USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ABD'de yılın ilk enflasyon verisi açıklandı: Beklentilerin üzerinde artış!

ABD ocak ayı enflasyon verisi açıklandı. Açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ocak ayında aylık ve yıllık bazda beklentilerin üzerinde arttı.

ABD'de yılın ilk enflasyon verisi açıklandı: Beklentilerin üzerinde artış!
12-02-2025 00:00
12-02-2025 18:05
Google News

ABD ocak ayı enflasyon verisi açıklandı. Açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ocakta aylık bazda yüzde 0,5, yıllık bazda yüzde 3 ile beklentilerin üzerinde arttı.

BEKLENTİLER NE YÖNDEYDİ?

Küresel piyasalarda, ABD enflasyon verilerine yönelik beklentiler yoğun bir şekilde devam ederken, ocak ayında enflasyon oranının yüzde 2,9 civarında kalması bekleniyordu.

POWELL’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin güçlü bir performans sergilediğini ve işgücü piyasasının soğumaya başladığını, ancak sağlam kalmaya devam ettiğini belirtti. Enflasyonun, Fed’in uzun vadeli yüzde 2 hedefine çok yakın olduğunu ancak hala biraz yüksek seviyelerde kaldığını aktaran Powell, enflasyonun kontrol altına alınması için temkinli bir yaklaşımın sürdürüleceğini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü