?>

Zelenski'den NATO'ya çağrı: İlk adımın atılmasını istiyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesinin NATO'ya davet edilmesi konusunda ilk adımın atılmasını istediklerini bildirdi.

Dünya - 6 ay önce

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde düzenlenen "Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi" kapsamında Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile ortak basın toplantısında konuştu.

Bu hafta yapılması planlanan Ramstein formatlı Ukrayna Temas Grubu toplantısına ilişkin olarak Zelenski, ABD'deki kasırga nedeniyle ertelenen toplantının tarihinin, yakın zamanda belli olacağını söyledi.

Zelenski, Ramstein toplantısının öncesinde İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya liderleriyle görüşeceğine işaret ederek, "Bir günde güçlenmemizin bağlı olduğu kilit ortaklarımızla görüşmelere başlayacağım" ifadesini kullandı.

Söz konusu ülkelerin liderleriyle görüşmeler yaptıktan sonra Barış Planı'nı Ramstein formatlı toplantıda tüm ortaklara sunacağını kaydeden Zelenski, "Zafer Planı, Beyaz Saray'da sunulduğu gibi orada da (Ramstein toplantısında) ayrıntılı olarak sunulacak" dedi.

Zelenski, Ramstein toplantısının ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlığında 50'den fazla savunma bakanı ve pek çok liderin katılımıyla yapılacağını söyledi.

Zelenski, tüm güneydoğu Avrupa ülkelerinin Ukrayna'daki savaşın adil bir şekilde sona erdirilmesinde, gerçek barış ve diplomasi konusunda kararlı olduğunu dile getirdi.

Ukrayna'nın NATO'ya üyelik sürecini değerlendiren Zelenski, "Davet konusunda ilk adımın atılmasını istiyoruz. NATO'ya davet, ittifaka üyelik değildir. Evet, NATO üyesi olmak daha iyi. Ancak şimdi konumumuzu güçlendirmekten bahsediyoruz. Savaştan sonra, 10 yıl, 30 yıl sonra değil, şimdi" ifadelerini kullandı.

Zelenski, savaş sırasında Ukrayna'nın NATO üyeliğine şüpheyle yaklaşan ülkelerin liderlerinin tutumunu anladığını söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Üniversitesi KYK Erkek Yurdunda intihar!

2024-10-06 11:35 - Asayiş

Katil Semih Çelik'in annesi ilk kez konuştu

2024-10-08 09:38 - Gündem

İtalya'dan sürpriz Victor Osimhen açıklaması: 'Neler olacağını ocak ayında göreceğiz'

2024-10-08 07:08 - Spor

MasterChef'te 6 Ekim'de kim elendi? MasterChef Türkiye'de kim elendi?

2024-10-06 23:38 - Magazin

Babası, Semih Çelik'i ve olay günü yaşananları anlattı: Ayşenur burada, sakın eve gelme

2024-10-07 10:09 - Gündem

Üniversitesinden 'Ayşenur Halil' paylaşımı

2024-10-05 23:38 - Gündem

İntihar eden öğrencinin son görüntüleri ortaya çıktı!

2024-10-06 12:03 - Gündem

Sıla bebeğe acı veda... Gözyaşları sel oldu: Tabut küçük, acı büyük

2024-10-08 14:38 - Gündem

Boğaziçi Üniversitesi'nde 'Ayşenur' ve 'İkbal' protestosu

2024-10-07 21:08 - Gündem

YARIN günlerden Cumhuriyet Kitap! 10 Ekim 2024 / Sayı 1808!

2024-10-09 00:08 - Gündem

İlgili Haberler

Çin uzaya internet test uydusu fırlattı

00:00 - Dünya

Rusya-Türkiye arasında kritik temas: Bakan yardımcısı, Büyükelçi ile görüştü

00:00 - Dünya

Çin'de keşfedildi: İnsanlık tarihini yeniden yazabilir

00:00 - Dünya

WSJ: Avrupa, Türkiye’ye ihtiyaç duyduğu için Erdoğan’ın baskısına göz yumuyor

14:39 - Dünya

BM'ye tehdit mektubu: İsrail'e dokunana yaptırım uygularız

13:39 - Dünya

Günün Manşetleri

Fatih Terim'in ekibi Al Shabab 90+9'da yıkıldı!

08:08 - Gündem

Türker Süer’in yönetmenliğini yaptığı ‘Gecenin Kıyısı’ vizyonda - Kaostaki kardeşler

07:38 - Gündem

Sanatta bu hafta (2 Nisan 2025)

07:08 - Gündem

Fenerbahçe'de bayram havası: Derbi ve doğum günü heyecanı

06:38 - Gündem

ASUS ve Xbox ortaklığı ile yeni bir el konsolu yolda

06:08 - Gündem