USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

110 bininci bebeğe 'hoş geldin bebek' sürprizi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde dünyaya yeni gelen 110 bininci bebeğe 'hoş geldin bebek' sürprizi yapıldı.

110 bininci bebeğe 'hoş geldin bebek' sürprizi
19-08-2019 20:50
Google News

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde dünyaya yeni gelen 110 bininci bebeğe 'hoş geldin bebek' sürprizi yapıldı. 2011 yılında Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü birlikte hareket ederek anneleri bilinçlendirmek sağlıklı nesiller yetiştirmek için yeni doğan bebeklerin ailelerine sürprizler gerçekleştiriyor. Bu bağlamda Gaziantep Şahinbey ilçesinde doğum yapan çiçeği burnunda 110 bininci anneyi bilinçlendirmek için sürpriz bir ziyarette bulundu...

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu dünyaya yeni gelen bebeğin ailesine çat kapı giderek, yanında hemşire, yeni doğan bebeğin bakım seti ürünleri, battaniye, ateş ölçer ve anneyi bilgilendirecek kitapçık hediye ederek bir takım hediye takdiminde bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bu uygulamanın Şahinbey ilçesinde her yeni doğan bebekli aileye yapıldığını uygulamanın amacının ise anneleri bilinçlendirmek ve sağlıklı bebekler ile sağlıklı yeni bir nesil için olduğunu belirtti.

Bu uygulamanın Patenti Şahinbey Belediyesi’ne ait olurken ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında Dünya’ya Şahinbey’de gözlerini açan 110 bininci bebeğe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bir altın hediye ederek 'vatana ve millete hayırlı bir evlat olur' dileklerinde bulunarak anne ve babayı da tebrik etti.

AİLELERİN MUTLULUĞUNA ORTAK OLUYORUZ

Günlük ortalama 80 bebek ve ailesi ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde; anne sütünün önemi ve devamlılığı, topuk kanının alınması, bebeğin aşıları, bebek bakımı, loğusalık konularında bilgiler veriliyor. Ziyaret edilen evlere bebek bakım çantası, ateş ölçer, battaniye ve dış paketleme çantası hediye ediliyor. Şahinbey Belediyesi, bugüne kadar ilçe sınırları içinde dünyaya gelen 110 bininci bebeğe ‘hoş geldin’ diyerek anne-babaların mutluluğuna ortak oldu.

DAHA SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN HOŞ GELDİN BEBEK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, doğan bebeklerin evlerinde ziyaret edildiğini belirterek, “Bu projeye de 2011 yılında, başladık. Doğan bebeklerimizi evlerinde ziyaret edelim istedik. Çünkü annelerimizin özellikle ilk doğumlarında bebek bakımı, bebeğin aşıları, anne sütünün önemi konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olmadıklarını gördük. Bu alandaki boşluğu doldurmak üzere İl Sağlık Müdürlüğümüz ile bir protokol imzaladık ve İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız 3 ebemiz ve belediyemiz personelleri ile 2 ayrı ekip kurduk. Günlük yaklaşık 80 bebeği evlerinde ziyaret ediyoruz. Hemşiremiz ve ebemiz, annelere; anne sütünün önemi, loğusalık, bebeğin topuk aşısı ve diğer aşıları konusunda nelere dikkat edilmesi ile ilgili bilgiler veriyor.”

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü