?>

Zamlı faturalar yurttaşa ulaştı: Rakamları gören mahkemeye koştu!

Yeni elektrik faturaları, abonelerde büyük şok etkisi yarattı. Yüksek artışlar karşısında birçok abone, mahkemeye başvurdu. Emlak vergisi gibi uygulamalarda olduğu gibi elektrik faturaları da tepkilere neden oldu.

Ekonomi - 9 saat önce

İlk defa evlere gönderilen yeni elektrik faturaları birçok aboneyi şok etti. Şubat ayında yapılan düzenleme ile elektrik kullanımında 417 kilovatsaatin üzerinde tüketim yapan konutlara iki katı fatura yansıtılacağı açıklanmıştı. Yeni faturalar kullanıcıların adreslerine gönderildiğinde, bazı aboneler fatura tutarlarının 3 ila 4 kat arttığını belirterek mahkemeye başvurdu.

Türkiye'nin yüksek enflasyonla mücadele kapsamında uygulamaya koyduğu yeni tedbir paketlerinin ardından elektrik faturalarındaki sübvansiyon kısıtlaması Şubat ayında yürürlüğe girdi.

1050 TL ÜSTÜ FATURALAR İKİ KATINA ÇIKTI

Bu düzenleme, 417 kWh ve üzeri elektrik tüketimi yapan aboneler için destek ödemelerinin kesileceğini duyurdu. Sonuç olarak, 1050 TL ve üzerinde fatura ödeyen kullanıcıların faturaları iki katına çıkarken, yeni uygulamanın ilk faturaları dağıtılmaya başlandı.

Faturaları gören çok sayıda abone, şikayetlerini enerji yönetimine iletti. Özellikle kıyı bölgelerinde yaşayan aboneler, fatura artışlarının çok yüksek olduğunu dile getirdi. Gazeteci Olcay Aydilek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Antalya’dan bir abonenin 1000 TL olan faturasının 4 bin TL'yi geçtiğini, Gaziantep'ten bir başka abonenin ise 950 TL’lik faturanın 3 bin 700 TL’ye yükseldiğini belirtti. Türkiye’nin farklı şehirlerinden de yeni faturalarla ilgili hukuki süreçlerin başlatıldığı öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi iki zincir marketi kapattı!

2025-03-06 00:00 - Yerel

Tekirdağ'da ucuz et ve kıyma izdihamı!

2025-03-07 19:21 - Gündem

‘Onun emaneti’ demişti: Yavaş’tan Özgür Özel’e ‘Adnan Beker’ yanıtı

2025-03-05 20:08 - Gündem

Dikkat çeken anket: AKP’ye şok düşüş, ‘üçüncü parti’ de değişti!

2025-03-09 20:09 - Siyaset

Ünlü isimlerden Edip Akbayram paylaşımları...

2025-03-03 11:39 - Magazin

Ekrem İmamoğlu 'diploma' soruşturmasında ifade verdi

2025-03-05 17:54 - Gündem

Elindeki konuşma kâğıdını yırttı: 'AK Parti'den CHP'ye geçtim, kim benim yanımdaysa ben onun yanındayım'

2025-03-08 19:00 - Siyaset

Dervişoğlu: Siz terörü bitirmiyor teslim oluyorsunuz!

2025-03-05 18:06 - Siyaset

CHP'li Kadıköy Belediye Meclis Başkanı Ahmet Kurtuluş'a soruşturma

2025-03-08 22:38 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Suriye' çağrısı: Katliam endişesi büyük kaygı yaratıyor!

2025-03-08 00:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Emekliye bayram ikramiyesi belli oldu!

16:46 - Ekonomi

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı? 10 Mart 2025 Pazartesi döviz fiyatları

00:00 - Ekonomi

Mobil Oil Türk'ten 2025 için büyük hedefler

00:00 - Ekonomi

SGK, hileli boşanmaları inceliyor: Maaşlar geri alınacak

00:09 - Ekonomi

Elden kira ödeyenler dikkat! 20 milyon TL'ye kadar cezası var!

00:39 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Şişli Belediye Başkanı Şahan: ‘İmamoğlu’nu ülkemizin umudu olarak seçeceğiz’

19:38 - Siyaset

Emekliye bayram ikramiyesi belli oldu!

16:46 - Ekonomi

Azmi Karamahmutoğlu: Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

16:16 - Siyaset

TÜSİAD davasında ilk duruşma tarihi belli oldu!

15:38 - Gündem

CHP’li Meriç: Alevilere yönelik katliamların ortağı olmayın!

13:25 - Siyaset