemiz çok önemli. Yine daveti biz hazırlıyorsak mutlaka salata ve sebze çeşitlerini olabildiğince çeşitlendirerek soframızı renkli hale getirebiliriz. Fakat davete gidiyorsak tabağın yarısı sebze ağırlıklı olursa daha keyifli bir akşam geçirmemizi sağlayabiliriz" ifadelerine yer verdi.

Güneş, çiğ kuruyemiş ve sütlü tatlıların yanı sıra bol su tüketiminin önemini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

ChatGPT çöktü mü? Neden açılmıyor?

2024-12-26 23:09 - Teknoloji

İmralı Adası nerede? İmralı Adası'nda kim kalıyor?

2024-12-28 00:38 - Gündem

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlunu katletmişti... Katil 19 yıl sonra yakalandı!

2024-12-29 09:08 - Gündem

Deha dizisinin yeni bölümünde ne olacak? Deha dizisinin son bölümde ne oldu?

2024-12-29 00:00 - Magazin

Atalanta'dan Serie A'da üst üste 11. galibiyet!

2024-12-23 00:38 - Spor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yanıtladı: AKP’ye katılacaklar mı?

2024-12-24 00:08 - Siyaset

Bursa'da araç içinde cinayet... Tartıştığı kişiyi öldürdü!

2024-12-27 00:00 - Asayiş

Sosyal medya hesabından paylaştı: Kerem Aktürkoğlu nişanlandı

2024-12-26 00:09 - Spor

Kadir İpek, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!

2024-12-26 18:55 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ne yapsan boş...'

2024-12-27 21:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Dr. Emine Kolu, Sanko Üniversitesi Hastanesi’nde

00:00 - Sağlık

Yeni bir kök hücre tedavisi kornea hasarını iyileştirdi

00:00 - Sağlık

Aile hekimleri, ebe ve hemşireler, yeniden iş bırakıyor!

01:38 - Sağlık

Yaygın görülen vajinal 'dengesizlik' cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olabilir

00:09 - Sağlık

Ünlü piyanist Mirzayev Anka’da anjiyo oldu!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Şişli Belediye Başkanı Şahan: ‘İmamoğlu’nu ülkemizin umudu olarak seçeceğiz’

19:38 - Siyaset

Emekliye bayram ikramiyesi belli oldu!

16:46 - Ekonomi

Azmi Karamahmutoğlu: Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

16:16 - Siyaset

TÜSİAD davasında ilk duruşma tarihi belli oldu!

15:38 - Gündem

CHP’li Meriç: Alevilere yönelik katliamların ortağı olmayın!

13:25 - Siyaset