1. İlk alfabeyi bulan türkler. İlk olarak noktayı buldular. Sonra noktaları birleştirerek cızzık(çizik)ı buldular. Sonra bu cızzık la mağaralara, kayalara çizdikleri resimlerle olayları anlatmaya çalıştılar. Sonra resimden şekillere, tamgalara geçiş yaptılar. Sonra tamgalar birer harf oldular. Türk Runik alfabesi bütün alfabelerin anası oluverdi. Barak ve rakkada kadın çenelerinde ve erkeklerin ellerinin üzerinde bulunan şekiller işte bu runik alfabesidir. Bu cızzık lar sonraları Geometrinin gelişimine de katkıda bulundu.
2. İlk tekerleği bulan saka iskit türkleridir. Otomotiv sanayisinin gelişmesine ışık tuttu.
3. İlk tahtadan oyma matbaayı bulan uygur türkleri bu tahta kalıplarla baskı yaptılar. Yazılım bilimine ilk ışık tuttular.
4. İlk düğümü atmasını öğreten Türkler oldu. Türk düğümü diğer ulusların düğümlerinden ayrı olup en zor atılan ve zor açılan düğümdür. Bu düğüm atma şekli, tekstil sektörünün gelişmesine ışık tuttu.
5. İlk Sıfırı bulan müslüman bilim adamlarıdır. Sıfırı bulmakla, sayılara sonsuzluk kazandırdığı gibi, matematik ve cebir ilminin başlangıcı oldu. Yine müslüman bilim adamlarının buldukları element isimleri Alkol, Alüminyum, Alkali, Alimut hep arapçadır.
6. İlk barutu bulan Türkler oldu. Bu barutun buluşu, harp sanayinin gelişimine ışık tuttu. Türk akıncılar çin sarayını ilk baruttan yapmış oldukları bomba benzeri şeylerle bastılar.
7.ilk uçağı hazanfer çelebi yaptı. Kendine iki kanat takarak galata kulesinden üsküdara uçmasını başardı. Bu kanatlar zaferin göklerde olduğuna dikkat çekti ve havacılık sanayine ve uzay yolculuğuna ışık tuttu.