?>

Yargıtay ve Danıştay başkanları, 23 Nisan'ı kutladı: 'Demokrasi' vurgusu

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez ve Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

Gündem - 7 saat önce

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez ve Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı. 

Ömer Kerkez, mesajında "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Zeki Yiğit ise mesajında, "Gazi Meclisimiz kurulduğu günden bugüne, milli birlik ve beraberliğimizin ve demokrasimizin teminatı olmaya devam etmektedir" dedi.

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez ve Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, sosyal medya hesaplarından, TBMM'nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

Kerkez, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, 23 Nisan'ın büyük bir gururla kutlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Milletimizin bağımsızlık iradesini temsil eden bu anlamlı gün, aynı zamanda Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği özel bir bayramdır. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

"GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN KIYMETLİ EVLATLARIMIZIN..."

Danıştay Başkanı Yiğit'in mesajı ise şöyle:

"İstiklal Mücadelemizin devam ettiği zorlu şartlarda, Türk milletinin büyük inanç, azim ve kararlılığının, milli mücadele ruhunun tezahürü olarak 'Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir' düsturuyla 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi; aziz milletimizin direniş azmini ve ülkemizin bağımsızlık iradesini tüm dünyaya ilan etmiş, zafere giden yolda bugünkü güçlü Türkiye’nin zeminini oluşturmuştur. Millet iradesinin tecelligâhı olan Gazi Meclisimiz kurulduğu günden bugüne, milli birlik ve beraberliğimizin ve demokrasimizin teminatı olmaya devam etmektedir.

105. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu önemli ve müstesna günün çocuklarımıza armağan edilerek bayram ilan edilmesi, Devletimizin bağımsızlığının ve egemenliğinin ilelebet korunması ve daha müreffeh bir gelecek inşa edilmesi konusunda yeni nesillere duyulan güvenin ve inancın en güçlü nişanesidir. Bu doğrultuda, geleceğimizin teminatı olan kıymetli evlatlarımızın vatanına, milli ve manevi değerlerine bağlı, adaletli, ahlaklı ve ülkesi için çalışıp üreten bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluk ve hedefimiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta çocuklarımız olmak üzere Aziz Milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

2025-04-17 18:30 - Gündem

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

2025-04-20 13:00 - Gündem

Yandaşlar birbirine girdi! Ahmet Hakan'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki: "Korunaklı değilsin, şarlatansın!"

2025-04-17 10:16 - Gündem

Meclis’te okunan AYM'nin Can Atalay kararı, tutanakta sansürlendi!

2025-04-16 15:39 - Siyaset

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

2025-04-17 16:09 - Siyaset

Arınç'tan 'Can Atalay' çıkışı: Karar okunmuştur, iş bitmiştir!

2025-04-20 18:09 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

2025-04-18 10:09 - Gündem

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

2025-04-19 13:06 - Gündem

Son dakika: Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı!

2025-04-17 20:39 - Gündem

Avukat Selçuk Kozağaçlı, 24 saat geçmeden yeniden cezaevinde!

2025-04-17 13:38 - Gündem

İlgili Haberler

Deprem sonrası öğrencilerden dayanışma çağrısı: 'Yalnız hissedenleri Beyazıt'a bekliyoruz&

17:09 - Gündem

Üniversiteler tatil mi? Deprem sonrası üniversiteler tatil mi edildi?

17:08 - Gündem

İstanbul'da okullar ve üniversiteler 2 gün tatil edildi

16:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan deprem açıklaması

16:39 - Gündem

AFAD'dan peş peşe açıklamalar: Bir can kaybı ve yıkım ihbarı yok

16:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Üniversiteler tatil mi? Deprem sonrası üniversiteler tatil mi edildi?

17:08 - Gündem

İstanbul'da okullar ve üniversiteler 2 gün tatil edildi

16:58 - Gündem

AFAD'dan peş peşe açıklamalar: Bir can kaybı ve yıkım ihbarı yok

16:38 - Gündem

Bina hasar tespit başvurusu nasıl yapılır? 2025 hasar tespit başvurusu nereden yapılır?

16:09 - Gündem

Depremler önceden tahmin edilebilir mi? Bilim insanları ne diyor?

15:39 - Gündem