?>

Yenidoğan çetesi davasının sanığı İlker Gönen toprağa verildi

Yenidoğan Çetesi'nin yöneticilerinden olduğu iddiasıyla yargılanan ve tutuklu bulunduğu cezaevinde ölü bulunan doktor İlker Gönen, İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Gündem - 21 saat önce

Yenidoğan Çetesi'nin yöneticilerinden olduğu iddiasıyla yargılanan ve tutuklu bulunduğu cezaevinde ölü bulunan doktor İlker Gönen, Küçükçekmece'de düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze töreninde, İlker Gönen'in avukatı Aydın Mantar, "İlk bulgular intihar yönünde. Adli Tıp süreci işletilmeden bir şey dememiz pek mümkün değil. İntihar mı, değil mi; intihara yönlendirme mi, bunların hepsini soruşturmayla öğreneceğiz. Benim aylardır anlatmaya çalıştığım şey, dezenformasyonun ne kadar tehlikeli olabileceği..." dedi.

112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastaları önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip, ölümlerine neden oldukları öne sürülen "Yenidoğan Çetesi" davasında örgüt yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan doktor İlker Gönen, önceki gün tutuklu bulunduğu Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki cezaevinde tek kişilik hücrede ölü bulunmuştu.

İntihar ettiği açıklanan İlker Gönen için bugün ikindi vakti Küçükçekmece Hacı Ömer Çetinsaya Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Gönen daha sonra Sarıyer'de toprağa verildi.

"İLK BULGULAR İNTİHAR YÖNÜNDE''

Cenazeye Gönen'in yakınları ve meslektaşları katıldı. Cenaze töreninde açıklama yapan İlker Gönen'in avukatı Aydın Mantar, ölüm haberinin ailesine 4,5 saat sonra verilmesini kuşkulu bulduklarını belirterek "İlk bulgular intihar yönünde. Adli Tıp süreci işletilmeden bir şey dememiz pek mümkün değil. İntihar mı değil mi; intihara yönlendirme mi, bunların hepsini soruşturmayla öğreneceğiz. Benim aylardır anlatmaya çalıştığım şey, dezenformasyonun ne kadar tehlikeli olabileceği... Cımbızlanarak, kesilerek, bağlamından koparılarak dezenformasyona uğratılan bilgilerle bugün geldiğimiz sonuç ortada” dedi.

Aydın Mantar, müvekkili İlker Gönen'in, yaklaşık 3 hafta önce ikinci duruşma devam ederken geçici olarak kaldığı Marmara Cezaevi'ndeki hücresine urgan bırakıldığını iddia etmiş, bu iddia üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı "halkı yanıltıcı bilgiyi yayma" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Mantar, maddi kazanç sağlayacak sevk işlemlerinin sadece yenidoğan servisleri ile sınırlı olmadığını, 'erişkin yoğun bakım, diyaliz, onkoloji, koroner yoğun bakımlarda da benzeri suistimallerin yapıldığı yönündeki TTB ön raporuna dikkat çekiyor.

DURUŞMADA KENDİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

İlker Gönen, duruşmadaki savunmasında da çete yöneticilerinden 112 ambulans şoförü Gıyasettin Mert'le ilgili de "Yoğunluk dolayısıyla tıp merkezleri özel hastanalerle ve grup hastanelerle dahi görüşür. Gıyasettin Mert ile benim görüşmelerim arasında bütün bu sevkler hastanelerle ilgili görüşmelerdir. 112'yle ilgili herhangi bir konuşmam yoktur. Mert beni hastaların sevkleri için arar" demişti.

EMİR: İNTİHAR SÜSÜ İLE...

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de İlker Gönen'in ölümüyle ilgili şu paylaşımı yapmıştı:

"Yenidoğan çetesinde ikinci intihar vakası… İki numaralı sanık İlker Gönen'in cezaevinde intihar ettiği bilgisi paylaşılıyor. İfadesinde İl Sağlık Müdürlüğü denetçilerinin sorumluluğundan bahsetmişti. Aralık ayında da kapatılan özel hastanelerden birinin idari amiri olan, iddianamede adı geçmesine rağmen tutuklanmayan Satılmış Çim, kendi aracı içerisinde ölü bulunmuştu ve yine intihar denilmişti. İntihar süsü ile asli sorumluları ifşa edecek olan çetenin konuşması mı engellenmeye çalışılıyor?"

Haftanın Öne Çıkanları

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’ndan Fatih Portakal’a ağır sözler: ‘Asıl hedefini açık ettin’

2025-01-29 23:39 - Gündem

Fatih Portakal’ın ‘gözaltı’ yorumu tartışma yarattı: Şule Aydın’dan canlı yayında sert tepki!

2025-01-29 15:38 - Gündem

3 gazeteci için karar verildi: 2 adli kontrol, 1 tutuklama!

2025-01-30 01:39 - Gündem

Galatasaray'a iki kötü haber!

2025-01-31 00:00 - Spor

TSK'den ihraç edilen teğmenler Anıtkabir'e gitti!

2025-02-02 17:22 - Gündem

5 teğmen TSK'den ihraç edildi! Teğmenlerin avukatlarından ortak açıklama

2025-01-31 19:09 - Gündem

İbrahim Kalın'ın önünde poz verdiği 'Türk Bayrağı' tartışma yarattı

2025-01-28 00:39 - Gündem

Akademisyen yazar Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı

2025-02-01 10:38 - Gündem

Halk TV'den Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş ifadeye götürüldü!

2025-01-29 16:38 - Gündem

Yenidoğan Çetesi davası sanığı doktor İlker Gönen cezaevinde intihar etti

2025-02-01 21:08 - Gündem

İlgili Haberler

Bingöl'de şap karantinası: İlçe 21 gün süreyle kapatıldı

21:08 - Gündem

Gazze'deki hükümet: İsrail Gazze'ye insani yardımların girişini engelliyor

20:39 - Gündem

Göz altı morlukları tehlikenin habercisi: Vücudunuz sizi hastalıklara karşı uyarıyor olabilir

20:38 - Gündem

Genç sanatçılar için 'Uluslararası Dolaşım Destek Programı' başlıyor

19:39 - Gündem

Merve Özbey'in eşi Kenan Koçak'ın ifadesi ortaya çıktı

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Bingöl'de şap karantinası: İlçe 21 gün süreyle kapatıldı

21:08 - Gündem

Gazze'deki hükümet: İsrail Gazze'ye insani yardımların girişini engelliyor

20:39 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye içinden çıkılmaz bir hal alacak ekonomik buhrana hızlı bir şekilde ilerliyor

18:58 - Siyaset

Okuyan: Dünya savaşmaya hazırlanıyor, sınır değişiklikleri her yerde gündeme gelecek

18:56 - Siyaset

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı'dan 'Gezi soruşturması' yanıtı

18:39 - Gündem