?>

Van ve Bitlis'te 15 gün gösteri yasağı

Van ve Bitlis'te gösteri ve yürüyüşlere güvenlik gerekçesiyle 3-17 Nisan tarihlerinde yasak getirildi. İki ilde düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık ve kapalı yer toplantıları yasaklandı. Siirt'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Asayiş - 12 ay önce

Van ve Bitlis'te gösteri ve yürüyüşlere güvenlik gerekçesiyle 3-17 Nisan tarihlerinde yasak getirildi. İki ilde düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık ve kapalı yer toplantıları yasaklandı. Siirt'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada; olası olayların önüne geçmek, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için 3-17 Nisan'da yapılacak basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılmasının yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetlerin de 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanması, yine yukarıda belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergâhını kullanarak, başta yukarıda belirtilen paylaşımlarda bahsedilen konu ve benzer konulara ilişkin her türlü kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılması muhtemel şahıs/şahıslar/grup/grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince, ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına izin verilmemesi hususunda valilik makamınca karar alınmıştır."

BİTLİS'TE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLERE 15 GÜNLÜK YASAKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada olası olayların önüne geçmek, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için 15 gün yapılacak basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılmasının yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Bitlis coğrafi sınırları içerisinde 03/04/2024 tarihini saat 00.01’den 17/04/2024 tarihi saat 23.59’a kadar 15 gün süre ile; Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının 2911 Sayılı Kanun’un ilgili hükümlerine istinaden yasaklanması, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetlerin de 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanması, yine yukarıda belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergâhını kullanarak, başta yukarıda belirtilen örgütsel çağrılarda bahsedilen konu ve benzer konulara ilişkin her türlü kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılması muhtemel şahıs/şahıslar/grup/grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince, ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına izin verilmemesine karar verilmiştir."

SİİRT’İN PERVARİ İLÇESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, Pervari ilçesi ve bağlı tüm köylerde 3 Nisan Çarşamba günü saat 01.00’den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği duyuruldu.

Açıklamada, “İlimize bağlı Pervari ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerde, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 3 Nisan 2024 tarih ve saat: 01.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir” denildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ahmet Hakan’ın saçlarından sonra köşe yazısı da gündem oldu! 

2024-04-01 07:52 - Gündem

Oy istediği köylüler Osman Gökçek'i kovdu!

2024-03-28 13:09 - Gündem

Seçime saatler kala CHP'nin halk yürüyüşüne izin çıkmadı

2024-03-30 17:29 - Siyaset

Tamer Karadağlı'nın eleştirdiği bina Bakanlığa ait çıktı!

2024-03-29 09:43 - Gündem

Cübbeli Ahmet İsmailağa’dan kovuldu!

2024-03-27 21:37 - Gündem

Turgut Altınok, 600 konuta dair belge gösterdi

2024-03-28 18:02 - Gündem

Erdal Beşikçioğlu, zaferini Erik Dalı'yla kutladı

2024-04-01 19:24 - Gündem

Erdoğan'ın mitinginde 'Muhsin başkanın askerleriyiz' sloganı

2024-03-28 22:45 - Siyaset

Umut Yılmaz: Sakın ha kimse bizden partizanlık beklemesin!

2024-04-01 23:12 - Siyaset

Son ankette İmamoğlu, Kurum'a 7 puan fark attı!

2024-03-29 21:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Kağıthane'de yüzleri maskeli 2 kişinin silahla vurduğu genç öldü

00:00 - Asayiş

Şeker toplamaya çıkan 5 yaşındaki çocuk sulama kanalında ölü bulundu

01:09 - Asayiş

Balıkesir'de 4 otomobil birbirine girdi: 2 ölü, 10 yaralı

00:00 - Asayiş

Üniversiteli Büşra'nın şüpheli ölümü: Evde tabancayla vurulmuş halde bulundu

02:38 - Asayiş

İhbara giden ekibe ateş açıldı: 1 ölü, 1 polis yaralı

01:39 - Asayiş

Günün Manşetleri

Volkan Konak sahnede hayatını kaybetti: Ayrıntılar ortaya çıktı...

08:08 - Gündem

Son Dakika... Sahnede fenalaşmıştı: Volkan Konak hayatını kaybetti

04:08 - Gündem

CHP lideri Özel'in, Silivri Cezaevi'ndeki ziyareti tamamlandı

02:09 - Siyaset

ABB, başlattığı kampanyalarla ramazanda 14 milyon TL'yi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

01:38 - Gündem

Ünlü sanatçı Volkan Konak sahnede fenalaştı

01:08 - Gündem