?>

Yıldırım: İhracatçılarımızın sıkıntıları var

955 milyon 722 bin dolarlık kasım ayı ihracatıyla bir önceki yılın aynı ayına göre %3,2 artış sergileyen Gaziantep, 2023 Ocak- Kasım döneminde ise 9,2 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Ekonomi - 1 yıl önce

955 milyon 722 bin dolarlık kasım ayı ihracatıyla bir önceki yılın aynı ayına göre %3,2 artış sergileyen Gaziantep, 2023 Ocak- Kasım döneminde ise 9,2 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,2 artışla 955 milyon 722 bin $ ihracat gerçekleştirdik. Ocak-Kasım döneminde 9 milyar 152 milyon 623 bin dolara seviyesine ulaşan ihracatımızla görüyoruz ki ihracatçı üyelerimiz ve iş insanlarımız deprem felaketi dâhil her ne olursa olsun toparlanmak için, üretim ve istihdam için canla başla çalışıyor. İhracatçı firmalarımızın yönetim kademesinden tüm personeline herkesi gönülden tebrik ediyorum. GTO olarak bizler de her zaman olduğu gibi üyelerimizin yanında olacak ürettiğimiz projelerle dış ticaretlerine katkı sağlayacak, lobi faaliyetlerimizle de önlerindeki taşları temizleyeceğiz.” dedi.

Yıldırım: İhracatçılarımızın sıkıntıları var

Covid-19 sonrası güçlenen ihracatın son bir buçuk yıldır yataya yakın seyrettiğini ifade eden ve ihracatçı üyelerinin sıkıntıları olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, şöyle devam etti:

“İhracatçılarımızın sıkıntıları var… Avrupa başta olmak üzere pazarlar daralıyor. İşçilik maliyetleri yükseliyor. Girdi maliyetleri artıyor. Bu ortamda finansman maliyeti artıyor. Öte yandan navlun avantajımızı da kaybediyoruz. Çünkü Çin’den Avrupa’ya konteyner fiyatları düşüyor. Bu da ihracatımız üzerinde risk oluşturuyor. İhracatçı için kritik olan reeskont kredileri, doğal olarak politika faizi çerçevesinde şekilleniyor. Faiz yükseldikçe reeskont maliyeti de yükseliyor. Merkez Bankası son adımıyla bunun sınırlanması yoluna gitti. Reeskont kredi oranını yüzde 25,9 ile sınırlandırdı.”

Türkiye’nin büyüme performansının genel olarak iyi olduğunu fakat dengesiz büyüme sorunuyla da karşı karşıya olduklarını ekleyen Yıldırım, net ihracatın büyümeye katkısının düşüş gösterdiğini ve ihracatın büyümeye olan katkısının artırılması ve sürdürülebilir bir büyüme yakalanması gerektiğini ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Arda Turan'ın Seçil Erzan'a mesajları ortaya çıktı!

2023-12-01 18:34 - Magazin

Tekel bayisi cinayetinde '3 milyon TL' iddiası...

2023-12-02 09:04 - Gündem

Fatih Terim'in Seçil Erzan'a yazdığı not ortaya çıktı!

2023-11-28 09:14 - Magazin

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı!

2023-11-27 14:40 - Asayiş

Ahmet Bozgeyik'ten parti üyeleri ve muhtarlara mektup

2023-11-27 20:01 - Siyaset

Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra hakkında soruşturma başlatıldı

2023-12-01 20:02 - Gündem

Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftine 5 ayrı suçtan soruşturma!

2023-11-30 15:49 - Magazin

Selman Öğüt Esenyurt Üniversitesi’ne rektör atandı!

2023-12-01 09:39 - Gündem

Burcu Köksal'dan CHP'ye sataşan Osman Gökçek'e yanıt

2023-11-28 19:10 - Siyaset

Pençe Kilit operasyonunda 3 askerimiz şehit oldu!

2023-11-27 08:55 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye'nin en zenginlerinden... Murat Ülker soyadını neden değiştirdiğini açıkladı

18:08 - Ekonomi

Ocak ayında düşük değerli madeni paralar tedavüle sunulmadı

00:09 - Ekonomi

Jak Eskinazi: Adaletsizlik, korku ve cehalet ile savaşıyoruz

00:39 - Ekonomi

ABD'nin yeni gümrük vergileri yolda: Emtia piyasalarında dalgalanma bekleniyor

00:08 - Ekonomi

TÜİK açıkladı: Yurttaşın şubat ayında ekonomiye güveni arttı

00:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Valilik duyurdu: Havai fişek satışı yasaklandı

21:09 - Gündem

İstanbul beyaza bürünürken tedbirler de açıklandı: İşte alınan kararlar!

20:38 - Gündem

İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurula gidecek

19:09 - Gündem

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset