?>

Yıldırım: KOBİ’lerimizin kapasite geliştirme yatırımları hayati öneme sahip

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında KOSGEB tarafından hayata geçirilen ve 20 milyon TL’ye kadar destek sunan "Kapasite Geliştirme Destek Programları" tüm detaylarıyla GTO üyelerine anlatıldı.

Yerel - 1 ay önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında KOSGEB tarafından hayata geçirilen ve 20 milyon TL’ye kadar destek sunan  "Kapasite Geliştirme Destek Programları" tüm detaylarıyla GTO üyelerine anlatıldı.

Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) Projesi kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Kapasite Geliştirme Destek Programı’nın yanı sıra; KOBİ’lere önemli avantajlar sunan Girişimci Destek Programı, Küresel Rekabetçilik Destek Programı, KOBİ Dijital Destek Programı, KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı hakkında da sunumlar yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, sermaye ve tecrübe açısından ne kadar yetkin olursa olsun her işletmenin zaman zaman desteğe ihtiyaç duyacağını vurgulayarak KOSGEB desteklerinin de KOBİ’ler için kritik önem taşıdığını belirtti.

Hem ulusal hem de küresel ekonomide yaşanan enflasyonist baskılar, yüksek maliyetler, daralan piyasa koşulları ve jeopolitik gelişmelerin, işletmeleri her zamankinden daha fazla zorladığını ifade eden Yıldırım, “Ancak her zorluk, beraberinde fırsatları da getirir. Bu zorluklarla başa çıkmak ve fırsatları değerlendirmek için KOBİ’lerimizin kapasite geliştirme yatırımları hayati öneme sahiptir. Özellikle, Suriye’de yeni dönemde başlayacak olan yeniden yapılanma sürecinde aktif rol almak ve bu süreçten azami fayda sağlamak istiyorsak; işletmelerimizin kapasitelerini artırması, rekabet güçlerini geliştirmesi ve yeni pazarlara açılma vizyonu edinmesi gerekmektedir. Gaziantep Ticaret Odası olarak, üyelerimizin Suriye’nin yeniden yapılanma sürecinde aktif rol alması ve bu süreçten maksimum fayda sağlaması için güçlü temaslar kuruyor, projeler geliştiriyor ve hem ulusal hem de uluslararası kaynaklardan destek temin etmeye çalışıyoruz. Bu çabaların başarıya ulaşması için işletmelerimizin de KOSGEB destekleri gibi olanakları aktif bir şekilde değerlendirmesi ve sürece dâhil olması büyük önem taşıyor.” dedi.

Başkan Yıldırım’ın ardından kürsüye gelen KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Dr. Muhammed Paksoy ise Kapasite Geliştirme Destek Programı ve KOSGEB tarafından sunulan destek paketleri hakkında sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

GTO üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

ChatGPT'nin kurucusu Altman, kız kardeşinin taciz iddiasını reddetti

2025-01-09 07:08 - Dünya

Meta, o uygulamasını sonlandıracağını duyurdu

2025-01-07 23:39 - Teknoloji

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Özgür Özel’den ‘kırmızı kart’ eleştirilerine ilk yanıt: ‘Birileri hafife alıyor ama…’

2025-01-10 00:09 - Siyaset

Yola reflektör koyarken yolcu otobüsü çarptı! İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda feci ö

2025-01-12 00:39 - Asayiş

250 yıllık süre doldu... Naci Görür'den iki kent için korkutan uyarı!

2025-01-11 17:38 - Gündem

İntihardan vazgeçip kurtulmaya çalışırken yanarak can verdi!

2025-01-08 00:09 - Asayiş

Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine ve Türkiye'deki mahkemelere ara verildi

2025-01-10 12:37 - Gündem

Kamu emekçisinden genel grev çağrısı: Bu uyarı eylemidir

2025-01-13 14:08 - Gündem

Kerimcan Durmaz gözaltında: Soruşturma açılmasına sebep olan konser görüntüleri ortaya çıktı

2025-01-07 15:08 - Gündem

İlgili Haberler

Kadooğlu Yağ Dubai Gulfood’ta ilgi görüyor

00:16 - Yerel

Akıncı: Ar-Ge çalışmalarına daha fazla yatırım yapmalıyız

00:03 - Yerel

Ünverdi: Tarım sektörümüzün geleceği için yenilik şart

00:00 - Yerel

Tarım Zirvesi 15’inci GAPTARIM Fuarı kapılarını açtı

00:50 - Yerel

Şahinbey'den ücretsiz yabancı dil kursu

00:46 - Yerel

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı ABD’ye Türkçe şiirle yanıt verdi

12:39 - Gündem

“Harem-Selamlık” gezi

12:09 - Gündem

MİT'ten nokta operasyonu: Zehra Sebat ve Serhat Erdoğan etkisiz hale getirildi!

11:09 - Gündem

Devlet okullarında ayet ve hadislerle ‘Dürüstlük Manavı’ projesi

10:19 - Eğitim

CHP’li Nazlıaka’dan Aile Bakanlığı’na: ‘Farkındalık peşindesiniz’

08:39 - Siyaset