USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

14 noktada ağaç dikme çalışması...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 14 noktada ağaç dikme çalışmasının ilkini Çimento Kavşağı’nda başlattı.

14 noktada ağaç dikme çalışması...
31-10-2020 18:01
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller” Projesi kapsamında belirlediği şehir merkezindeki 14 noktada ağaç dikme çalışmasının ilkini Çimento Kavşağı’nda başlattı. Ağaç dikimi öncesinde Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile belirlenecek noktada ağaçlandırma çalışması için işbirliği protokolü imzalandı.

Gelecek nesillere daha temiz ve yeşil bir Gaziantep bırakmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller sloganıyla başlattığı proje doğrultusunda şehir merkezinde 14 alan ve okullarda ağaçlandırma çalışmalarının ilk adımını Şehitkamil ilçesinde bulunan Çimento Kavşağı’nda başlattı. Yaklaşık 300 ağacın dikildiği törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakan Özseven, Gaziantep Ağaç Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Kemal Çetindağ katıldı. TEMA gönüllülerinin ve GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de bulunduğu törende protokolle birlikte ağaçların dikimi gerçekleşti. Başkan Fatma Şahin, her hafta sonu yapılacak ağaç dikimlerinde mutluluğu, kardeşliği, birlikte yaşamayı dikeceklerini söyledi.

Ağaç dikimi öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakan Özseven arasında şehir merkezindeki yeşillendirme çalışması için işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle birlikte Büyükşehir Belediyesi ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası belirlenen alanlardan birinin yeşillendirmesini beraber yapacak.

ŞAHİN: ARTIK ŞEHİRDE DAHA TEMİZ BİR HAVA VAR

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İzmir’de yaşanan deprem sonrası yıkım yaşanan yerlerden güzel haberlerin gelmesi için dua ettiğini belirterek, “ Dünya’yı cennette yapmak elimizde cehennem yapmakta elimizde. Bir taraftan bakıyoruz temiz su bulamayan çocuklar, bir doların altında yaşamak zorunda kalanlar, yoksullukla mücadele var. Bir taraftan havayı, suyu, toprağı kirlettiğimiz için yaşadığımız çevre kirliliği. Antarktika’ya giden biri olarak gözümün önünde buzların eridiğine şahit oldum. Bir çöpün buzu nasıl erittiğini gördüm. Dünya bir buçuk derece daha ısınırsa cehenneme dönecek. Bu yüzden ‘Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller’ diyoruz. Biz kendi şehrimizden sorumluyuz. Yıllardır büyük bir gayret gösteriyor, sivil toplum örgütleriyle çalışıyoruz. TEMA’nın genel başkanına kendim gittim ve ‘Bu şehirde su az, yetiştirebileceğimiz bitkilerin çeşitlerini birlikte çalışalım’ dedik. Avrupa bu konuda şanslı sürekli yağmur yağıyor bizde ise tam tersi 130 kilometreden içme suyu getiriyoruz. Mazeret üretmek, yeşil dikmemek için çok neden var ama tam tersi. Artık şehirde daha temiz bir hava var. Birlikte başarıyoruz. Şehrimizdeki ‘sahre kültürü’ var. Bu bizi rehabilite ediyor, aile bir ağacın altında beraber oturuyor, sohbet ediyor. Bizim bunu çoğaltmamız, mutlu insanlar yapmamız lazım. İşin sonu ‘Mutlu şehirler, mutlu insanlar mutlu bir dünya’. Cumhurbaşkanımız ile beraber 19 yıldan beri tarıma, yeşile dâhil çok ciddi projeler yaptık. Ama birini bakanlıktan birini devletten bekleyerek duramayız. Hepimizin elimizi taşın altına koyması gereken işler var. Küçük fidanlar önemli ama sabırsız bir başkanım, ‘Bir an önce gölgesinde oturalım dedik, büyük ağaçlar dikelim’ dedik. Hep taşrada ağaç dikimi yapıyorduk, merkeze gelelim dedik ve nerede bir karış toprak varsa ağaçla buluşturacağız. 14 yer belirledik, bu konuda ciddi bir çalışma yaptık. Valimiz ve vekillerimizle birlikte her hafta sonu ağaç dikme mevsimi bitene kadar bu ağaçları dikelim.” diye konuştu.

GÜL: HEPİMİZİN İSTEĞİ GAZİANTEP’İN DAHA YEŞİL OLMASI İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLADIK

Gaziantep Valisi Davut Gül ise ağaçlandırma çalışmasında herkesin katkısına ihtiyaç gerektiğini bunun en güzel örneklerden birtanesinin Dülük Ormanları olduğunu hatırlatarak, “Geçen sene Büyükşehir Belediyesi ile beraber sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yaptık. Hepimizin istediği Gaziantep’in daha yeşil olması ile ilgili bir eylem planı ortaya çıkardık. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekillerimizle orman genel müdürümüze, tarım bakanımıza gittik. Herkesin üzerinde ittifak ettiği konu, Gaziantep’i yeşillendirmek konusunda hızlı hareket etmek. Büyükşehir bunu yılda üzerine düşeni yaparak şehir içindeki alanları ağaçlandırıyor. Bu tempoyu yükselterek devam ettirmek lazım” dedi.

UZER: YEŞİLLİK, AĞAÇ, ÇOCUKLARIMIZA, TORUNLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ EN BÜYÜK MİRAS

Hayırlı bir iş için anlamlı bir törende olduklarını aktaran AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer şunları söyledi: Yeşillik, ağaç, çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en büyük miras. Çünkü bugün bunu dikerek 50 sene sonra bu ağaçların altında oturan insanlar, bu hizmeti yapanlara, emek verenlere dua edecekler. Dünya’nın değerleriyle çok oynadık, ekolojik sıkıntılar yaşıyoruz. Yeşili katlettik, çoraklaşma başladı ve değerli topraklarımızı kaybediyoruz. Küresel ısınma ile iklimlerimiz değişti. Doğal felaketlerle karşı karşıya kalıyoruz.”

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakan Özseven, Gazi şehrin daha yaşanabilir bir kent olmasını arzu ettiklerini, büyükşehirin yürüttüğü çalışmayı duyunca destek veremeye karar verdiklerini iletti.

Gaziantep Ağaç Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Kemal Çetindağ, geçmişte yapılan yanlış çalışmalarla Gaziantep’in tepelerinin yeşilinin kaybolduğunu söyledi. Yürütülen yeşillendirme çalışmasından ve atık projesinden dolayı başkan Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü