Çanakkale Köprüsü’nün açılmasının ardından boğaz hattındaki feribot seferlerinin azaltılması elbette bir hafta ücretsiz köprü geçiş ücreti değil, aksine planlı bir düzenleme ile vatandaşları köprüden geçişe zorlama ve dayatma değilmidir?
Yıllık 16 milyon 425 araç için geçiş garantisi verdiğiniz ve dünyadaki diğer köprülerden milli gelir bazında 7.5 kat pahalı olan Çanakkale Köprüsü'nden geçmeyecek her araç için bütçeden euro bazında ödeneği vatandaş neden ödemek zorundadır?
GESTAŞ, devletin kurumu olduğuna göre tercih hakkı yüce Türk milletine aittir! Gestaş ek seferler koyarak ulaşımı aksatmadan çözebilme gücü ve yetisine sahiptir!
Çanakkale Köprüsü'nden yıl bazında geçmeyen 12 milyon 500 bin araç için 11 yıllık işletme döneminde, her yıl ortalama 190 milyon euro ödenmesi gereken yeni kara deliğiniz için, zor durumda olan milletin dışında başka çözümler üretmek zorundasınız!
24 saat faal olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen araçların üçte birinin Çanakkale Köprüsü'nden geçmesi mümkün müdür?
Araç geçiş sayılarının yetersiz olması nedeniyle 2019'da Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü için ödenen garantinin 3 milyar TL'yi bulduğunu, koronavirüs pandemisi nedeniyle gelen kapanmalar ile çok daha kötüleştiğini, Garanti ödemelerinin 2020'de neredeyse ikiye katlandığını gördük. Şimdi bu ödemelere bir de Çanakkale mi eklenecek?