USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

3. Kitap Fuarı kapılarını açtı...

Şahinbey Belediyesi'nin düzenlediği 3. Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı.

3. Kitap Fuarı kapılarını açtı...
10-04-2022 17:10
Google News

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen, 09-17 Nisan tarihleri arasında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan 3. Kitap Fuarı kapılarını açtı.

Şahinbey Belediyesi'nin düzenlediği 3. Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. Şahinbey Belediyesinin "Şahinbey Okuyor Bu Ramazan Her Zaman" sloganıyla Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlediği fuarın açılış programı kitapsever vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kitap fuarının açılış programı dünyaca ünlü Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sadien'in etkileyici Kur’an-ı Kerim ziyafetinin ardından Şahinbey Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu katılımcılara konser verdi.

"GAZİANTEP HER KONUDA ÖRNEK”

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep'in her konuda olduğu gibi okumada da örnek bir şehir haline geldiğini belirterek, "Bu güzel etkinlikleri düzenleyen insanlara teşekkür etmek lazım. Sayın Valim Davut Gül, Gaziantep'e geldiği günden bu yana "Gaziantep okuyor, Türkiye okuyor" projesini her yere yaydı. Bu da yetmedi Gaziantep'i bir okul kampüsüne çevirdi. Bu yüzden sayın Valime çok teşekkür ediyorum. Artık belediyecilik değişti. Çok şükür Gaziantep belediyeleri okumakta ve okutmakta yarışıyorlar. Her yerde kütüphane var. Belediye başkanlarımız şehrin her tarafına kütüphaneler yapıyor. Gaziantep'te okumak önemli. Gaziantep okuyanlar şehridir. Gaziantep nice nice düşünür yetiştirmiştir. Yetiştirmeye de devam edecektir. Bu vesileyle bu organizasyonu düzenleyen başta Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere tüm çalışma ekibine, partim ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

KİTAP FUARI HEYECANLANDIRIYOR

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarlarının Gazianteplileri heyecanlandırdığını ifade eden Vali Davut Gül “Burada en büyük emek Şahinbey Belediye Başkanımızın. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz. Şahinbey’de yapılan kitap fuarları öğrencilerimiz başta olmak üzere, yaklaşık bir milyon nüfusu olan Şahinbey ilçemize hatta Gaziantep'in geneline heyecan veriyor. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak hocalarımızı dinleyeceğiz, istifade edeceğiz. Ramazan'ı daha iyi yaşayacağız. Bu vesileyle ramazanınızı tebrik ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

12 MİLYON KİTAP DAĞITTIK

Kitap fuarlarının çok önemli olduğunu belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim ‘oku’ emriyle başlıyor. Bol bol okumamız gerekiyor. Bizim dinimiz bizleri sürekli okumaya ve öğrenmeye teşvik eden bir din. Onun için bu kitap fuarları okurların yazarlarla ve kitaplarla buluşması açısından gerçekten çok kıymetli. Bu fırsatı gençlerimize ve insanlarımıza vermek için bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz kitap fuarının arkası da gelecek. Şuana kadar 12 milyonu aşkın kitap dağıttık. Allah nasip ederse Kongre ve Sanat Merkezimizin karşısına da buradan daha büyük 40 bin metrekarelik alana sahip olan bir kütüphane inşaatına başlayacağız. İnşallah 2023 yılında hizmet alacağız. Bu kitap fuarını düzenlememizde bize destek veren başta Sayın Valimize, Gaziantep Üniversitesi Rektörümüze, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörümüze, Sayın Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BU TÜR ETKİNLİKLERE KATKI VERECEĞİZ

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın fuarı organize eden Şahinbey Belediyesine teşekkür ederek, "İnşallah devamı da gelir. Biz de bu tür etkinliklere Gaziantep Üniversitesi olarak her zaman katkı vereceğimize söz veriyoruz. Böyle bir okuma etkinliğini başlatan Belediye Başkanımıza bize destek olmaktan başka ve teşekkür etmekten başka söz düşmez" dedi.

KİTAPSIZ OLMAZ

Kitabın zihinleri değiştirdiğini ifade eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli “Ramazan'da düzenlenen bu kitap fuarının ülkemize Gaziantep'imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Böyle bir organizasyonun içerisinde bulunmaktan çok memnunuz. Bu kitap fuarlarına bizi ortak ederek böyle bir organizasyonu bizimle paylaşan değerli Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, Sayın Valime, Milli Eğitim Müdürüme ve Kaymakamıma çok teşekkür ediyorum. Başarılı olan insanlara baktığımızda hep hayal edebilenlerin ve bu hayallerini gerçeğe dönüştüre bilenlerin başarılı olduklarını görüyoruz. Peki kimler hayal eder? Sorunun cevabı net. Kitap hayal etmeyi öğretir. İmanları kuvvetlendirir. Zihinleri değiştirir. Dolayısıyla kitapsız olmaz” diye konuştu.

KİTAP FUARLARI BİZLERİ MUTLU EDİYOR

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar düzenlenen kitap fuarının önemine değinerek “Gerçekleştirilen bu kitap fuarının gazi şehrimize, ilimize hayırlar, bereketler, güzellikler getirmesini niyaz ediyorum. Bizlere ilk emri ‘oku’ olan bir kitabın müminleriyiz. Cehaletten ya Rab sana sığınırım diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Dolayısıyla ya Rab bizi ilimle yaşat diyen bir Peygamberin duasına amin diyen müminler olarak. Bu kitap fuarına tanıklık etmekten gençlerimizin bu kitap fuarıyla buluşmasından ziyadesiyle mutluyuz. Değerli Belediye Başkanımıza bu anlamlı fuara ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ediyor. Fuarın hayırlara, iyiliklere vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü