USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Gazişehir Öğrenci Meclisi

Gaziantep Valisi Davut Gül, öğrencilerin karar alma ve yönetimde gerçek anlamda katılımcı olmalarını sağlamak amacıyla kurulan Gazişehir Öğrenci Meclisi Nizip ilçe toplantısına katıldı.

Gazişehir Öğrenci Meclisi
15-02-2019 11:29
Google News

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Nizip’e giden Gaziantep Valisi Davut Gül, öğrencilerin karar alma ve yönetimde gerçek anlamda katılımcı olmalarını sağlamak amacıyla kurulan Gazişehir Öğrenci Meclisi Nizip ilçe toplantısına katıldı.

Meclis Başkanı İslam Köşker başkanlığında toplanan mecliste konuşan Vali Gül, okul öğrenci meclisinin öğretmenler, okul aile birliği başkanları, idareciler ve öğrenciler bazında gönüllülük esasıyla çalışılması gereken bir proje olduğunu söyledi.

Gazişehir öğrenci meclislerinin kapsam ve amacından bahseden Vali Gül, “İstiyoruz ki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz öğretmenleriyle, okul aile birliği başkanlarıyla, eğitimin bütün tarafları ile bir araya gelerek kendilerini ifade etsinler. Öğrencilerimizin özgüvenleri, arkadaş ilişkileri gelişsin.Sınıftan İl ölçeğine kadar görev alan herkes sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerin içerisinde olsun. Her çocuğumuz bir spor dalında spor yapsın, enstrüman çalsın, kitap okusun. Arkadaşlarıyla edebiyat, sanat ve sinema üzerine konuşabilecek durumlara gelsinler. Yeşilay, Kızılay, TEMA mantığını öğrensin. Yeşilay ile bağımlılıkla mücadeleyi, TEMA ile çevre duyarlılığı oluşsun, trafik konusunda hassasiyetleri gelişsin, hayvanlara karşı vicdan duygularını hep diri tutsunlar, arkadaşlarıyla iletişimleri olabildiğince güçlü olsun” dedi.

Kurulan meclisin kâğıt üzerinde uygulanan bir meclis değil, toplanabilen, karar alabilen ve aldığı kararları uygulayabilen bir meclis olmasını istediklerini belirten Vali Gül, bu kapsamda özellikle öğretmenlerin merkezinde olduğu bir proje olduğunu dile getirdi.

İlçe ziyareti kapsamında eşi Gülden Gül Hanımefendi ile Nizip Konteynır Kent Geçici Eğitim Merkezini ziyaret eden Vali Gül, merkezde eğitim alan çocuklarla bir araya gelerek çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.Gerçekleştirdiği ziyarette eşi Gülden Gül Hanımefendi ilekentte yaşayan Suriyeli bir aileyede misafir olan Vali Gül, ailenin küçük kızları Merva ve aile bireyleri ile bir süre sohbet etti. Daha sonra Hanımefendi Gül, kadınlar için açılan dikiş nakış kursunda kursiyerleri ziyaret ederek ürettikleri ürünleri inceledi.

Vali Gül, Fırat Nehri’nin kıyısında bulunan ve gerçekleştirilen kazılarda gün ışığına çıkarılan mozaiklerle adından sıkça söz ettiren Zeugma Antik Kenti kazı alanında da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Nizip’te birçok okulu da ziyaret eden Vali Gül, öğrenciler ve öğretmenler ile bir araya gelerek eğitim üzerine değerlendirmelerde bulundu. Okulda gerçekleştirilen kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yerinde gördü.

Engelli vatandaşların kaliteli vakit geçirebilmeleri için yapılan Nizip Engelsiz Yaşam Merkezi ilemesleki ve sanatsal alanlarda açılan kurslarla vatandaşlara hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezinde kursiyerlerle de bir araya gelen Vali Gül, kursiyerlerle aldıkları eğitimler üzerine bir süre sohbet etti.

Nizip ilçesi Kumla İlkokulu ve ortaokuluna da ziyaret gerçekleştiren Vali Gül, Kick Boks alanında dereceleri bulunan Kumla Ortaokulu öğrencilerininantrenmanlarını izleyerek göstermiş oldukları azim ve başarılar için öğrencileri tebrik etti. Vali Gül, ayrıca Kumla köyü sakinleri ile de köy meydanında bir süre sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi, hayır dualarını aldı.

Vali Gül, ayrıca Nizip Mezarlık Camiinde kıldığı öğle namazı sonrası vatandaşların cenazesine katılarak başsağlığı dileklerini iletti.

Vali Gül’ün ziyaretleri Nizip Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde yapımına devam edilen park ve kültür merkezi inşaatı alan incelemesi ile sona erdi.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü