?>

Vatandaş ayçiçek yağına hucüm etti!

Ayçiçek yağında stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artması riskine karşı vatandaş, İstanbul'da marketlere akın etti.

Gündem - 3 yıl önce

Ayçiçek yağında stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artması riskine karşı vatandaş, İstanbul'da marketlere akın etti.

Enerji fiyatları, artan tarımsal girdiler ve kur farkı yanı sıra günlerdir süren Rusya - Ukrayna savaşı, ayçiçek yağının stoğunu ve fiyatlarını etkiledi. Stokların tükenme ve fiyatların daha da artma riskine karşı vatandaşlar marketlere akın etti.

 !#**v1464&pl=true**#! 

ZİNCİR MARKETTE UZUN KUYRUK

İstanbul Beylikdüzü’nde çekilen görüntülerde büyük bir zincir markette uzun kuyruklar oluştuğu, vatandaşın birden fazla ayçiçek yağı alarak sıraya girdiği görüldü.

Küçükçekmece ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde ise bir marketin kapısının önünde vatandaşların uzun kuyruk oluşturduğu görüntülere yansıdı.

“YAĞ SATIŞLARIMIZ 1 ADET İLE SINIRLIDIR”

Esenyurt ilçesinde ise Esenyurt Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi’nde bir zincir marketin yağ alımını sınırlandırdığı, 4,5 litrelik yağların 145 TL’den satıldığı görüldü.

Zincir marketin ayçiçek yağı satış reyonlarına, “Tüm müşterilerimizin faydalanabilmesi için, yağ satışlarımız 1 adet ile sınırlıdır” yazısı asıldı.

‘STOKÇULUK YAPIYORLAR’ DİYE TEPKİ GÖSTERDİLER

Yine büyük bir market zincirinde çekilen görüntüde vatandaş ile market çalışanları arasında yaşanan tartışma kameraya yansıdı. Vatandaşlar, market çalışanlarının ellerinde bulunan yağı depoya götürerek satmadığını ve stokçuluk yaptığını öne sürerek tepki gösterdi.

Market çalışanının, ayçiçek yağlarını reyondan kaldırdığı anların görüntüsünü kaydeden vatandaşlar, “Bize satılmıyor. Parasıyla satılmıyor. Bu etik değil” diye isyan etti.

CHP’Lİ ÖZKAN: AKP DÖNEMİ BU KUYRUKLARLA HATIRLANACAK

Yaşananlara tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Etme bulma dünyası… İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşananlarla dalga geçiyorlardı. AKP dönemi ekmek, akaryakıt ve taneyle kısıtlandırılarak satılan yağ kuyruklarıyla hatırlanacak” ifadelerine yer verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

İşkur İl Müdürü görevine iade edildi...

2022-03-03 15:25 - Yerel

AYM'nin Ethem Sarısülük kararı pes dedirtti!

2022-03-04 09:40 - Gündem

Perinçek, Ethem Sancak'ı alıp Rusya'ya gitti!

2022-03-03 16:42 - Gündem

HKÜ’de ‘Meclis Simülasyonu’ etkinliği

2022-03-01 15:32 - Eğitim

Prof. Şenol'dan maske kararı yorumu...

2022-03-02 20:19 - Gündem

Kadirov'un sağ kolu Ukrayna'da öldürüldü!

2022-02-28 08:56 - Dünya

İşte Sedat Peker'in son görüntüsü...

2022-03-02 10:00 - Gündem

Savaşta 4. gün! Rus birlikleri Harkov’a girdi...

2022-02-27 10:16 - Dünya

Rusya-Ukrayna savaşında altıncı gün...

2022-03-01 14:45 - Dünya

BM Genel Kurulu’ndan Rusya kararı çıktı!

2022-03-02 20:38 - Dünya

İlgili Haberler

Süs havuzunda facia... 1'i çocuk 4 kişi akıma kapıldı: İşletme sahibi gözaltında!

08:38 - Gündem

Hastaneye kaldırılan Ayşe Barım'ın sağlık durumu...

08:09 - Gündem

Yozgatlı çiftçinin isyanı Türkiye gündeminde...

05:08 - Gündem

OMÜ'de torpil iddiası: Rektörün kızı da sınav listesinde

04:08 - Gündem

'Kürsüye zarar verdi' gerekçesi: CHP'li Burak Erbay'a tazminat cezası

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Hastaneye kaldırılan Ayşe Barım'ın sağlık durumu...

08:09 - Gündem

Yozgatlı çiftçinin isyanı Türkiye gündeminde...

05:08 - Gündem

Mehmet Uçum'a göre Can Atalay'ın milletvekilliği iade edilemez!

01:39 - Siyaset

CHP'den Bakan Tekin'e sert tepki: Atatürk'e hakaret eden okul müdürünün cezası iptal

23:38 - Siyaset

Trump'tan ilginç Paskalya Bayramı kutlaması: 'Radikal sol çılgınlar da dahil...'

21:39 - Dünya