USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

1.9 milyon TL ödüllü yarışmada finalistler belli oldu!

GATHİB tarafından ihraç edilme potansiyeli yüksek, özgün ve katma değerli yeni kumaş tasarımlarını ve genç tasarımcıları sektöre kazandırmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın 1. Jüri Değerlendirmesi gerçekleştirildi.

1.9 milyon TL ödüllü yarışmada finalistler belli oldu!
09-08-2024 19:08
09-08-2024 19:09
GAZİANTEP
Google News

GATHİB tarafından ihraç edilme potansiyeli yüksek, özgün ve katma değerli yeni kumaş tasarımlarını ve genç tasarımcıları sektöre kazandırmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın 1. Jüri Değerlendirmesi gerçekleştirildi.

1.9 milyon TL ödüllü yarışmada dokuma, örme ve baskı kategorilerinde finale kalmaya hak kazanan 10’ar yarışmacı belirlendi. GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ‘’Gençlerin sürdürülebilir tasarımları bizleri çok etkiledi. Hep birlikte daha çevreci ve yaratıcı bir gelecek inşa edeceğimize inanıyoruz’’ dedi.

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonu ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile, katma değerli tekstil ihracatına katkı sağlamak ve Sürdürülebilirlik temasını tasarım ekosistemine kazandırmak adına düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın 1. Jüri Değerlendirmesi gerçekleştirildi. Sektörün önde gelen temsilcileri, akademisyenler ve ünlü moda tasarımcıları tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dokuma, örme ve baskı kategorilerinde finale kalmaya hak kazanan 10’ar yarışmacı belirlendi. 12 Ağustos-22 Eylül uygulamalı eğitim ve kumaş üretim aşamasının ardından 4 Ekim’de gerçekleşecek final gecesi ödül töreninde tüm kategorilerde ödül kazanan yarışmacılar ilan edilecek.

Sektörün geleceğine gençler ışık tutacak

Türkiye’nin 2023 yılı tekstil ihracatının 11,6 milyar dolar olduğunu ve Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın bölge ihracatında yeni bir pencere açtığını belirten GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci yarışma sayesinde ihraç edilme potansiyeli yüksek, özgün ve katma değerli yeni kumaş tasarımlarını ve genç tasarımcıları sektöre kazandırdıklarını belirtti. Gençlerin tasarım fikirlerinin sektörün geleceğine ışık tutacağını ifade eden Başkan Fikret Kileci sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bu yıl, özellikle sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalar, günümüzün en kritik konularından biri olarak ön planda yer almaktadır. Sürdürülebilirlik, yalnızca çevresel etkileri azaltma değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal açıdan da sürdürülebilir çözümler sunmayı içerir. Bu bağlamda, doğal kaynakların korunmasına ve geri dönüşüm süreçlerine duyarlı kumaş tasarımları önceliklerimiz arasında yer alıyor. Katılımcıların doğa dostu malzemeler kullanarak, çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmeye yönelik özgün, yenilikçi ve yaratıcı tasarımlar jürimizi oldukça etkiledi. Her bir tasarımın, alışılmışın dışında bir vizyon sunması ve tekstil sektörüne yeni bir soluk getirmesi bizim için büyük önem taşıyor. Bu anlamlı ve heyecan verici süreçte, emeği geçen tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyor, hep birlikte daha çevreci ve yaratıcı bir gelecek inşa edeceğimize inanıyoruz’’ dedi.

‘’Dokuma, örme ve baskı” olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek yarışmanın yarışmada toplam 1.950.000 TL para ödülü dağıtılacak.

Finalistlerin listesi (ALFABETİK SIRALANMIŞTIR)

Dokuma Kategorisi İlk 10 Finalist

 

Ad Soyad

DOKUMA

Aslı Şenay Yarar

DOKUMA

Büşra Çeltikçi

DOKUMA

Davut Ağuş

DOKUMA

Dilara Anıl

DOKUMA

Edanur Keser

DOKUMA

Elif Özkaya

DOKUMA

Emir Nur Sakar

DOKUMA

Füsun Melek Aygün

DOKUMA

Meryem Derigan

DOKUMA

Zeynep Lara Köroğlu

 

Örme Kategorisi İlk 10 Finalist

 

Ad Soyad

ÖRME

Berranur Özmen

ÖRME

Emre Baran

ÖRME

Esra Taşkın

ÖRME

Gizem Akyol

ÖRME

Melisa Tomuş

ÖRME

Nazlı Yağantekin

ÖRME

Sena Köroğlu

ÖRME

Sümeyye Nur Koçak

ÖRME

Tuğçe Kelemci

ÖRME

Zeynep Özmen

 

 Baskı Kategorisi İlk 10 Finalist

 

Ad Soyad

BASKI

Aylin Özaksoy

BASKI

Ebru Gökçe Gökçeli

BASKI

Elif Eren

BASKI

Elif Demirağ

BASKI

Funda Kurt

BASKI

Meliha Zeynep Yıldırım

BASKI

Merve Sarigene

BASKI

Muhammed Yasin Özel

BASKI

Sümeyye Bulut

BASKI

Tuğba Kahyeoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü