USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

10 indirim kampanyası Gaziantep’te başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığının “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı” kapsamında enflasyona karşı yüzde 10 indirim kampanyası Gaziantep’ten başladı.

10 indirim kampanyası Gaziantep’te başladı
11-10-2018 09:00
Google News

Hazine ve Maliye Bakanlığının “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı” kapsamında enflasyona karşı yüzde 10 indirim kampanyası Gaziantep’ten başladı. İl genelinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar, yüzde 10-35 arasında değişen oranda indirime gitme kararı aldı, Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinde yüzde 10 indirimle kampanyaya destek verdi.

Türkiye genelinde başlatılan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na Gaziantep, kendine yakışanı yaptı, 81 ilden önce tarihi bir karar aldı, ivedilikle kampanyaya tam destek verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odası, öncülüğünde destek verilmesine yönelik olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, enflasyonla topyekûn mücadeleye ilk destek veren şehir olduklarını belirterek, her zaman devletin ve milletin yanında duracaklarının altını çizdi.

ŞAHİN: HEP ENGELLERLE KARŞILAŞTIK

Türkiye’nin 2001 yılında büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Şahin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisiyle, çık kısa zamanda ekonomik kalkınmada çok önemli mesafe aldık. Son 16 yıl içerisinde dünyanın en büyük 10 ekonomisi hedefini engellemek için birçok uygulamalara şahitlik ettim. 2011 yılında tüm makro dengelerin oturduğu artık dünyanın 10’uncu ekonomisine yaklaştığımız bir anda önce Gezi olayıyla, sonra 17-25 Aralık operasyonuyla emniyet ve hukuk darbesine maruz kaldık, asıl 15 Temmuz hain darbesini hiç ama hiç unutmamız gerekiyor. Vatanımız için milletimiz için kutsallarımız için ‘biz de varız’ diyen karanlık geceyi aydınlığa çıkaran bir ülke, bir millet var. 15 Temmuzda muradına eremeyenler, Ağustos ayından itibarin milletin cebine dokunmak üzerine başlatılan spekülatif hareketleri kapsayan süreci yaşatıyorlar.

81 İLE İLK MESAJI BİZ VERDİK

Hazine ve Maliye Bakanımızın başlatmış olduğu kampanyayla makro dengedeki 81 ili ilgilendiren alanda enflasyonla mücadelenin fitili yakıldı. Yüzde 10 gönüllü olarak bu mücadelede ildeki sektör temsilcilerinin hızlı bir biçimde ‘ben de varım’ demesi çok önemlidir. Kampanyayı duyan Gaziantep Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarları Odası’ndan yoğun bir biçimde telefon almaya başladım. Hakikatten sizinle onur duyuyorum, sizi başkanınız olmaktan büyük bir şeref duyuyorum. Bu değerler üzerinden o kadar hızlı destek veriyorsunuz ki anlatamam, meclis çatısı altında 81 ile ilk mesajı biz verdik, bu mücadelede örnek olduk, lider olduk. İyinin güzelin gayretinde olduk.

HER DURUŞ BİR KAHRAMANLIKTIR

Ne kadar zor şartlarda ürettiğinizi biliyorum ne kadar zor şartlarda rekabet ettiğinizi biliyorum. Hepimiz zaman ve mekanın şahitleriyiz, duruş çok önemli duygu çok önemli. Aslında bugün bir duruş, bir duygu gösteriyorsunuz.  Birbirimize ne kadar sıkı bir biçimde bağlı olduğumuzu gösteriyoruz. Biz büyük bir milletiz, büyük bir millet olmak demek büyük kahramanlıklar demektir. Aslında her duruş bir kahramanlıktır. Sizin bugünkü duruşunuz şehitlerimizin ruhunu uygun bir biçimde ‘ben de imkanlar ölçüsünde bir duruş gösteriyorum’ demektir. Bu çok kolay değil. Bir başkanınız olarak ben de bu duruşunuzun yanındayım, büyük fotoğrafa bakıldığında Dünya’ya şu mesaj veriliyor: Dünyanın en büyük 10’uncu ekonomisi hedefimiz hala devam ediyor. Siz ne yaparsanız yapın bizler güçlü bir biçimde kader birliği yaparak yolumuza devam edeceğiz.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

81 ilden ilk kez bir büyükşehir olarak meclis çatısı altında toplanarak safları sıkılaştırarak birlik ve beraberlik gösteriyorsak aslında bizlerin kolay gazi olmadığımızı gösteriyor. Her alanda enflasyonla mücadelede ben varım demeniz bu şehirde pahalıkla ilgili mücadelenin başlangıcı da olacaktır. Her şey gönülde başlıyor, vicdanda başlıyor, sevgide başlıyor. Bu duruşu gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Enflasyonla mücadele yaptığımız zaman, milletin cebine dokunmadığınız zaman Allah’ın izniyle önümüzdeki tüm engelleri aşarız. Hem ekonomik makro dengeleri hızlı biçimde dengeye oturtacağız, hem de insanın yaşamına dair tüm kolaylığı sağlayacağız. Aslında bugün herkese, insana dönük sevgiyi, kardeşliği, muhabbeti gösterirdik. Biz de büyükşehir olarak halkımızla sunulan hizmetlerde faturalarda yüzde 10 indirime gidiyoruz. Bu indirim sizlerden bekleyip biz yapmazsak yanlış olur. Hep birlikte topyekun bu mücadeleyi yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Gaziantep Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise, zamanın birlik beraberlik zamanı olduğunu belirterek, kampanyaya destek veren sektör temsilcilerine teşekkür etti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkan Vekili Uğur Acıoğu da Gazianteplilerin kenetlenerek, kampanyanın başarıya ulaşması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü