USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

4. kattan düşen çocuğun mucize kurtuluşu

Nizip’te bir binanın 4. katından düşerek ağır yaralanan çocuk Özel Deva Hastanesi’nde yapılan başarılı tedavilerinden ardından yaşama yeniden tutundu.

4. kattan düşen çocuğun mucize kurtuluşu
30-01-2019 11:06
Google News

Nizip’te bir binanın 4. katından düşerek ağır yaralanan çocuk Özel Deva Hastanesi’nde yapılan başarılı tedavilerinden ardından yaşama yeniden tutundu.

Nizip Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra, getirildiği Özel Deva Hastanesi Acil Servis ve Yoğun Bakımı'nda yapılan kontrollerinin ardından Mehmet Görkem Çapan’da beyin kanaması, beyin ezilmesi, beyin ödemi geliştiği ve karaciğer yırtılmasına bağlı iç kanama geçirdiği tespit edildi. Yapılan kontrollerinin ardından hastaya sıkı bir takip yapılarak yaşama yeniden tutunması sağlandı.

 

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Ceylan, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Güven ve yoğun bakım ekibinin yakın takibi ve tedavileri ile gerçekleştirilen 15 günlük yoğun bakım sürecinde hasta ameliyat gerektirmeden tedavi edildi.

Hastanın tedavi süreci hakkında bilgi veren Gaziantep Özel Deva Hastanesi Başhekimi Dr. Beyhan Tahmazoğlu, ''Nizip’ten acil olarak ambulans ile getirilen Mehmet Görkem Çapan için hastanemizin yoğun bakım hekimi ve personelleri seferber oldu. Hastamız yoğun bakıma yatırılarak antiödem, antiepileptik tedavi, serum, kan desteği, solunum cihazı desteği gibi tedavilerini başlattık. Çocuğun beyninin ve diğer organlarının yeterli oksijen alamamasının nedenlerinin yanı sıra, karaciğer yırtılması ve genel vücut travması sırasında geçirdiği şokun da etkili olduğunu gözlemledik. Yapılan yoğun bir tedavi ile 19 gün sonra hastamızı ameliyatsız bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü