USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Gaziantep’e hayran kaldılar

‘Kardeş Şehir Belediye Başkanları’ üst düzey temsilciler ve aşçılar Gaziantep’te gerçekleştirilen organizasyona geniş katılım sağlayarak kardeş şehirlerine destek oldular.

Gaziantep’e hayran kaldılar
27-09-2018 19:36
Google News

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali kapsamında Gaziantep’e gelen Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kardeş Şehir Belediye Başkanları’ üst düzey temsilciler ve aşçılar Gaziantep’te gerçekleştirilen organizasyona geniş katılım sağlayarak kardeş şehirlerine destek oldular. Bu vesile ile kenti de gezme fırsatı elde eden heyet, Gaziantep’in tarihine, kültürüne ve gastronomisine hayran kaldılar.

 

Karadağ Kotor, Fas Kenitra, Malta Xahra, K.K.T.C. Lefkoşa, Tunus Ariana ve Belarus Minsk şehirlerinin belediye başkanlarının yanı sıra Almanya Ludwigshafen, Ürdün İrbid, Sırbistan Tutin, Lübnan Trablus, Slovenya Celje, Moğolistan Ulan Batur ve Ukrayna Kharkiv’in üst düzey temsilcileri ve aşçıları da Gaziantep’i ziyaret ettiler.

Resmi heyet Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilciliği Büyükelçisi Adnan Keçeci’yi makamında ziyaret etti. Büyükelçi Gaziantep ve bölgenin durumu ile ilgili olarak katılımcılara bilgilendirmede bulundu. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunan taraflar, Gaziantep hakkında kapsamlı bilgi edindiler. Büyükelçiye yörelerinden çeşitli hediyeler takdim eden heyet üyeleri, bu ziyaretten duydukları memnuniyeti ayrıca ifade ettiler.

KARDEŞ ŞEHİRLER TRAMVAYINA YOĞUN İLGİ

Kardeş şehirlerin logolarını taşıyan ve özel olarak dizayn edilen “Kardeş Şehirler Tramvayı” ile gezinti yapan misafirler, bu etkinlikten dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler. İkindi Sazı yöresel müziği eşliğinde gerçekleştirilen gezinti de misafirler Gaziantep’i toplu taşıma aracının konforunda tanıma fırsatı elde ettiler. Duraklarda bulunan vatandaşlarla selamlaşan temsilcilere Büyükşehir Başkan Vekili Latif Karadağ eşlik etti.

Başta Mozaik Müzesi, Botanik Bahçesi, Fıstık Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Oyuncak Müzesi, Ömer Ersoy Kültür Merkezi ve Rumkale’yi gezen heyet, Gaziantep ziyaretinden oldukça memnun ayrıldı. Oyuncak müzesinde gerçekleşen etkinliğe belediye başkanları çocuklara eşlik ederek topaç çevirdiler.

ERİKÇE MACERA PARKINDA İŞBİRLİĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI

Gaziantep’in uluslararası çalışmalarının anlatıldığı etkinliğe tüm kardeş şehir temsilcileri katılım sağladılar. Tesisi gezen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesini tebrik eden heyet, bu kamp merkezi ile mutlaka işbirliği yapmak istediklerini ifade ettiler. Heyet üyeleri ok atıp, yüksek elementlere çıkarak, bisiklet binerek ve yürüyüş yaparak macera parkını yakından tanıma fırsatı elde ettiler.

Toplantıya başkanlık eden Genel Sekreter Deniz Köken, kardeş şehirlerin önemine vurgu yaparak, bu ilişkilerin gelişmesini arzu ettiklerini ve dünyada barışın yereldeki hareketlilik ile mümkün olacağını ifade etti.

Dış İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Gaziantep ve Kardeş Şehirleri” adlı sunum ise yoğun ilgi topladı. Özellikle Kotor, Ludwigshafen, Celje, Kharkiv ve Lefkoşa ile yapılan projeler diğer kardeş şehirlere emsal teşkil etti. Toplantı ve sunum sonrasında kardeş şehirler ile 2019 yılı ve sonrası için çeşitli planlamalar gerçekleştirildi.

Belarus’dan gelen ulusal kanal Belarus TV gazetecileri ise toplantı bitiminde Genel Sekreter Deniz Köken ile röportaj gerçekleştirerek tesis ve Gaziantep hakkında detaylı bilgi edindiler. Genel olarak Gaziantep çekimi gerçekleştiren gazeteciler festival boyunca Gaziantep’i görüntüleyerek Belarus’a tanıtma imkanı buldular.

KARDEŞ AŞÇILARDAN GASTROANTEP’E DESTEK

Kardeş şehirlerden gelen aşçılar festivalde yöresel lezzetlerini Gaziantep halkının beğenisine sundular. Oldukça ilgi gören yabancı mutfaklar vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Uluslararası bir festivalde yer aldıkları için memnun olduklarını ifade eden aşçılar, büyük bir organizasyon ve böylesine bir işin parçası olmaktan gurur duyduklarını, önümüzdeki yıl bu festivale yine katılmak istediklerini dile getirdiler.

BAŞKAN ŞAHİN MAKAMINDA AĞIRLADI

Bu arada, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin temsilcileri makamında ağırlayarak birebir sohbet etti. Özellikle kardeş şehirleri dinleyen Şahin, gelecek her türlü işbirliğine ve projeye açık olduklarını ifade etti.

Görüşmede söz alan kardeş şehir temsilcileri, böylesine dev bir organizasyonda yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Gaziantep’i mevcut ilişkilerden ve aktif bir kardeş şehir olmaktan dolayı tebrik ettiler. Birlikte hatıra fotoğrafı çektiren temsilciler, Gaziantep’ten önemli deneyimlerle ayrıldılar.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü