?>

TEK SORUNUMUZ DOMUZ ETİ Mİ?

Abdullah Yeniekinci

4 saat önce

Sevgili dostlar, bir kaç günden beri gündeme oturan bilmem ne köftecisinin(Köfteci Yusuf) köftelerini domuz eti ile yaptığı ortaya çıkınca sayın ahalimiz ayağa kalktı vay efendim millete domuz eti yedirmişler. Vay namussuzlar, vay alçaklar vb gibi uçuk kaçık salvolar ve tepkiler havalarda uçuşuyor.

Oysa ki yıllardan beri millete her türlü halt yedirmiyorlar mı? Domuz etini yediğimiz birçok gıdasal üründe uyutularak yedirilmiyor mu zaten. 2006 yılından itibaren kasaplık sınıfına alınmadı mı domuz eti. Kaldı ki hangi yediğimiz ürün sağlıklı ki buna sıra gelsin.

Hep GDO'lu ürünler yedirmiyorlar mı halka hepimiz bile bile yemiyor muyuz. Bugün gidin bakın en lüks lokantaların mutfak kısmına birçoğu hijyenlikten yoksun olduğunu göreceksiniz pislikten geçilmediğine şahit olacaksınız. İlk defa olan bir şeymiş gibi ülkenin klasik rutin sanal gündemi değişmesi dizisi devam ediyor maalesef.

Doğal olarak olay domuza gelince kıyametler koptu. Burda dahi din kokan söylemler ortada olduğu aşikar. Oysa ki at eti, eşek eti ve diğer etsel olan ama sağlıklı olmayan ürünler  yıllardan beri yedirilmiyor mu hepimize ? İşin tuhaf ve enterasan yanı ne biliyor musunuz?  Ülkede her türlü halt yeniyor bu kadar gündem olmuyor.

Mesela kul hakkı yeniyor çıt yok, ülke soyuluyor çıt yok, ekonomi batmış çıt yok, iç dış borç tarihi seviyede yükselmiş çıt yok, yokluk, yoksulluk, sefalet diz boyu çıt yok, açlık ve yoksulluk sınırı almış başını gitmiş çık yok, emekliler açlığa mahkum edilmiş çıt yok, asgari ücretli açlığa mahkum edilmiş çıt yok, kredi kartı borçları Erciyes dağı kadar dosya olur üst üste koysan çıt yok, ülke yabancılar tarafından istila edilmiş çıt yok, hayat pahalılığı cumhuriyet tarihinde zirve yapmış çık yok, eğitim çökertilmiş çıt yok, tarikatlar cemaatler tüm kurumları adeta istila etmiş çıt yok, hukuksuzluk diz boyu çıt yok.

Ülke adeta Teksas’a dönmüş gün geçmiyor ki cinayet yaşanmasın çıt yok, Cumhuriyet rejimi ayaklar altına alınmaya çalışılıyor çıt yok, Atatürk Türkiye’sinin tüm değerleri teker teker yok edilmeye çalışılıyor çıt yok, ülkedeki 85 milyonun kaderi bir adamın iki dudağı arasına hapsedilmiş çık yok, tek adam rejimi ülkenin beka sorunu haline evrilmiş çıt yok. Ülke adeta dingonun ahırına dönüştürülmüş,  elini kolunu sallayan her türlü ne idüğü belirsiz yabancı uyruklu birçok azınlık ülkede adeta cirit atar vaziyette çık yok. Ülkede talan, israf diz boyu çıt yok, insanlar nefes alamayacak kadar dar boğazda yaşam mücadelesi veriyor çık yok, Tek sorunumuz din kaynaklı domuz eti. Bakalım haftaya senaryoya koyulacak sanal gündem(dizisi) ne merakla bekliyoruz. 

Güle misin ağlaya mısın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI